Петков: Няма нови цени на тока за бита, ще компенсираме бизнеса

Мерките срещу вируса остават меки, защото интензивните легла не са запълнени
Обновена: 20 яну 2022 15:46 | 20 яну 2022 14:23, Веселина Йорданова
324

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма нови цени на тока за битовите потребители, те са под мораториум. Работим много усърдно, когато махнем мораториума, да няма остър скок. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството.

Той успокои потребителите, че фактурите им са на база на цените от лятото.

Премиерът напомни, че бизнесът е компенсиран с конкретни суми, като помощта за декември за голяма част вероятно ще влезе във фактурите за февруари. Очаквайте намаляване на сметките за януари, които ще получите през февруари, като част от компенсацията, която ще е видите, е за декември. За газа - по същия начин, обясни Петков.

Компенсациите за бизнеса за ноември на база потребена енергия са 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и до 250 лв. за януари.

По отношение на ковид кризата той заяви, че щамът Омикрон има високо ниво на разпространение, но с ниски нива на запълване на интензивните легла. По тази причина много области не са затворени, защото следим критичните фактори в здравната система, а не цифрите за обща заболемаемост, каза Петков.

По думите му засега мерките остават много меки и са функция на този критичен фактор.

По отношение на предстоящото заседание с правителството на РСМ на 25 януари той каза, че ще бъде направен реален план с реални постижения, които трябва да бъдат постигнати в следващите шест месеца. Няма да губим нито минута време, за да можем тези отношения да ги направим в реални резултати, каза Петков и посочи, че трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са направени в последните 30 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
30
 
! Отговори
перко преди 2 години
Думите са излишни! Явно е, че скоро ще си ходите!
157
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вожда на Продъжаваме Пандемията в действие
156
0
 
8
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Станете и те ще паднат!
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оствака ухилено имбелцилч е
154
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен...Нищо,че сме много по-зле,нали!?Ама ,карай ,нали властта е наша!
153
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен....Кой вдига цените...? И за това ли ще го обвините? Една година вече не управлява ББ и все той е виновен! Е много грозно и нахално,вече никой не ви се хваща!Разбрахме!
152
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига субсидии, да започваме със субвенцията
151
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук е пълно със злобни гербави ***,които търсят реванш.Няма да го получите .Вашият вожд вече е господин никой и такъв ще си остане.Слава богу,че се отървахме от него.
150
2
 
29
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Кире, ти и Асен да вземете да си избършете г/зовете с дипломата от Харвард, че и мисир'четата ви не вярват! Нямате време да се правите на политици, няма кой да ви чака
149
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен....Да,добра е,но какво става скомпенсациите за битовите потребители за м.декември,януари...? Нали щяха да ни компенсират за непосилните в момента цени ???? То тях не можем да си плащаме,а той ни уверява,че има мораториум и след него скока няма да е голям! Само лъжи и наглост! Стига вече,изпълнявайте си обещанията,г-да министри!
148
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За едно и също потребление плащам двойно ако това, е нищо за Киро Ментата то всичко е двойно от пролетта на миналата година насам само заплатата същата
147
3
 
8
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо Христов 154 - не бъркай моите роднини с твоите, които са учили българска история по сръпските и руските учебници. По важното обаче е това, че българите избраха Европа за свой дом. Азиатската Губерния и псевдо славянската доктрина останаха за л.изачите на сръпски и руски д.ирници като теб.
146
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само се плюе по Киро и Румен ама никой не протестира ... начи сичко е точно! Народа си получи желаните управници, а това да плюе по тях е в културата му!
145
4
 
9
 
! Отговори
Кире преди 2 години
ГЕРБ са виновни.
144
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе пенсии,нали получихте компенсации заради ковида и цените,какво искате повече?Ама пенсиите ви били ниски.Да,ниски са,защото12 години Боко ви се подиграваше,а вие си мълчахте.Сега неговите хора вдигат цените,а вие не се усещате и търсите друг виновник.Съжалявам ви.
143
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато ви баламосват Кирето и комунистите ви оправят професионално. Единственото хубаво което направиха е нулевата корупция :)
142
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми те цените от лятото също са надути! В момента плащаме с поне 30% по-скъп ток. Колко още по-скъп трябва да стане според правителството?
141
0
 
15
 
! Отговори
ЧЕРЕПНИ МАРИОНЕТКИ преди 2 години
До 9% Влага ТАЯ СУТРИН ИЦАКА МРАВОЯДОВ СЕ ИЗЯВИ ПО БНТ- ЧОВЕКЪТ ЩЕ ИЗБИРА ПРОКУРОРИ КАТО ЩЕ ПРЕОБЛАДАВАЩОТО МНОЗИНСТВО В ПРОКУРОРСКАТА КОЛЕГИЯ ЩЕ БЪДАТ ИЗЛЪЧВАНИ ОТ НС- ТАКА ЩЯЛ ДА СПАЗВА МЕЖДУНАРОДНИ НОРМИ, ПЪК АЗ СИ МИСЛЕХ ЧЕ СМЕ В ЕС, ЕДВА ГО ИЗТЪРПЯХ, ВОДЕЩИЯТ СЕ ОПИТВАШЕ ДА МУ ЗАДАДЕ ВЪПРОСИ, А МРАВОЯДОВ - ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪААААААААЪЪ- ТОЯ Е ТОЛКОВА ОТРОВЕН И ОТКРОВЕННО ДЕЙСТВА В ПОЛЗА НА ЧЕРЕПНАТА ОЛИГАРХИЯ, ЧЕ Е ПРОТИВНО ГНУСЕН.
140
1
 
9
 
! Отговори
Надя преди 2 години
До АнонименСбъднаха .......на тези от хорото в изборната нощ.........
139
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо ще се подкрепя бизнеса с пари на данъкоплатеца?