Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция

Негов заместник участвал в среща на военните министри в ЕС
Обновена: 28 фев 2022 21:48 | 28 фев 2022 21:47, Веселина Йорданова
282
Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция
Снимка: БГНЕС

Военният министър в оставка Стефан Янев благодари за подкрепата, която получи след решението на правителството да бъде освободен.

Още по темата
Обръщам се с изключителна признателност към българските граждани, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще, написа той в профила си в социалната мрежа.

Пред Министерския съвет днес се състоя протест в подкрепа на Янев. Президентът Румен Радев също предупреди, че смяната му в момента носи риск.

По-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството предлага Янев да бъде освободен, а поста министър на отбраната да заеме Тодор Тагарев. Предложението ще бъде гласувано от парламента на извънредно заседание утре.

От Министерството на отбраната съобщиха, че заместник-министър Александър Петков е представял днес страната ни на извънредната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз във връзка със ситуацията в Украйна.

Петков е изразил подкрепа за Украйна и е информирал за намеренията на правителството ни за оказване на хуманитарна и военно-логистична помощ, както и за принос по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира.

Александър Петков е призовал за по-активна роля на Евросъюза и използване на уникалния му инструментариум с цел възстановяване на мира в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както винаги, може да се окаже че пак изтеглихме късата клечка. За кой ли път
118
10
 
44
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Освобождаването на Стефан Янев от поста му на Министър на отбраната за мен е неправилно взето решение от страна на управляващите.Стефан Янев е достоен човек и политик ,което е изключително "дефицитно" качество в нашата страна ,както сред политиците ни ,така и сред обикновените хора.Той е истински военен - "премерен" тих и спокоен силен мъж ,без излишни емоции ,родолюбец ,който защитава преди всичко националните ни интереси.Мисля ,че всички ние губим с неговата смяна.
117
27
 
9
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Поне едно е хубаво на тази война, че всички продажни русо"филистични плъхове ще изплуват на повърхността!
116
14
 
4
 
! Отговори
Dtrumppp преди 2 години
Много ти здраве, изчезни
115
6
 
31
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Каква военна и логистична подкрепа ще оказваме на един неонацистки режим,поддържан от запада?!Русия един ден ще ни потърси сметка за това,а това парашутистче отдавна ще е ддух.нало зад океана при своите господари.Господи,къде ни е бил акъла,когато гласувахме!
114
16
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Майтапът е , че руските таракани и продажниците на Костя Копейкин ще се напънат да ни направят Киро Ментето... "положителен" герой! Най-забаваната сценка ще бъде, когато Кирето ще се направи на по-мъж пред собственият си Ментор...Фигурантът Радев!
113
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се безпокой Яне, ти спечели народа с неутралност и здрав разум. А за политиката не се безпокой не си изгубил нищо... Това в Парламента не са народни представители, а циркова трупа. Всеки втори прилича на отпаднал от предварителните кръгове на "България търси талант". Да намериш разум в българския парламент е по-непосилно от колкото да намериш живот в Космоса.
112
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
абе луди сте да го чакаме до следващи избори кой знае какво ще надроби на майдана
111
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой му е помогнал софтуера на машините , дето не искат да преброят ръчно хартиините съответствия
110
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какъв е този тагерев никой не го знае ни познава служил в системата на нато и освободен от янев , защото е подменял параметрите по обществените поръчки за изтребители познайте защо
109
19
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Че никой не те и иска в тази конструкция. Нямаше и да бъдеш, ако не лижеше подметките на рундю - другия путинист.
108
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаех, че има протест иначе щях да съм там. Киро се кланя на чужди сили и това е лошо за България. Янев е човек с достойнство и е нормално да не желае участие в манипулирано правителство. Замислиете се, никому неизвестния човек изведнъж спечели изборите, кой ли му е помогнал, а и той сега се отблагодарява.
107
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 120 - Тия 13000 цивилни в Донбас, дето все ги оплаквате, са същите такива "цивилни". ---- Изгледай Донбаска Пролет - Български документален филм. Има го в сайта - свободно слово.
106
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев искал компенсации за забавените доставки на самолетите. ХерОмикрон е наредила на Киро да го разкарат понеже се готви правителство ПП Подкрепяме Путин и ПП Продължаваме Поскъпването ще бъде свалено. Целият цирк е дирижиран от ХерОмикрон и Бай Дън.
105
4
 
47
 
! Отговори
факти преди 2 години
Киро приключи остават му дни , предаде и продаде народа , той е спуснат за тази задача.Пак ни излъгаха , този път народа е на ход....
104
17
 
9
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Русия отдавна "трепе " цивилни! Да излезе Кремълското Джудже пред двама алкохолици, и да разиграва сценка с "ядрената" сигурност, е най-голямата гротеска която светът е виждал последните десетилетия!
103
6
 
8
 
! Отговори
Xa-xa преди 2 години
Сега Радев ще те прибере за съветник.
102
11
 
3
 
! Отговори
Бабана Секиджам преди 2 години
И Киро Вампиро и Янев са в един американски проект целящ да ни разкове *** и да ни разгони фамилията докрай!Дано разберете това,хлапаци прости и прогледнете най-сетне!И двата политически негодници не обслужват българските интереси!!!
101
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейските медии крият, а Украинските лъжат, но Киев е заобиколен (по думите на ООН). Предполагам единствената причина поради която не започват бой е понеже в момента се разиграва сцената със Сталинград, всяка сграда е окупирана и ще се бият сграда за сграда. Хитър ход и самоубийствен ход. Дори и руснаците не искат такива касапници но са заложени огромни интереси и на никой не му дреме за мира. Затова бяха раздадени толкова мн оръжия на цивилните. После ще кажат че Русия трепе цивилни.
100
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивай да браниш своят кумир зеленски вземи си и свастика