Хотелиерите все още се опитват да удържат цените

Очаква се 20% поскъпване на хотелиерските услуги, каза Димитър Балтов
22 дек 2021 12:33, Ния Христова
37
Хотелиерите все още се опитват да удържат цените
Снимка: БГНЕС
"Поскъпване на всичко може да се очаква, включително на нощувките в курортите, защото всички продукти, които формират цената, поскъпват заради галопиращата инфлация. Процентът на увеличение ще зависи от начина, по който се управлява енергийната криза, но 20% нагоре може да се очаква". Това каза пред Нова тв Димитър Балтов от "Обединение Бъдеще за Туризма".
Още по темата
 
"Мораториумът в цените на тока и парното е за битовите потребители, за бизнеса има компенсации, но те се случват отложено във времето", допълни той.
 
Той каза още, че хотелиерите се опитват да удържат цените и не ги вдигат толкова, колкото е редно, но 20% поскъпване може да се очаква.
 
Балтов подчерта, че в чужбина цените вече са с 20-30 процента нагоре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двойна стая делукс Панорама - 3 нощи - закуска и вечеря - 3730 лева.Хотел Арте, Велинград.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31 В Панагюрище ходихме веднъж, само че в неделя, около 11-00.С триста зора намерихме отворено сносно заведение (на центъра, точно срещу паметника), и имаха само една пилешка пържола останала (верно, що годе биваше), та се наложи приятелката ми да я хапне, а аз лапнах кебапчета. Имахме желание за някаква национална кухня, но се оказа химера!Повече НЕ СТЪПВАМ ТАМ, пари да ми дават!
27
2
 
9
 
! Отговори
булгаристан преди 2 години
Най-високите цени в ЕвропаХотелиер: Криза е, дай да увеличим още цените!Профит
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотелиер да кара Дачия не съм виждал , така че.....
25
4
 
4
 
! Отговори
До Ентусиазиран преди 2 години
Еми ще давате толкова за два дни, и повече ще давате, щом не си правите сметката и и парите не цените... За безхаберието ви не обвинявайте изцяло българския туризъм!
24
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако искате да вие добре, ще плащате добре. Когато плащате на ниска цена, а претенциите си са големи, е, не очаквайте нещо различно. Ако сте скромни без да се правите на " голямата работа", не мрънкате за нещяло, когато плащате добре, тогава ще имате и добро и качествено обслужване, и добра почивка. Между другото и в Панагюрище е добре. Има качествени хотели с минерална вода, отношението цена, обслужване и качеството - също е много добро.
23
3
 
3
 
! Отговори
До 123 преди 2 години
Три бона за три дена за трима души?! Би ли споделил къде? Или не си правите май добре сметката? За няма и 500 лева можете да почивате повече дни!
22
1
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Орешака Казанлък, нали? Чували сме добри отзиви. Посетихме за кратко Казанлък, но без почивка и без да отсядане в ресторант. Между другото има на някои монети от 0,50 стотинки (не на страната с номиналната стойност, а на обратната страна)има фрагмент от фреска в тракийската гробница в Казанлък (IV - III в. пр. Хр.) с разположени околовръст 12 звезди и надпис EU (инициали на Европейския съюз на латиница) и БЪЛГАРИЯ, като помежду им е изобразена роза.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние ще се помъчим да не ходим по хотелите им! Хората са го казали: "Лаком ***, глава затрива"!
20
1
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Не сме посещавали "Орешака", но благодарим за препоръката, чували сме добри мнения за "Орешака". Можем да го посетим, но само ако имаме време ( което е малко или липсва), здраве и пари. Дано всеки да е така.
19
3
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Забравих, по този път за Сливен (с отделни отсечки за към Павел Баня и язовир Копринка) има в ляво път за Тракийските царе. В близост до Копринка се намира древния тракийски град Севтополис( основан от тракийския цар Севт Трети).
18
5
 
5
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Нас ни посрещна една жена, храната си беше много добра. Закуската засищаща и всксна. Предлагаха и риба за обяд/вечеря. Чист хотел. Чист въздух. Това лято бяхме там. Прекарахме два дни там, от любопитство, бяхме много доволни. По планинският път от София - Карлово може да се види паметника на Васил Левски, а и след Сопот и Карлово за пътя към язовир Копринка може да се види Калофер.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 20На Златната Котва е хубаво? Че там е най-нескопосаната храна в региона, с най-високите цени. Ако си там, пробвай само на 4-5 километра настрани - "Орешака", на калашниците(държи го собственика на Арсенал). Там няма компромис с качеството, защото собственика държи заведението само и единствено като му се приходи някъде да яде - да има къде да яде хубава храна. Е, места трудно се намират, предимно с резервация, ама... няма изцепки като на Златната Котва.
16
6
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 2 години
Цървууулите, невиждали никога чужбината ги видяха всичките чужденци, макар и с почивки в чужбина пак си остават църрвулии. България ви е била пак виновна, че сте цървуули по света и у нас.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно време се ходеше на почивка България, защото беше евтино и сравнително хубаво. Сега нито е евтино, нито е хубаво. Само баламите ходят по почивки в България - тия дето едно време съвсем не са имали пари за почивки и са си мечтаели да почиват в България. Останалите отдавна ходим на почивка извън България - като ще е скъпо, поне да е хубаво!
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До язовир Копринка през зимата също е хубаво- цени отлични, качество отлично, храната е вкусна. Препоръчваме хотел " Златна котва", близо е до язовира,а ресторанта предлага вкусно меню и риба. Павел Баня също е в близост до Копринка - минерални басейни и хотели.
13
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боровец, Пампорово, Банско. На почивка на Витоша, Драгалевци или Бистрица. На почивка и посещение на Велико Търново или друг неголям български град. Заслужават си парите и почивката в Родината ни България. Почиваш в България, даваш парите си в България и на българи и подпомагаш българския туризъм! Заслужават си! Не са важни нещастниците и нещастничките, които се мислят, че са родолюбиви българи, а въздишат по всичко гръцко и се фукат в фб, че са почивали (с неизплатен кредит) в Гърция.
12
1
 
3
 
! Отговори
морски преди 2 години
В къщи за гости правиха отстъпки за 5+ нощувки. Но да се пазариш за нощувка, две - забрави!
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като сте недоволни, ходете при гърчолята, нещастници! И без това им се дупите и през другите сезони!
10
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският туризъм е с много добро или отлично качество. Българската Природа е много красива. В България отношението на българските хотелиери е любезно, кухнята ни е вкусна, хотелите са чисти, уютни, някои разполагат с лечебни заведения и басейни. Преди зимата за е нас е хубаво и красиво,когато почиваме на планина - Родопите, близо до язовир Батак. Но иначе Средна Гора и Рила планина са много красиви. Когато почиваш в България,подпомагаш Българския туризъм и хотелиерство, заслужава си!