Петков: Няма нови цени на тока за бита, ще компенсираме бизнеса

Мерките срещу вируса остават меки, защото интензивните легла не са запълнени
Обновена: 20 яну 2022 15:46 | 20 яну 2022 14:23, Веселина Йорданова
324

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма нови цени на тока за битовите потребители, те са под мораториум. Работим много усърдно, когато махнем мораториума, да няма остър скок. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на правителството.

Той успокои потребителите, че фактурите им са на база на цените от лятото.

Премиерът напомни, че бизнесът е компенсиран с конкретни суми, като помощта за декември за голяма част вероятно ще влезе във фактурите за февруари. Очаквайте намаляване на сметките за януари, които ще получите през февруари, като част от компенсацията, която ще е видите, е за декември. За газа - по същия начин, обясни Петков.

Компенсациите за бизнеса за ноември на база потребена енергия са 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и до 250 лв. за януари.

По отношение на ковид кризата той заяви, че щамът Омикрон има високо ниво на разпространение, но с ниски нива на запълване на интензивните легла. По тази причина много области не са затворени, защото следим критичните фактори в здравната система, а не цифрите за обща заболемаемост, каза Петков.

По думите му засега мерките остават много меки и са функция на този критичен фактор.

По отношение на предстоящото заседание с правителството на РСМ на 25 януари той каза, че ще бъде направен реален план с реални постижения, които трябва да бъдат постигнати в следващите шест месеца. Няма да губим нито минута време, за да можем тези отношения да ги направим в реални резултати, каза Петков и посочи, че трябва да наваксаме голяма част от задачите, които не са направени в последните 30 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още по темата: Кирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото за цяла Европа,това и за нас.Стига сте плакали като вдовици за....
137
0
 
5
 
! Отговори
Хамид преди 2 години
Обезщетявай ме, че всичко ми в 20% куче на исляма
136
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков да отговори къде отидоха 9 млрд лв, които правителството му изхарчи през декември?
135
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала, една добра новина!
134
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
киро в деня, в който се повиши токът за бита, заминаваш!
133
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ефектът от посещението на Петков Скопие беше, че Пендарояски каза, че никога българите няма да бъдат признати като такива в РСМ!
132
1
 
25
 
! Отговори
Pen преди 2 години
Ще го компенсираш бизнеса ама с нашите пари нали ? ***
131
0
 
19
 
! Отговори
Евтин PR, Киро!! преди 2 години
И к'во излезе, Кире? Всичко е евтин PR, a? Наплашихте хората и сега идвате на бял кон като спасители, убеждавайки хората, че правите нещо за тях! Леле лелеее, НИКОГА няма да се оправи тая държава!И това с махането на кафенца пред Народен театър също е евтин PR!И това с липса на задължителна ваксинация докато Вие управлявате също е евтин PR!Нещо за посериозните проблеми? За малцинствата, които вече са мнозинства; за инфраструктура и сграден фонд; за панелни блокове, които имат още 10 г живот?
130
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ- КОГА ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВЕН БЮДЖЕТ, КОГА ЩЕ ВИДИМ МИН ЗАПЛАТА УВЕЛИЧЕНА ЛИ Е, КОГА ЩЕ ВИДИМ ЦЕНИТЕ ДА СЕ УСПОКОЯТ, ЗАЩОТО И ЛЕКАРСТВАТА СА С 20% НАГОРЕ И КАК КИРЕ СЕ ВРЪЗВА ОБЕЩАНИЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИ КОЕТО НЯМА ДА Е ПОД 12.5% , А НА ПРАКТИКА 7/8%А ИНФЛАЦИЯ ОТ 7.8%, КОГА ПАДНЕ МОРАТОРИУМЪТ НА ЦЕНИ ТОК КАК ЩЕ Я КАРАМЕ, ЗАЩОТО И ГАЗЪТ ТРИ ПЪТИ НАГОРЕ. ФИРМИ ФАЛИРАТ И ЗАТВАРЯТ ХОРА ОСТАВАТ НА УЛИЦАТА И СТИГА СТЕ ДЪВКАЛИ ГЕРБ ТЯХ ГИ НЯМА ОТ АПРИЛ.
129
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде без оплакваници, каквото си пожелахте ви се сбъдна.
128
1
 
17
 
! Отговори
Зелен талибан преди 2 години
Вижте в нета с каква коша се движи Борислав Сандов от ДБ. Това е зеленият талибан, който ни забранява да се къпем и да ядем мусака, а той се движи с Ауди А8 с петлитров мотор!
127
0
 
10
 
! Отговори
БНТ преди 2 години
Днес по БНТ -новини казаха че еднаа от най- използваните и търсените думи за 2021г. била Харвърд,егати и селяните дето сме .
126
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лъжи, канадски г,ей! Откакто си се довлякъл тук неканен всеки ден ни вдигаш цените!
125
0
 
27
 
! Отговори
9% Влага преди 2 години
Гласувах за Да българия, ама що мълчът в смисъл не е в стила им Христо критикуваше Бойко дори когато му беше министър ,а сега все едно е пил 300гр 62 градусова ракия -мълчи с подут език.
124
2
 
15
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Комунистите са виновни!
123
1
 
31
 
! Отговори
Дали или? преди 2 години
,,Работим много усърдно, когато махнем мораториума, да няма остър скок" - тези думи на премиера навеждат на идеята, че все пак ще има скок на тока и за битовите потребители........
122
2
 
10
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо Христов - 126 - и като фалират, кой ще ти плаща пенсийката? Може би Путин?
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро сертификата да взима оня лигавия фъфлек с обратната захапка дето се прай на велик певец и да не ни занимава с тапанарските си истории и партията прости утки да види че в другите държави ги премахват лаяняните сертификати
120
7
 
4
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До Христо Христов 115 - дали съм българин? Не го мисли. В моя род хора са се били в Сръбско българската война. Аз за принадлежността си съмнения нямам! Но дълбоко се съмнявам, че русофилски д.ирници като теб могат да се нарекат българи - особено след като сте наясно, че и л.та които сега ядем с РСМ пак от вашите "братушки" са посети. А относно избора на българина да принадлежи към Европа - да, това са фактите. Те и твоите "ментори" отдавна са там - само на червения "мат'рял" мътят мозъка!
119
2
 
22
 
! Отговори
Ние преди 2 години
Абе ***, хората ток не ядат. Що не погледнеш цените на останалите неща.