В BG Плана: Най-много пари за икономика, най-малко за социални мерки

В сектора на транспорта ще се финансира закупуването на бързи влакове
95
В BG Плана: Най-много пари за икономика, най-малко за социални мерки
Снимка: БГНЕС

По Плана за възстановяване могат да се финансират единствено проекти, които не нанасят сериозни щети върху околната среда. Това каза вицепремиерът Асен Василев, който организира поредица от обществени съвети по ресори, за да представи проектите в тях.

Той представи разпределението на средствата по сектори: "За икономически мерки най-грубо казано - 3,6 милиарда лева, енергиен преход - 5,6 милиарда лева, за дигитализация и свързаност - 2,4 милиарда лева и за социални мерки около 2 милиарда лева".

В сектора на транспорта ще се финансира закупуването на бързи влакове, модерни системи за управление на локомотивите, интермодален терминал в Русе и частично изграждането на софийското метро.

Асен Василев уточни, че в разговор със столичния кмет Йорданка Фандъкова е постигнато решение останалата част да бъде финансирана през държавния бюджет:

"Те казаха, че им трябват по 30 милиона на година в следващите четири години, но в актуализацията на бюджета, която идва юни месец, идеята е като част от фонда, където всички общини дават проекти, това да бъде проект на Софийска община и той да бъде финансиран", обясни той.

Засега по преработения вариант на плана има неформален отговор от Брюксел, уточни Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
23
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
В момента се води икономическа война.-набутахме се със заеми от европа и сега сме под техен контрол.-а парите ги нема.-що правиме бе-продадохме ли се?
17
2
 
15
 
! Отговори
И най вече преди 2 години
Пари за организиране на *** изложба с т.р.а.верси и Прайдове. Ето я промяната.
16
10
 
15
 
! Отговори
Iok преди 2 години
Какви социални мерки искате? Я започнете да си декларирате действителните доходи и да си плащате данъците.. нали сте бедни ? Я звъннете в 20 произволни хотела по курортите и питайте за свободни стаи.. как става тва? Всички с марковите дрехи, скъпи вещи, коли, почивки, а искаме социални мерки? В нормалните държави се облага до около 40% от дохода на всеки работещ и самоосигуряващ се, затова те са там, а ние сме им слуги и сметище за второкачествените стоки и употребяваните им вещи
15
1
 
8
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
32 годин ни оправяте ама убаво-браво-бел ден не сам видел от вас.
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то това правителство същото като предишните три. Каква е ролята на БСП в това правителство? Нали в продължение на години Нинова скачаше с пяна на устата, че трябват по-големи плащания за социалните мерки? Какво стана, Нинова? Къде отиде лявата идея?
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите нали ги обвързаха с ,,правосъдието ,, Ми то за 12 герб на власт няма ни един герберас в затвора а адвоката на герб е главен прокурор . Кви пари като няма резултати ?
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокоркооооо
11
0
 
9
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
Айде подпомагаите и животновъдите-по брои животните са повече от хората -по документи ги има.-ама по документи!!!
10
0
 
9
 
! Отговори
Човешки Права преди 2 години
Плана за възстановяване не е ли обвързан с спазването на Човешките права, защото в ICC Hague, Съда в Люксембург и до Европейската комисия има изпратени сигнали за извършване на Геноцид в Република България!
9
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е вярно, взеха се заеми да се дадат на пенсинерите докато бизнеса бе наказан със зелен сертификат, без малкия и среден бизнес няма икономика не се лъжете.
8
0
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
Какви икономически мерки бе-5 милиард. За електроенергия???? Нали са частни?-тие пари ги взимате от моя джоб.-защо не станете и да си признаете че ние нямаме никаква държавна икономика-сичко е продаденоооо на частни лица.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За зелени феодали ( енергиен преход) има най много пари а за народа няма пари .Честито ,,членство,, Поне да пуснат влак стрела от Скопие до Варна . Да идват макетата на море за час и половина ;)
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямах напредвид кирчо колко е откраднал казах го общо за някои си човека х.
5
1
 
13
 
! Отговори
фалш преди 2 години
на снимката се ококорил, сякаш ще го гърмят
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво ни интересува нас кои от каква националност е кирчо,че бил ром,какво ви дреме,или кои колко пари е откраднал,и преди нас са краднали и след нас ще краднат,така сте си го направили вия българи,сега ще си сърбате попарата ,такава е системата където сте я създали,тои колелото се върти,нас не ни интересува кои колко пари е откраднал и колко ще открадне,ния не сме слънце да изгряваме на всякъде месечина,нас ни интересува да сме живи и здрави и нашия личен живот.
3
3
 
9
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Не видях пари за батальона! Нали ще се бием за всяка педя украинска земя!
2
2
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
А бе Кокорчо,къде я видя икономиката?!?!
1
11
 
3
 
! Отговори
айде преди 2 години
нека гроб-арски спонсорираната демагогия започне