В BG Плана: Най-много пари за икономика, най-малко за социални мерки

В сектора на транспорта ще се финансира закупуването на бързи влакове
95
В BG Плана: Най-много пари за икономика, най-малко за социални мерки
Снимка: БГНЕС

По Плана за възстановяване могат да се финансират единствено проекти, които не нанасят сериозни щети върху околната среда. Това каза вицепремиерът Асен Василев, който организира поредица от обществени съвети по ресори, за да представи проектите в тях.

Той представи разпределението на средствата по сектори: "За икономически мерки най-грубо казано - 3,6 милиарда лева, енергиен преход - 5,6 милиарда лева, за дигитализация и свързаност - 2,4 милиарда лева и за социални мерки около 2 милиарда лева".

В сектора на транспорта ще се финансира закупуването на бързи влакове, модерни системи за управление на локомотивите, интермодален терминал в Русе и частично изграждането на софийското метро.

Асен Василев уточни, че в разговор със столичния кмет Йорданка Фандъкова е постигнато решение останалата част да бъде финансирана през държавния бюджет:

"Те казаха, че им трябват по 30 милиона на година в следващите четири години, но в актуализацията на бюджета, която идва юни месец, идеята е като част от фонда, където всички общини дават проекти, това да бъде проект на Софийска община и той да бъде финансиран", обясни той.

Засега по преработения вариант на плана има неформален отговор от Брюксел, уточни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
следва глобалистките планове , държавата с пенсионото увеличение на възрастта събира повече пари , един пенсионер не доживява да вземе от пенсия това което е дал от осигуровки , чиновници , армия полиция не плащат осигуровки
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дигитализация и свързаност 2,4 милиарда лева, социални мерки около 2 милиарда лева...?! Не знам...не всичко е интернет.
56
0
 
2
 
! Отговори
от..ТОЗ "ПЛАН&q преди 2 години
..НА КИРЧО И КОКОРЧО , ШЕ ИМ "ПОДАВКВАТ ПО НЕЩО" ОТ ЕС.....САМО ПРИ НЕКАКВА СВЪРШЕНА РАБОТА ПО "ПЛАНА"----ИНАЧЕ йОК.....ХА,ХА,ХАААА..НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ?ТАКА СЕ РАБОТИ С ЛЪЖЦИ И МОШЕНИЦИ ---НА КОИТО ,ЕС И БРЮКСЕЛ , ТРУДНО ХВАШАТ ВЯРА.....!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ТОЗ "ПЛАН"....ПОЧВА ДА СТАВА "ИСТОРИЧЕСКИ"---КАТО МАКЕДОНСКО-БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ...ХА,ХА,ХААА....ВЕЧЕ НЕ ЗНАМ , ДАЛИ НЕКОЙ ВЕРВА И РАЗЧИТА НА НЕГО....!!!
54
0
 
0
 
! Отговори
Ковидизъм преди 2 години
1 милиард лева за "ваксини", пари за "първа линия" и още ковид мерки?!?!???
53
0
 
4
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
И ся ко - пак някой милионери ще се напапат от еу хранилката, просто ще са други, не предните...
52
0
 
9
 
! Отговори
не преди 2 години
Европа пари на айдуци не дава . Знаят им биографиите на Кико и Асанчо .
51
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката изглежда така сякаш очаква всеки момент хората да се усетят че си съчинява всичко и да го разпънат!
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за смешката с централата на батерии, която ще е три пъти по-мощна от АЕЦ Козлодуй.....какво ще кажете!!!?
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея двамцата и оня другия и коалиционните им партньори биха дуспата на Варна като я оставят без финансиране по плана за развитие по програмите на ЕС. Така губят област Варна и за изборите. От там пак май, от морето ще почне похода на свободата. Варненци докога ще ги търпите. Направете си партия в коалиция с Добрич и Шумен, Търговище, Разград, Силистра. Превръщат този регион като Северозападналата ни област всички тези лапачи и подставените им мънимейкъри. Ние ли сме излишните или те. Мислите ли.
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо така се е замислил, или е напълнил гащите или си представя любимия Спецоф как го жули, жалка картинка.
47
0
 
13
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
асенчо , що на запад те знаят като голям мошеник ?
46
1
 
8
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Новоизлюпен комунист си мисли , че казва нещо ново . Семейството ми по майчина линия след 9-ти септември 1944 година е преследвано и репресирано . И до ден днешен живеем в мизерия и безработица . Отказва ни се всякакъв вид социални помощи . Така , че не ми се хвалете , че третирате хората , които наистина имат нужда и още повече отговарят на изискванията за социално подпомагане като селският ви *** .Навсякъде по света се гордеят със социалната си политика , но за вас комунистчетата не е така
45
1
 
16
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Някога цар Борис трети се е движил из цяла Българи с влакове, с коли, пеш без никаква охрана. Срещал се е с най-обикновенни хора, говорил е с тях и никога нищо лошо не му се е случило. Сега нашите нови управленци са заобиколени от здрави, яки мъже, които се оглеждат зорко наоколо. От "народната любов" ли ги пазят, от нещо друго ли? И тази охрана - за не малко хора, кой им плаща заплати, масрафа?
44
0
 
15
 
! Отговори
честита промяна преди 2 години
плана ви ни е ясен бе асенчо , цени на горе , доходи изядени от инфлацията , държавни заеми-дългове и фалит на България . кой как може да оцелява !
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диоген 64 е забелязал правилно. Кокорчо започва да прилича, както Луджев, когато се намести. За 6 месеца стана като попски наложник
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На човек, който не се е бил никога не вярвам. Боя е за да пораснеш и по-късно за да имаш добро държане в обществото. Ако нямаш, ядеш бой. Сега по света са наквъцали всякакви женчовци за министри. Никога не са яли бой и са ***. Не се съобразяват с нищо.
41
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 години
До АнонименИма има.
40
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ясно най много пари пак ще отидат при олигарсите. Една държава е добре и силна когато е социална.
39
1
 
9
 
! Отговори
izh преди 2 години
Пари в една държава влизат по две пера: Заеми и Производство на РЕАЛЕН продаваем продукт. Някой да е видял адвокат, счетоводител, журналист да са създали продукт? Откъде накъде някакви пиkливи счетоводителчита, нищо не създали през живота си, ще определят съдбата на българите? А това че мутробизнеса ги е назначил като бушони просто говори за неграмотноста и манталитета на голяма част от населението