БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю

Имал 10 дни за отговор
201
БЛС търсил сметка на доц. Мангъров за интервю
Снимка: БГНЕС

Българският лекарски съюз търсил сметка на доц. Атанас Мангъров за негово интервю в радио „Фокус“ и заявени от него професионални становища в отговор на журналистически въпроси. В официалното писмо до медика се казва, че според правилника на колегията, ще бъде свикана етичната комисия и дават възможност за отговор до десет дни.

Сигналът е подаден от д-р Петър Петров за интервю на Мангъров, в което инфекционистът твърди, че ваксините не са ефективни, сертификатите са дискриминация, а тестовете за деца са ненужни.

Комисията по професионална етика на БЛС вече е поискала обяснения от Мангъров до 7 декември. Той носи отговорност по Закона за съсловните организации и може да бъде порицан и глобен с 1 до 5 минимални заплати.

"Ако етичната комисия БЛС започне да преследва българските лекари за това, че публично изразяват мнение, тази организация трябва да бъде закрита. Или ръководството й сменено", заяви пък Румен Петков.

Той видя в този акт опит за разправа с доц. Мангъров, като човек, който има смелостта да заяви позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: доц Атанас Мангъров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хич и не се учудвам. БЛС избра за лекар на годината един лекар, който никога не е лекувал, та един лекуващ лекар ли няма да накаже, глоби и лиши от права?!?!?
144
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров беше прав! Всички зад Мангъров!
143
4
 
14
 
! Отговори
Охмайко преди 2 години
До хх (152) .. Ти на колко си, на 5? Явно нямаш възраст да гласуваш, иначе нямаше да задаваш такива въпроси. Да, всеки може да говори каквото сметне за добре, дори да каже лъжа, политиците го правят ежечасно. Това че на някой не му харесва не го прави престъпление. Той никой не е принудил да му вярва!
142
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бунтата...Е..няма ли чували? За съжаление всеки ден по 100-200 ,че и повече починали...Малко ли са? Наложи се да ходя за сведения в столична болница-ами всеки път виждах по 1-2 чувала! Ужасно ееее!
141
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Упс. Дойдоха новите с правителство и БЛС му се напомпаха мускулите. Това как да го тълкуваме? Че новата власт е собственост на биг фарма? Това Мангъров го говори 2 години, защо сега? Ааа, защото вече ще има кубинка на врата? Това значи ли че ще ни задължавате да се ваксаме насила? Питам, че да си подсигуря винкели... за терасата! Че току виж свършат бързо, ако се окаже че ще ни ваксат насила.
140
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де ама мнението на Мангъров за ваксините и вируса е като мнението на Радев за Крим. Уж официално нямат право да го казват, но народа симпатизира на думите им и вярва, че е точно така. Българска действителност!
139
8
 
2
 
! Отговори
До 151 преди 2 години
Къде ги гледате тези статистики за 2021,че то до края на годината има 26 дена ,как така разбрахте точно колко ще починат.Явно има доста пророци
138
3
 
35
 
! Отговори
Невярвамнаочитеси преди 2 години
Излезте от тъмните векове! Няма значение кой колко го кефи Мангъров. Свободата на словото е защитено от конституцията и всеки лекар има право да изрази професионалното си мнение. Всичко живо ви лъже на поразия по медиите, а сега Мангъров някаква изкупителна жертва. За тази свобода дедите ни са дали живота си. Диваци!
137
2
 
10
 
! Отговори
??????? преди 2 години
Гадни некадърници и убийци.
136
27
 
8
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Тоя ми омръзна да му слушам простотиите.
135
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кое от казаното от Мангъров не е вярно?!Аз съм млад и здрав, а не ме пускат в спортната зала- дискриминация. Ваксинирани се разболяват- ваксините не са ефективни. Децата с крехките си организъмчета щяха да се чувстват зле и да си останат вкъщи,ако бяха болни- няма нужда от тестове.Според мен, Мангъров много точно си ги казва нещата.
134
33
 
11
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Сметка трябва да му потърси и работодателят, Министерството на здравеопазването. Мангъров смесва медицина и политиката.
133
6
 
44
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ами БЛС до почне да лекува хората. А то само търговци и агенти на Биг Фарма дето драпат да отидат безплатно на конгрес в Дубай. Интересно че БЛС не обели дума когато цялата Ковид процедура прескочи Общопрактикуващите лекари и Лекарите специалисти и се ограничи до псевдо тестове и линийки за бърза помощ за захранване на търговски дружества с клиенти.
132
12
 
35
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
А защо не поискат обяснение и от Мутафчийски,като каза,че ще има чували с трупове?????
131
7
 
21
 
! Отговори
До 149 преди 2 години
Няма да ти покажат табличка, защото ще се види че кривата на смъртността не се променя чувствително преди и по време на пандемията! А толкова е просто! Година, после разбивка от дванайсет месеца, следваща година и разбивка, и така. Втората графа показва броя на умрелите. Толкова е просто! Но никой не го показа.Защо?
130
2
 
10
 
! Отговори
ХХ преди 2 години
Значи всеки може да говори каквото намери за добре , дори и да лъже ... Така ли ?
129
4
 
10
 
! Отговори
ноби преди 2 години
данни за смъртността има в нси и дори в уикипедия. от 2010 г. насам е около 107 000 годишно, 2020 е 125 000 а за 2021 ще е 135 000. всеки да си ги тълкува както иска
128
5
 
17
 
! Отговори
проблема на преди 2 години
много хора е , че не само не могат да слушат, ами не могат и да мислят. Ама шо пък да не вярвям на математик някой, отколкото на вирусолог. Истината е че наплашен и пр ост народ лесно се манипулира от всякякви набедени специалисти и не слуша който трябжа
127
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дами и господа! Някой, някога показа ли данни за смъртните случаи в България по месеци и години, преди пандемията и по време на пандемията? Една проста табличка, година, месец, брой умрели. Независимо от причината. Може да започне 5 години преди пандемията. Аз съм *** инженер, но мога да чета зад числата. Тогава ще имам що годе ясна картина за цитираните десетки хиляди, умрели от ковид. Благодаря предварително!
126
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е изкукуригал, безотговорен невежа и шарлатанин.