Бащи на протест: Проблемът с обезбащяването е огромен

Спделеното родителство е един от изходите, заявяват демонстрантите
26 дек 2021 13:52, Петя Славова
118
Бащи на протест: Проблемът с обезбащяването е огромен
Снимка: БГНЕС

Споделеното родителство е един от изходите, за да могат повече деца да живеят и със своите бащи, предаде БГНЕС.

Пред Министерството на правосъдието се състоя протест на бащи и техните деца срещу един от най-големите социални проблеми на днешното общество – все по-малко деца могат да живеят и с двамата си родители.

Мирната демонстрация се проведе в Деня на бащата, на който се чества паметта на свети Йосиф Обручник, земния баща на Иисус Христос.

„Проблемът с обезбащяването в цял свят е огромен. Много деца, да не кажа повечето, са израснали без бащи в съвременното общество“, сподели един от протестиращите родители пред БГНЕС.

Той е категоричен, че тази „пандемия“ може да бъде предотвратена с помощта на споделеното родителство.

„Родителите на разделените деца трябва да могат да ги отглеждат по равно време и при единия, и при другия. Това е постижимо. Направено е в много държави, време е да се направи и у нас“, каза още бащата.

Според друг родител споделеното родителство трябва да се вкара в Закона и да се постановява по дефолт от съда без да се очаква жената да го одобри изрично или да не го одобрява. „Иначе това води до изнудване, до материални облаги. На практика бащата и детето са лишени от правото да бъдат заедно“, уточни той.

Денят на бащата е празник, на който се чества бащинството и родителските грижи на мъжете, точно както на Деня на майката се чества майчинството. Обикновено на този ден се правят подаръци на бащите и семейството празнува заедно през деня. Празникът прославя бащите и бъдещите бащи.

В повечето страни Денят на бащата е светски празник. Той съществува навсякъде по света, но се отбелязва на различни дати. Православната църква го чества на 26 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
6
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До АнонименИскаш да те съжаляваме, че не щеш да дадеш 5 лева за детето ли? Продължавате да се излагате. Изобщо няма значение каква е майката и дали я харесвате и какво била заявила...
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До anonymousА ти, ..., знаеш ли какво е в съда да заявят: "Не искам нищо - искам пари!" И съдията да те изгледа тъжно и да ти каже (без да се протоколира!) "Момчееее, много си го закършил...." Аз сам го изживял... Та не ми говори небивалици...
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Остават стари моми бе мъже.
31
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не от всеки мъж става баща. И имам предвид Баща, а не осеменител. Скъпи жени, моля: не размножавайте ше бе ци или поне го махайте навреме, за да не броди кофти материал по улиците, а вие да си вгорчавате живота. Имайте високи изисквания към мъжа до вас, читавите са рядкост, но все пак ги има.
30
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от Бащи-ГЕРБ ли са?
29
12
 
12
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
За какви материални облаги се говори тук. Как една жена се облагодетелства материално със 160 лева издръжка, при положение, че разходите за едно дете са поне 400 лева месечно. Как не ви е срам да искате споделено родителство, не за да виждате по-често децата си, а за да не давате и 5 лева за това дете?? Накрая майката пак ще плаща учебници, дрехи, месечни такси и всичко останоло. Издръжка трябва да се плаща, независимо дали родителските права са на майката или на бащата.
28
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да правят деца тогава. Бързат да правят секси после реват, че жените са гадни.
27
11
 
9
 
! Отговори
L. преди 2 години
Да бяхте се борили да запазите семейството си, вместо да плачете пред разни институции. На децата им трябва майка и това е откак свят светува!
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен до 23 преди 2 години
Мъжете се развеждат когато си намерят нова, но тя ги прави на луди и те хайдеее.или ако са на 50 , за да вземат някоя на 25-35. Иначе си кютат и си ходят. Слагат едни снимки във фб и то е една семейна идилия, а после ги гледаш..с профили в елмаз или ги срещаш и двамата по затънтени заведения.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е много сложен. По неволя познавам млада жена, която излъга хитро едно добро момче и по съвет на нейната майка го "вързаха" с брак.Сега ако разбере истината и поиска развод ще трябва да и плаща висока издръжка. Брак не трябва да се подписва с лека ръка. Много съжалявам.
24
2
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
Мъже срещу Жени, Жени срещу Мъже. Отврат.
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още малко и ще искат Истанбулска за мъжете! Ама не, то нали мъжете са насилниците! Жените милите те все са жертви на мъжете! Няма вариант да се промени тази парадигма на митутките и боркините за женски пишман права!
22
6
 
16
 
! Отговори
мда преди 2 години
днешните българки са откачени и не трябва да им се оставят деца. Цял живот нищо не са постигнали освен с дупката между краката си и после тръгнали с претенции, защото са родили пфф
21
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живеят без бракове и не се знае кой е и бащата.
20
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИН ОТ МНОГОТО преди 2 години
До 39 Пийте си хапчетата редовно и ще бъдете много щастлив....
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще рече "обезбащяване"? Нещо ново е за мен.
18
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички разведени жени отмъщават на бившите си мъже като пречат на децата да се виждат с тях и постоянно настройват децата.Понякога това приема формата на брутален терор, понякога е по финно, но е винаги.И понеже рядко могат да мислят по- дългосрочно от днес, представа си нямат какви психотравми нанасят на децата си.Важното е да е на моето и да е тук и сега.
17
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нож с две остриета... Има "бащи", които са единствено осеменители и нямат никакви права на подобни претенции...
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
протестът е безмислен, онази я интересува само как да махне Гешев. Очаквам да обвини Гешев за проблема
15
5
 
13
 
! Отговори
?? преди 2 години
Има ли сред протестиращите бащи на деца с увреждания или такива не горят от желание за споделено бащинство? А, герои на нашето време?