Петков: На прага на петата вълна сме, ваксинирайте се без страх!

Премиерът подчертава, че това не е задължително, но е отговорно
Обновена: 8 яну 2022 16:28 | 8 яну 2022 16:19, Веселина Йорданова
1120
Петков: На прага на петата вълна сме, ваксинирайте се без страх!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вече има над 2 милиона напълно ваксинирани българи и ако успеем да достигнем 75% на ваксиниране, заедно ще избегнем затваряне на икономиката и училищата.

Това заявява министър-председарелят Кирил Петков във видеообръщение, което е публикувано на страницата на "Продължаваме промяната".

Още по темата
Петков уверява отново, че няма да има задължителна ваксинация, докато е премиер.

Всички ние искаме да няма ограничения заради Covid - 19 и да няма лични ограничения като зеления сертификат. Изборът на всеки един от нас е свободен, но и всеки един от нас носи своята отговорност дали ще се справим като държава, посочва премиерът.

По думите му за последните 3 дни 100 хиляди души избраха да се ваксинират. Не трябва да ни е страх от ваксинацията, попитайте и личния си лекар, призовава той.

Във видеото Петков казва още, че сме на прага на петата вълна.

Да, изборът е на всеки един от нас и този избор трябва да остане свободен, но този избор има ефект не само върху личното здраве, но и върху цялото общество. Само заедно може да преодолеем тази поредна вълна. Разчитам на вас, казва още министър-председателят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
760
0
 
21
 
! Отговори
oz преди 2 години
Новият световен ред е жесток, 100 пъти по-страшен от фашизма на Хитлер.............в него няма милост за никого, дори за децата...............всеки трябва да бъде набучен с отровите на фармамафията.............или остава без работа и умира от глад!! Докато хората се осъзнаят...............новото робство е вече при нас!!!!
759
6
 
1
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен874 БСП е виновно с антиваксърската си кампания по време на протестите си и това е факт! Може да не ти харесва, но е факт! От БСП тръгна това отношение към ваксинирането днес и само то може да го промени теоретично, но не и на практика, защото те не са политици и хич не ги е еня за хората изобщо!Иначе, къде я видя точно тази статистика за ваксинирани и неваксинирани в болниците, да не говорим за оцелели и умряли там?! Аз определено имам точно обратната информация!-ваксината спасява
758
0
 
12
 
! Отговори
Избирател на лъжеца преди 2 години
Киро, обясни защо изведнъж запя химна на ковидфашизма: ваксинирайте се с добро или ще ви ваксинираме насила?Да беше казал преди изборите, сега и двамата нямаше да берем ядове.
757
0
 
14
 
! Отговори
oz преди 2 години
Не била задължителна ваксинацията.....................абсолютна лъжа!!!Ако не си ваксиниран, не може да работиш и умираш от глад!!Честит ви нов световен ред..................дойде по-бързо от очакваното!!
756
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е ваксина...........................щом пази само няколко месеца или една година!!!Това е един глобален експеримент...................успешен за световните глобалисти и кукловоди................хората се оказаха по-тъ.пи от овцете, за жалост!!!
755
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ОСЕМ месеца мОнчУ-югенд смуче здраво бългорско кръв като невидели - къде в Канадата ще допуснат ***...аци да ги цицат така безогледно! Заради цената на газа се принудих да си зарежа къщата и да се изнеса в апартамента на милостта на безмилостната "Топлофикация" - ама няма как да познаете, милост НЯМА! кОМУНИЗМЪТ НИКОМУ не ПРОЩАВА! Да жЮвее наш мОнчУ Решетников - от ден до пладне!
754
0
 
10
 
! Отговори
???? преди 2 години
Има дискриминация към хората, които не искат да се ваксинират.............ултиматуми............работата или ваксината!!Това ли е свободата на избора???
753
1
 
11
 
! Отговори
Гладиатор преди 2 години
Не се ваксинирам не защото ме е страх, а от протест срещу античовешките, принудителни мерки с така наречения сертификат, който нищо не помага, освен за масовото заразяване с короната. Справка: ваксинираните държави,И, Ф, Г, САЩ...
752
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте се...............след време, като решите да имате деца............ще ревете............няма да можете..........дори in vitro технологията няма да може да ви помогне........ваксините са като радиацията..............първо увреждат половите клетки!!
751
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много лекари и професори вече са купени от фармацевтичната мафия...............и агитират за ваксините, но съм сигурен, че не са ваксинирали собствените си деца!!!
750
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канадата наш Кирчо не ПРОКОПса с китайския морковен прах в "пробиотика" на сладкарката и тъщата, затова пък тук цъфна и втаса с гноясалата Държавна сигурност намОнчото - назад към пещерите, народе! Зад вас са мОнчУ Простакесин, верният му Кокорчо с кражбите на кражбата на софтуеър и 8,5 млн. евро от Британията и неговият любовник Спеца от НАП!
749
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, излиза все повече скрита информация, която не е в полза на ваксините, но наш Кирчо е паднал явно от луната, а не от Канада...
748
3
 
10
 
! Отговори
oz преди 2 години
Ако искате да станете стерилни и да нямате деца....или да умрете от рак след 2-3 години.........ваксинирайте се веднага..............никой няма да плаче за вас...............но ще направите щефовете на Модерна и Пфайзер доста по-богати!!!Не че сега са бедняци...................да.................смъртта за едни е печалба за други.........теория на игрите............има и такава наука!!!!
747
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това сайтче е спонсорирано съдържание /виж в десния ъгъл / СС е вид реклама под формата на новина говори петков плаща на някои да му пишат глупостите и на сайтчето
746
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диана. Стига с това БСП. Погледни, даже ежедневната официална статистика за Ковид показва, че делът на постъпващите в болница с Ковид ваксинирани и неваксинирани е почти същият като съотношението ваксинирани-неваксинирани в обществото. Изводът е, че полза от ваксините няма . Просто всеки трябва да го преболедува и да придобие имунитет
745
0
 
11
 
! Отговори
До !!!! преди 2 години
Така е , прав си.........аргументите са политически и финансови, а не научни и медицински................вече много професори са купени от фармамафията и агитират за ваксините!!!
744
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой по българския шебек. Само ваксините ще го превърнат отново в човек.
743
4
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен856 Кажи какви крадци си махнал от властта като си гласувал за ПП? Престанете да слушате и вярвате на лъжите и манипулациите на БСП! Факти, факти и пак факти! ГЕРБ оставиха над 1млн. лева резерв, Рашков при всичките му изстъпления не можа да открие една кражба, а ти ми говориш за смяна на крадци - БСП са крадецът вика дръжте крадеца! Мислете със собствените си глави! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
742
0
 
11
 
! Отговори
???? преди 2 години
Защо епидемията е в най-богатите и най-уредените държави???Лесно е да се отговори.................там хората живеят дълго след пенсия............пенсионните системи се натоварват...............не може така..............трябва да измрат старите и болните хора.................това е икономически изгодно..........затова е тая епидемия..............всичко се прави по план............сложени са около 9 милиарда ваксини, първоначалният план беше за 4 милиарда......хората са по-прости от овцете!!
741
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ВАКСИНАЦИЯ ДА, НО САМО СРЕЩУ ПОЛИТИЦИТЕ НИ