Иван Димитров: Имаме нужда от нов прочит на парламентаризма

Депутатът от ДБ смята, че животът на НС ще бъде достатъчно дълъг
Обновена: 3 дек 2021 22:22 | 3 дек 2021 22:21, Веселина Йорданова
12

Времето на националния консенсус е дошло, смята депутатът Иван Димитров от "Демократична България".

Според него животът на новия парламент ще бъде "поне толкова дълъг, колкото да могат да бъдат свършени задачите, които сме си поставили".  Той коментира и избора на председател на НС.

"Може би от тази промяна има нужда България - нов поглед, нов прочит на парламентаризма и по какъв начин трябва да се случват нещата. В ДСБ всяко едно решение, което се взима от ръководството, се взима след обстойни разговори, както и становищата на всички членове на партията. Когато се водят преговори, от името на партията и въпреки че председателят има мандат да води тези преговори, той съобразява становището със становището на партията. Обсъждана е кандидатурата на г-жа Нинова да бъде председател на НС, тя все пак е председател на БСП", допълни Димитров в ефира на "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Самият той не е виждал цялото споразумение.

"В момента се говори за съставяне на правителство. То не може да бъде от абстрактни хора, то трябва да бъде от физически хора и да бъдат излъчени от политическите сили, които договарят управление и правителството. Във всяка от една от отделните политически сили са обсъждани лица, които биха могли да свършат една или друга работа", подчерта народният представител.

Димитров каза, че на общ форум на "Демократична България" не са обсъждали кой би застанал начело на правосъдното министерство.

"Не е задължително този човек да бъде народен представител. Това може да бъде всеки един отличен юрист. Обсъждаме редица лица", обясни Димитров.

 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вие, заслепените от власт и пари ръководители на ГЕРБ, докарахте изборите до този резултат. Третият мандат крадохте, та се забравихте.Само че танте Меркел си отиде, Вебер се оказа износен като ББ, Каскета се изложи с президентството, а САЩ чрез РР и протестърите започнаха офанзивата.Сетне в нея се включиха харвардците и ББ сдаде фронта. Да си ходи Нинова и там младите да поемат властта. Агите да си държат депутатите с 30 г. власт, а ИГ и СЦ да сдават прокуратурата на млади и неопетнени хора.
7
1
 
3
 
! Отговори
Ами , дааааа... преди 1 месец
ЩЕ ТРЕБВА МНОГО ВРЕМЕ ДОКАТО СЕ УСВОЯТ НОВИТЕ ЗАЕМИ И СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ У ЧУЖДИ БАНКИ .....КИРЧО И КОКОРЧО ИМ "ТРЕБВА ВРЕМЕ" ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААА../..от вас се иска само да гледате и да плащате../
6
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 1 месец
Начинът по който Петков формира ново правителство е нечистоплътен! Така, както той работи се работи с коалиции, не с различни, самостоятелни партии! Това е поредната БСПарска мръсотия с цел обсебване на властта! Много грозно е отношението към Герб/СДС! Ако наистина ставаше въпрос за избор на ново правителство, а не за "съставяне" на коалиция, Герб трябваше да участва в тези разговори! Тези хора са популисти и искат да замажат очите на т.р.о.л.о.в.е.те на БСП, че работят уж за тях..БСП и СИЕ ВЪН!
5
1
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 1 месец
Разбира се, че ще е дълъг, затова има толкова много зам. председатели - хрантутници.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми как няма да е достатъчно дълъг като ако се разпаднете нов Парламент през крив макарон.
3
1
 
10
 
! Отговори
Гостенин преди 1 месец
Точно този дървеняк си представях след като прочетох името. Бе престанете да давате трибуна на разни шарлатани!
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кукубенд парламент! Всички клоуни и чалгари на борба за конституционна маймунархия и царство Чалгария!
1
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В последните години нямаше парламент, то бяха едни марионетки на Борисов, сложени депутати от него и задължени на него. Каквото наредеше Борисов, парламентът го правеше. Е, каква парламентарна република тогава бяхме?