Токът трябвало да поскъпне не с 11%, а с цели 64 на сто

Цената на парното в София реално би трябвало да е двойна
Обновена: 15 дек 2021 10:37 | 15 дек 2021 10:26, Камелия Цветанова
173
Токът трябвало да поскъпне не с 11%, а с цели 64 на сто
Снимка: Pixabay

Според бившия зам.-министър на финансите Георги Кадиев това, което направи КЕВР с увеличение от 11% на тока, е подарък за правителството.

„Реалното увеличение показва, че трябваше да е с около 64%.Цените на свободния пазар за големите компании се увеличиха 4 пъти“, коментира той пред bTV.

Още по темата

Според него правителството трябва да се концентрира в подпомагане на най-засегнатите с мерки.
Кадиев обясни, че има варианти да се избегне увеличението като се направи мораториум на цените и се забрани на КЕВР да вдига цените, те да са фиксирани за една година напред, което при намаляване ще има обратен ефект.

"Най-правилно е намаляване на ДДС за даден период, като по този начин се компенсира увеличението на цената", каза още той.

Най-големият удар е за бизнеса, не толкова за битовите потребители, коментира още Кадиев.

"Готвеното увеличени на парното с 30% в столицата е проблем, но тук вече това е грешка на кмета на София Йорданка Фандъкова.  КЕВР направи куп компромиси, за да докара увеличението до 30% иначе трябваше да е 100%", каза още Кадиев.

Относно подпомагането той смята, че не трябва да се прави за всички, защото не всички имат нужда.
Най-голямата грешка е да компенсираш всички по равно, добави Кадиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още по темата: парноток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
9
 
! Отговори
АЙДЕ НА ПЪРЗАЛКАТА.. преди 2 години
.... На 60%--УВЕЛЧЕНИЕ НА ТОКАААА... ХАХАХААА..... ЧЕСТИТА ВИ ПРОМЯНА, БЕЕЕЕЕЕ......
40
2
 
11
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Умирайте аборигени! Ние , от Харвард, ще ви гледаме ! И ще си крадем !
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сакън, братя, не псувайте Евросултана от Брюкселбул...........Евросултана ще прати санкции на талази. нашите черешови топчета няма да спрат башибозука на Евросултана. Преклонена главица Байдън не я сече. Търпете.
38
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хак да са ви Кирчо и Кокорчо и менторката им Херо Мустафа.А БСП и Нинова ще си платят за предателството към левия електорат и венчавката им с *** на Сорош.Възраждане са последната надежда на страната.Дано не ни подведат и те и дано повече хора да осъзнаят докъде ни доведе колониалното робство и слугинажът.
37
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиев, по-добре кажи върви ли бизнеса на жената? Направихте ли осем цифрена печалба за тази година, от прехвъряне на едни хартийки от едни на други?
36
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като Борисов не е на власт някак се диша по спокойно. Повишава се ток, вода, парно и всички хранителни стоки, но мизерията не се усеща, защото ГЕРБ не са на власт. Пътищата са непочистини, катастрофи с жертви на всеки час, но се мре по спокойно , защото Бойко Борисов не е на власт. И те така от тука до Харвард.
35
4
 
15
 
! Отговори
Кеай преди 2 години
Скоро ще се топлим на промяна, ще караме промяна и даже ще ядем промяна Не са я избирали българите но щом като търпят да им я налагат - сами сме си виновни
34
0
 
6
 
! Отговори
Спомен преди 2 години
" Грабвайте телата !" някой се изкряска........ Вече имаме и много тела !
33
1
 
6
 
! Отговори
Банково е робството преди 2 години
ни, а Вие търсете спонсори!
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Под игото" - лето 2021............"Наркоманството на един народ."
31
6
 
10
 
! Отговори
Кака мара преди 2 години
Президентска диктатура. Има ли такава форма на управление или ще сме първи?
30
4
 
6
 
! Отговори
Ами преди 2 години
Българино направи нещо! Мини на солар, ограничи тока ако можеш стани изцяло енергийно независим. Пари за алкохол, голфове, Гърция, Парантиики имаш, за един солар неможеш 5 хиляди да изкараш. Искаш безплатен Ток, и като цяло само се иска в тая държава, дай тва дай онва.
29
4
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
нали бяхме газов хъб на балканите въртяхме волана със султана каква я мислехмекаква стана
28
5
 
1
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
За човек който се говорят само лоши неша, нарочно е така , за да не го искат никъде и да е съсипан, да няма женам кариера и други неща ! Някои хора искат той да живее зле, заради това се говорят за него само лоши неща !
27
2
 
14
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Много ъи е лесно да коментираш др. Кадиев , след като със бенс ти търгувате сток и имате милиони лв печалба! Така че за сетен път се убеждавам че парите отиват при БСП! Така че не ронете сълзи , нали вие сте си добре!
26
0
 
33
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Токът трябвало да поскъпне не с 11%, а с цели 64 на сто" === Браво! Ей това е мъжка приказка :))) И от кой казана? От този, на който жена му е мултимилионерка от купуването на евтин държавен ток и след това препродаването му на енергийните дружества. Ами аз ако бях на негово място, направо с 200% щях да поискам увеличение
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е под Европейско иго. Западна Европа ни продава нашите газ и ток на европейски борсови цени. Пречи ни да купуваме евтин газ и да купуваме евтино нашия ток.
24
13
 
25
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха , НО жалкия Фигурант и котилото му ще затpият БЪЛГАРИЯ !!!
23
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При лошия Борисов само пенсиите и заплатите се повишаваха. Нямаше никакви спорове за ток, парно или вода. Само някой да се направи на интересен и Борисов го респектираше. Сега обаче си е по добре , някак без Борисов има демокрация за повишаване на всичко. Честито другари.
22
0
 
33
 
! Отговори
Вълчи времена! преди 2 години
Капитализма ни е див и хищнически, лъжедемокрацията си е имитация на демокрация.