Нинова категорично: Нито ще има ротация за НС, нито ще съм шеф

Преговарящите партии не са обсъждали и имена на министри
Обновена: 2 дек 2021 18:09 | 2 дек 2021 14:45, Веселина Йорданова
87

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично опроверга информациите, че председателското място в Народното събрание ще се заема на ротационен принцип.
Още по темата
Щях да знам за това, бяха думите й по повод друга спекулация - че ще го оглави първа.

Нинова подчерта, че първо трябва да се подпише коалиционно споразумение за политиките между партиите, които преговарят - ПП, БСП, ДБ и ИТН и едва тогава да се обсъждат имена.

Към момента в БСП не са обсъждани министри, разговор за постове не е бил воден и с останалите партии, подчерта още тя на пресконференция.

Така Нинова даде да се разбере, че имената, които се спрягат от партията, не отговарят на истината.

Тя потвърди волята на БСП да има редовно правителство, което да преведе страната през кризите и да се бори със задкулисието.

При преговорите между четирите формации обаче са останали спорни въпроси, затова лидерът на БСП очаква от мандатоносителя "Продължаваме промяната" да свика лидерска среща, която да надгради експертната.

В резултат на тази среща да се подготви писмено коалиционно споразумение с много ясно разписани ангажименти. Нашата първа грижа са хората, да осигурим преминаването през зимата, подчерта тя.

Нинова посочи, че този проект на коалиционно споразумение трябва да получи и одобрение от Националния съвет на БСП, който ще бъде свикан присъствено.

Още мнения и реакции по темата вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В събота на Позитано има нов пленум за махането и.Затова дава заден.
15
1
 
6
 
! Отговори
сравнение преди 2 години
Нинова се оказва на по-лоша позиция , от ''вожда'' на герб !Още не ми е понятно , КОЙ ПРЕДЛОЖИ НИНОВА ЗА ЛИДЕР НА БСП ?Тя няма нищо общо с БСП ,.... ''кой'' !
14
1
 
4
 
! Отговори
Последен валс ... преди 2 години
Нинова още НЕ СИ Е ПОДАЛА ОСТАВКАТА , надява се още да управлява , ама не вижда че остава като ''генерал без армия'' , ако продължи нейното управление като лидер на БСП , то БСП отива при СДС ,със 0. 02 % !
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гробарските *** само бутат партенки, само и само да няма правителство
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази с нейните 200 хиляди гласа изобщо не трябва да присъства в медиите.Примерно Ристьо и Слави какво правят е много по-важно, след като се омърсиха с БСП дали вече се готвят да паднат под 4%?
11
7
 
6
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Нинова още се надява да НЯМА кабинет , а след това да се присламчи към ДПС и герб , и хоп ---става номер 1 , Премиер !
10
22
 
7
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
Уважавам Радев , защо ! Ако не беше той , промяна нямаше да започне , промяната тръгна от Радев ,... ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ , Г-Н ПРЕЗИДЕНТ , ВИЕ СТЕ НАШИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ,... НАЙ-ПОСЛЕ !
9
3
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
подавам си оставката оттеглям си оставката на подобен индивид може ли да сеима вяра и това е избрано за председател на партия
8
4
 
8
 
! Отговори
Очаквано ... преди 2 години
БСП се държат / както се и очакваше/ все едно са първа политическа сила . Правилно постъпи Трифонов за предишният кабинет , като се отказа , защото щеше да се получи СЪЩОТО , НАДМЕННОТО ПРИСЪСТВИЕ НА НИНОВА , КАТО Господа....''ЕТО ВИЖТЕ , БЕЗ НАС НЕ СТАа'' ..Не е ли обидно , но в политиката морал и правила няма !Нинова разцепи БСП и прогони електората И ...Това виждаме на практика .
7
3
 
3
 
! Отговори
я па таз преди 2 години
импексова , *** те договорките за министри са проведени без теб и по милост ти предлагат да си зад звънеца в НС :) що се дърпаш , кво ше работиш ?
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой Фигурант върти подли интриги против Нинова за окончателното й изчегъртване от БСП. Кой е този "някой"...познайте сами ? Легенда: Радев - жалка фигура с главна буква - Фигурант
5
3
 
6
 
! Отговори
Think преди 2 години
Дали отговарят или не, скоро ще стане ясно! И ще лъсне подмяната !
4
4
 
3
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Да преЕбем че Нинова ще прецака рабоАта с новият кабинет / а то не е изключено / , то тя ще има по-голяма ФАЙДА , защото с герб и ДПС , напълно възможно е да бъде Премиер , а за сега само я чака най-лощото , изгонване от БСП / защото тя няма нищо общо с БСП , а се довлече от СДС / , и никаква друга ПОЛИТИЧЕСКА ПЕРСПЕКТИВА !Тя не случайно съботира Президента и съставянето на кабинет ...
3
2
 
9
 
! Отговори
www преди 2 години
Тя жената се договаря да е министър, пък вие - някакви си постове без рушветни!
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тато също се кълнеше едно време, че мяма да вдигат цените, мо на следващия ден ни го нахули якото повишение!
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отдъхнах си... ))