Протест във Варна заради събаряне на балнеологичен център

Емблематичната за града сграда дом "Младост" е с нов собственик
22 яну 2022 21:08, Анисия Иванова
27

С жива верига и символично пренасяне на вода жители на Варна отново се обявиха против смяната на предназначението на бивш балнеологичен център. Емблематичната за града сграда дом "Младост" е с нов собственик и ще бъде съборена, защото се руши.

Проектът за модернизация предвижда и изграждането на жилищна част, а протестиращите не вярват, че инвеститорът ще спази обещанието си да запази сградата като оздравителен център.

"Един много по-модерен балнеолечебен медицински център с широк обществен достъп, както е бил досега. Той ще има съответните кабинети за извънболнична и медицинска помощ", каза проектатът на новия "Дом Младост" арх. Красимира Костова пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
10
 
! Отговори
Абе напишете преди 2 години
На кого е бил собственост този имот, на кого е продаден...ако е частна собственост, той може да го прави и жилищно строителство, като не е забранено! Наистина емоционално място за Младост и Трошево, но то от години не работи! Ако е общински е друга работа, там може да се търси отговорност от местната власт!
1
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата трябва да повдигне обвинения на всички протестиращи, за пропагандиране на народно всенемирие в разгара на пандемия, и по този начин застрашават живота на мирните цивилни граждани! Да изгният в затвора!