Зеленият сертификат пада при 70% ваксинирани

Едва 35% от българите са имунизирани към момента
927
Зеленият сертификат пада при 70% ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков съобщи, че евентуално зеленият сертификат може да отпадне, когато се достигне ниво на ваксиниране от 70%.

Той увери, че правителството е готово на тази мярка, когато има високо ниво на защита.

„Искаме да премахнем зелените сертификати, но това да се случи, когато нивата на защита на населението са толкова високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в болниците и че не се запълват интензивните легла. Тогава всички вярваме, че трябва да живеем с отворена възможност бизнесите да си вършат работата, училищата да обучават, но това не трябва да бъде с цена на човешки животи. Единственият начин да го постигнем е да стигнем нива на ваксинация от поне 70%“, коментира той.

Още по темата
Въпреки че се похвали, че след въведените от държавата стимули за ваксинация, все повече хора се имунизират, Петков призна, че в момента нивото на ваксинация е 35%.

„Нашата задача трябва да бъде над 50%, ако искаме да имаме някакво ниво на защита. Много бих се радвал да стигнем до 70%. По никакъв начин тези нива няма да са през задължителна ваксинация. Докато съм премиер, няма да има такава“, категоричен беше той.

„Хората трябва да бъдат добре информирани и да знаят, че ако имат други заболявания, като диабет, те трябва да са приоритетно ваксинирани, а не обратното. Връзката между други заболявания и ваксинация трябва да бъде ясно изчистена и личните лекари да могат да дават най-добрите съвети на своите пациенти“, добави Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


927
Още по темата: ваксиниКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
792
0
 
2
 
! Отговори
1-н преди 2 години
некой вера ли му...по принцип правителството лъже маже и краде...поне от 1944 година е така, защо някой би очаква доверие и как да му имаш доверие?
791
1
 
5
 
! Отговори
А при 70% преди 2 години
"неваксинирани" би следвало да падне правителството...ако продължава да играе срещу народа...
790
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и ти повервахме Кире великии вожд дарагой товариш
789
0
 
9
 
! Отговори
Психолог преди 2 години
Точно след 60-70% "ваксинирани" започнаха натиска и задължителното ваксинирани в другите държави. При малък процент не биха посмяли, а просто раздаваха бира, хамбургери и *** на корем. Идеята им е, че дори наивно "ваксинираните" няма да излизат по улиците на протести, защото не ги засяга. Имат си и екип от отлични психолози, а не само гъвкави бездушни журналисти и корумпирани политици като тоя.
788
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а ако стигнеме 80% за всеки ще има безплатен сладолед е така да си го лижете
787
1
 
16
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Няма такова нещо да има. В Зап. Европа за 80-90% ваксинирани и сертификата си стои. Дори по някакъв начин да го направят нашите, ще важи само за страната. Който иска да пътува навън ще трябва да има! И не си мислете, че ако на власт беше друг, а не Киро, нещата щяха да са по-раазлични. Даже и Костя Копейкин, дето сега реве най-много против сертификатите, ако беше спечелил щеше друга песен да пее. Неговото рИване не е наистина против сертификатите, а за спечелване на масите, яхнал е вълната.
786
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.. постъпили в болница с кислорода който им пускат .... да били умрели от ковид. Смърт няма.Тя е само ня тялото Дешата духа се освобождават за душата смъртта е прекрасна. Човек който знае това духовно осъзнат който чете Дънов езотерика Христо Нанев Ванга Елеазар Хараш Пътят на душите ..Живот след смъртта и има връзка с духовния свят ,Не го интересуват вируси ваксини измилени болести и ограничения. Човек който знае законите които управляват мисълта. С мисъл може да се лекува!! ИСУС Е ЛЮБОВ
785
2
 
14
 
! Отговори
Лъжа!!!! преди 2 години
В Гърция, Германия, Австрия, Англия, САЩ, Израел, Франция, Румъния, Италия все повече затягат примката около неваксинираните, четвърта отрова си бият, някъде са над 90 процента ваксинирани и никой дума не обелва за сваляне на зеления сертификатКирчо, дето е американо еврейска ***, щото дойде на власт с помощта на бивш шеф на мосад и с фалшифициране на машинното гласуване, щял да ги махне - ЛЪЖА ЛЪЖА ЛЪЖА
784
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ограничения в БОГ няма! В БОГ ВСИЧКО Е ЛЮБОВ СЕТЛИНА СМИРЕНИЕ ЧИСТОТА ЗДРАВЕ ВИСОКИ НИВА НА ВИБРАЦИИ!Ясно ми е, че немислещите неосъзнати забравили откъде идват и къде отиват консуматори матариални хора незнаещи законите на физиката на Вселената лесно се лъжат.Ковид пандемия няма.Има световен план за намаление на населението и нов световен ред.А хората със слаба имунна систаме и др. болести които могат и от настинка да умрат физически хванали вируса този или който ще да е имащи пневмония и ..
783
3
 
3
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Нека не се заблуждаваме, всичко това е ЛЯВ преврат - Сорос е ляв, Гейтс е ляв, Байдън, който открадна изборите, е ляв, и Петков и Радев, които откраднаха изборите тук, също са леви. А висрусът също е по поръчка на Китай и Русия, други леваци.
782
1
 
7
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Аз ще съм първият, който ще ви подпише наказанието, обикновено съм милостив, но тука, 30, 50 години строг тъмничен затвор, най-малко. За вас и вашите сподвижници.
781
2
 
7
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Какво е наказанието за хора, които съзнателно убиват милиони други хора? Колко години?
780
1
 
6
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Подавай оставка, нелегитимнико!
779
3
 
4
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Абе вие чувате ли се?! Някой спазва ли го тоя зелен сертификат?! Заведенията- пълни! Дискотеките- пълни! Моловете- пълни! Тази забрана не се спазва от никой. Да, ваксините помагат и ни защитават, това е научно доказан ФАКТ, НО ако съм се ваксинирал преди една година имунитетът ми ще е много по-малък от колкото ако съм се ваксинирал преди 2 месеца примерно. Каква е гаранцията? Изключително неадекватен подход е този зелен сертификат.
778
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 2 години
...Kamelio ,ne laji horata !!!
777
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То поне да бяха истински ваксини, ами то - експериментални ГМО препарати, които доказано не предпазват от заразяване. Защо тогава сертификат, а колежанчето? Защото Урсула така иска нали? За да пусне едни пари за съсипаната държава? Нищо не си научил в Харвард, така изглежда.
776
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70% е мисия невъзможна Кире. Откажи се или ние ще се откажем от теб.
775
1
 
13
 
! Отговори
до Кирето преди 2 години
Кире, нали знаеш, че до пролетта сте тук, не повече? Пак ще има избори, така че не се хаби напразно ;)
774
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам намерение да се ваксинирам, а имам намерение да сваля Кирил Петков и шайката му от власт.
773
2
 
13
 
! Отговори
РАДЕВ АСАН И КИРО преди 2 години
ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ПАДА И СТАВА ЧЕРВЕН, С ПЕТОЛЪЧКА И СЪРП И ЧУК!