Питане в Helpbook: Защо се изпуска язовирът до с. Цонево?

Нашият читател чака отговор и от МОСВ за причините
14 яну 2022 21:30, Анисия Иванова
24
Питане в Helpbook: Защо се изпуска язовирът до с. Цонево?
Снимка: БГНЕС

 В очакване да получи отговор от МОСВ ни писа наш потребител в платформата на Helpbook.info, относно състоянието на язовир в близост до село Цонево:

"Следейки ежедневните бюлетини за състоянието на водите на МОСВ ми прави впечатление следното: Средният денонощен разход на яз. Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г. е трайно над 3,000 м3/сек. Сравнено с предходни месеци и същия период на 2021 г., средният денонощен разход се е повишил около два пъти.

Същевременно разрешените за ползване месечни обеми, съгласно Графиците за използане на водите, не са променяни съществено през тези периоди и се въртят ололо 5,000 млн. м3.

Моля да извършите проверка каква е причината за значителното повишение на разхода от язовир Георги Трайков (Цонево) през м. 01.2022 г., правомерно ли е то и дали не свързано с допълнително изпускан обем за електропроизвоство на ВЕЦ "Цонево" (според медийни публикации, свързан с една политическа партия), въпреки че в графика е записано "Предвид ниския обем водите се използват само за промишлено водоснабдяване на „Консорциум Девня“ АД", гласи сигналът. Надяваме се на бърза реакция и отговор какво се случва.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


24
Още от Коронавирус
Ковид мерките ще се обявяват дни преди да се въведат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ИЗПУСНАЛ се е язовира защото е стар и вече не може да стиска.
1
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само да попитам тоя смoтаняк потребител как точно разбра, че се изпускат 3 кубика в секунда от язовир Цонево в момента?