Пожарникари на протест: Не си играйте с огъня!

Демонстранти се събраха в центъра на София
19 фев 2022 13:30, Петя Славова
86

Пожарникари и спасители излязоха на протест в центъра на София днес, за да привлекат вниманието към себе си и нуждата от достойно заплащане за техния труд. С лозунги „Увеличение на заплатите с 20%“, „Рискувам живота си“, „Не си играй с огъня!“ огнеборците започнаха протеста си в „триъгълника на властта”, предаде БГНЕС.
Още по темата

Президентът на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков посочи, че искат увеличаване на доходите през 2022 г. „Второто ни искане е да се увеличат средствата за капиталови разходи. Към момента са предвидени едва 30 млн. от необходимите 247 млн. лв., които са заявени от ръководителите на структури в МВР“, посочи още той.

Третото искане, което изброи Станков, e да се подобри социалният диалог с ръководството на МВР.

От площад „Независимост”, Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” ще тръгне на шествие, чийто маршрут ще премине покрай сградата на Министерство на финансите и ще приключи пред сградата на Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свещеният месец Рамазан идва! Един месец ще трябва да не пием вода, да не ядем, да не прелюбодействаме и да се въздържаме от всякакви удоволствия! Дано Аллах да ни го приеме за добродетел и да ни награди с Рай!
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие май като Киро не ходите до магазина и вашите ви плащат тока, освен това очевидно не сте и от онези които взимат над 3400 и не ви се протестира, разбирам ви ооввццее.
21
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо тези структори не протестираха когато беше Бойко на власт, а сега се сетиха??? Намирисва ми на организирани протести от ГЕРБ.
20
6
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...Е,не е чак до там изкукал Тиквата,че да организира протести срещу самия себе си !...Сега,след като падна от трона,мож да са развихря..Макар че ако ни досрамее да се правим наидиоти ще си спомним,че ТРИ ПЪТИ Мутрьо беше принуден да подава оставка под НАТИСКА на протестите!...Нещо повече:..-ЕДИНСТВЕНО ,за цялата ни история,САМО ПРИ ТИКВАТА ХОРА СЕ ПАЛЕХА по площадите в знак на протест!...Но вие сте невероятнонаглидебили,тия ФАКТИ ги подминавате..
19
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16....протестите са през ден защото за 12години Боко събра достатъчно пари за да финансира такива изяви в жалките си опити да се докопа до властта ако бъде изритан един ден. Така и стана.
18
1
 
2
 
! Отговори
Човек за реализации преди 2 години
Човек зад а спред а бъди вреден, значи трябва хора да му уредят живота и да му е добре и на него , тогава няма да бъди вреден ! Това се отнася за мен, а аз се отличавам от масата !
17
12
 
9
 
! Отговори
За Витков! преди 2 години
Тотално политически мотивиран протест. 2-а месеца от мандата на ново правителство и протест. Айде няма нужда . Къде бяхте когато всички протестираха срещу тотално сринатата държавност и 10 годишното тъпчне на едно място?
16
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то я има два пъти в годината пожар я не....Кво па толко изработихте? Преди имаше един известен пожарникар и той така никога не е виждал огън на живо.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Бойко Борисов за 12 години само два протеста имаше, а сега през ден..
14
5
 
4
 
! Отговори
те запалиха ферибот преди 2 години
Аха.а.а-а-а-а те го запалиха!
13
5
 
10
 
! Отговори
Пожарникар преди 2 години
Да ги накарат да минат Американската атестация за пригодност и ,който не издържи да бъде без заплата ,защото повечето са туристи .
12
7
 
17
 
! Отговори
Огнеборци евалата. преди 2 години
До Анонимен 9. Ти колко живота си спасил през безсмисления си живот? На колко хора си спасил домовете, покъщината , живoтнитe? Не давай акъл, който и без това ти липсва.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш пожарникарят днес е в Разград и жали, че още не била ремонтирана джамията, за да може да се моли в нея заедно с братятата си депесари!
10
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който му малка заплатата да си търси друга работа, където плащат повече. С протести и изнудвания няма да станат нещата.
9
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е при подобна инфлация всеки да иска по-добро заплащане на труда. Киро Пpocтото да вади пари от бюджета и да им дава.
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оффф и тия ли бе? По колко пожара гаси всеки от тях годишно според вас?
7
11
 
22
 
! Отговори
Пцувател преди 2 години
Ако не е тайна можете ли да кажете колко реално е заплатата на поженкар че да знаем кого да пцуваме и коя страна да вземем!Например за работа в производството навсякъде в провинцията дават максимум 800 чисти!Каква е тяхната заплата?
6
0
 
1
 
! Отговори
то4но преди 2 години
така весела те краде
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви пази господ да не идват да работят у вас или с ония пневматични клещи да режат ламарина !
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората свикнаха всяка година да им скачат заплатите с 15 процента , но при Радев ще отвикнат