В BG Плана: Най-много пари за икономика, най-малко за социални мерки

В сектора на транспорта ще се финансира закупуването на бързи влакове
95
В BG Плана: Най-много пари за икономика, най-малко за социални мерки
Снимка: БГНЕС

По Плана за възстановяване могат да се финансират единствено проекти, които не нанасят сериозни щети върху околната среда. Това каза вицепремиерът Асен Василев, който организира поредица от обществени съвети по ресори, за да представи проектите в тях.

Той представи разпределението на средствата по сектори: "За икономически мерки най-грубо казано - 3,6 милиарда лева, енергиен преход - 5,6 милиарда лева, за дигитализация и свързаност - 2,4 милиарда лева и за социални мерки около 2 милиарда лева".

В сектора на транспорта ще се финансира закупуването на бързи влакове, модерни системи за управление на локомотивите, интермодален терминал в Русе и частично изграждането на софийското метро.

Асен Василев уточни, че в разговор със столичния кмет Йорданка Фандъкова е постигнато решение останалата част да бъде финансирана през държавния бюджет:

"Те казаха, че им трябват по 30 милиона на година в следващите четири години, но в актуализацията на бюджета, която идва юни месец, идеята е като част от фонда, където всички общини дават проекти, това да бъде проект на Софийска община и той да бъде финансиран", обясни той.

Засега по преработения вариант на плана има неформален отговор от Брюксел, уточни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Боко ви питаше за всичко и обществено обсъждане правеше
37
0
 
14
 
! Отговори
Диоген преди 2 години
Погледнете под брадичката. Гушката става все по-голяма.А още няма 2 месеца, откак е на власт..
36
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от Бойко няма как да откраднат
35
3
 
17
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Кокорчо какъв е този интермодален терминал в Русе И защо в Русе заради Еконта ли Кокорчо аз незнам да има в България някакви икономики да произвеждат качествени продукти Кокорчо къде видя икономика или старите *** заграбили всичко в България сегаполучават помощи от Европа Незнам един българин да видял нещо от тези пари от Европа Кокорчо оставка КАЖИ какво стана с твоята фирма фалира ли тръгнал Българската икономика да увеличава УЖАС
34
1
 
20
 
! Отговори
you преди 2 години
Искам да пуснете влака от Ямбол до Елхово.Сигурно ще има повече пътници от самолета София до Скопие.Гарантирано!
33
0
 
7
 
! Отговори
до USA преди 2 години
Това е от тортите Гараш, които прави.
32
1
 
17
 
! Отговори
реалист преди 2 години
България е завладяна от шайка крадции мошеници. Хак да ни е. Власите се давят на края на Дунава!
31
2
 
19
 
! Отговори
izh преди 2 години
Абе комуноглу. При това производство в тази държава и този износ на суровини и полуфабрикати и то тези дето са енергоемки, как ти смята счетоводителската кратуна, че бюджета ще излезе близко до нулата. Ако продължавате да харчите като партийни секретари Европа няма да бърза да ви даде милиардите помощи и до средата на годината ще трябва да си спасявате кожата. Абе, един комунист, някое издание, и тати му за Харвардска диплома да е платил все *** си остава
30
1
 
13
 
! Отговори
перко преди 2 години
Пари по плана няма да има. Действайте!
29
3
 
17
 
! Отговори
Какво преди 2 години
...обсъждане, какви съвети, като те вече са го изпратили в Брюксел! Единствено в тяхната "прозрачност" е свръх наглост и безцеремонност! Явно ще има раздаване на милиарди на свои фирми, и нещо яко крият, че искат да ни поставят пред свършен факт!
28
1
 
17
 
! Отговори
Доктор преди 2 години
Най-много средства са отделени за закупуване на "пътечки" с бело . Днешните управляващи не могат да дишат без "бело" ! Ползват само "бело" за богаташи. Новият план за възстановяване ше възстанови търговията на наркотици съществено!
27
3
 
0
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
До 46. А ти си просто глу.пав.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До изнервенНе , неразбираш !
25
3
 
12
 
! Отговори
изнервен преди 2 години
Какво значи вече има неформален отговор от Брюксел? не трябваше ли първо да бъдат обществените обсъждания и после да се пращат каквито и да е промени в Брюксел?
24
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Строяхме до преди година магистрали, булеварди и какво ли още не. Тези нищо няма да построят, говорят само за мерки дето да крадат всичките пари. Така са комунистите!
23
6
 
20
 
! Отговори
Кольо преди 2 години
Мутрите на България от ДС и БКП, начело с Радев, които турнааха Асенчо и Кирето, имат по- малко от 2 години да предизвикат хипер-инфлация за да си върнат лесно обезценените кредити в милиони. След 2024 г. ЕС ще следи всяко евро.
22
0
 
8
 
! Отговори
samo da преди 2 години
Да питам за търговските дружества-болници и за промяна на прага за регистрация по ддс има ли го в плана?
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държавата е бастисана бягайте ше има нова емигрантска вълна то не беше Бойко Доган Дебелян и схемимичките им то не бяха тея поставени харвард хитреци... не върви на добре Нье!...... учиндолският *** и той се изниза при тва хитро без да нагази в дълбокото и ся само ше мрънка отстрани... нема държавници нема за тая държавица хора да я спасят ей го и за война се говори
20
2
 
16
 
! Отговори
яснооо преди 2 години
Икономика, влакове....Асен Василев във всяко изказване споменава колко полезна ще е отмяната на валутния борд.Така ще могат да си теглят заеми безкрай.Освен това така наречената "опозиция" и така наречената коалиция, доста угоднически мълчат по въпроса.
19
3
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Да се чете: - В BG Плана: Най-много пари за фирмите на хора от БКП и ДС, най-малко за социално бедните...