ВМРО подкрепиха Янев, смяната му в момента била необяснима

Според войводите Янев е авторитет по въпросите на отбраната
28 фев 2022 20:03, Красимир Ангелов
78
ВМРО подкрепиха Янев, смяната му в момента била необяснима
Снимка: БГНЕС

Смяната на военния министър в ситуация на водеща се война на 300 км от българската територия е необяснима, заявяват в своя позиция от ВМРО.

От там посочват, че приказките за това “кой какво имал и нямал право да говори във Facebook от човек на позиция министър-председател, който си позволява да показва фрапираща вътрешнополитическа и геополитическа некомпетентност, прокарвана по всички възможни комуникационни канали, е меко казано неуместна“, отчитат войводите.

Още по темата
Според тях в настоящия състав на правителството, Стефан Янев е авторитет по въпросите на отбраната.

"Възниква и резонният въпрос: има ли външен натиск за тази смяна? Има ли нещо, което министър-председателят Петков мисли да направи без да е информирал българското общество? Верни ли са слуховете, че има идея българските изтребители МиГ-29 и щурмовите самолети Су-25 да бъдат предоставени на Украйна като помощ от страна на България? Или идеите на някои обикалящи студията "експерти" в България да бъде разположено ядрено оръжие?, пише в съобщението на ВМРО.

Според тях Кирил Петков дължи на българите отговор по всички тези въпроси, за да сме сигурни, че правителството не обслужва чужди интереси.

"Напомняме на министър-председателя, че е време за достойни и бързи действия за защита на нашите сънародници в Украйна, които бедстват, а Министерският съвет, просто ги изостави. Защото в Украйна не живеят само 150 българи с българско гражданство, които бяха евакуирани. Там живеят почти половин милион украинци с български корени", се посочва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Най ме кефи преди 2 години
Разбирането на просто Киро за последствията от ядрена война - заделя милиони за закупуване на хапчета с йод хаха. Просто Киро. И Янев трябва да му обяснява хаха
48
1
 
0
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Уважавах Каракачанов и ценях мнението му! Но може ли някой да ми обясни, защо активираха агент Иван да разтури "Патриотите" , че да не влязат в Парламента! Всички знаеха, че поотделно няма да влязат, но въпреки това Каракачанов ги разтури! Най ми мирише, че направи няколко сделки с оръжие, хванаха го за топките и той се покри! Жалко за идеята! И сега, с подкрепата на тази мижитурка, просто им лъсват червените З***"ци!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да ни накарат да подарим МИГ 29 на украинците, а след това на тяхно място да си купим самолети от американците. Така косвено ще финансираме украинците в конфликта им с руснаците. Американците се опитват да ни прехвърлят финансовата тежест за подкрепата на Украйна - те не могат да им продадат самолети, щото укрите не могат да ги платят, но ние според тях можем да плащаме и ще купим тези самолети от САЩ, а ще дадем нашите безплатно на украинците.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смяната на Янев е обяснима. Американците искат карт-бланш да правят в България каквото си поискат и им трябва послушен човек, а Янев се опъва и не иска да ни превърнат в територия за военни действия и в бойно поле. Янев е много квалифициран военен и знае в какво се опитват да превърнат страната ни и прави отчаяни опити да защити България. Американците няма да му позволят и ще го заменят с послушен *** - Тагарев става за целта.
45
3
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
До АнонимеХубаво пишеш,но първо напиши,кой ги докара тези двамата.Ще ти кажа.Имаше един подставен президет,който искаше да бие шамари на Русия.Мисля,че без да се напрягаш ще се сетиш.Никой на този пост не ни е излагал като него.И двамата са хора на червенобузко и лично Роско ги е представил на Цачева.
44
11
 
2
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Пак два руски агента с по три устройства чешат на *** йка си сливата тук. Рублите текат, ли текат. Рашъ нема пари за модерно, но има пари за кражба на технологии и лъжи, че има нещо модерно. Едно време, еврейчетата работеха за СССР, ама сега те работят за Израел и Рашъ чака на местни агенти и платени сайтове и ***.Като у нас.
43
2
 
14
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Ако тозои наистина иска да сложат ядрени оръжия тук или да си дадем самолетите на Украйна трябва да се съберем по улиците и да изчистим всичките. Протоив войната съм, но ми писна да бъдем *** на някой.
42
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 2 години
сащ!
41
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
туриха му пръсчето
40
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е необяснима от козяк са наредили на киро и той испьлнява мигновенно заповедта
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мале как ни опъват янките...
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Зозо. Винаги ли си бил толкова вдлъбнат, или си ходил на обучение в САЩ?
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте сега как краварите ще натикат децата НИ да *** в неискани от нас войни! ДГ и Б У ГЗ!
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тагарев исках да напиша!
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тагове е американски агент, през 2017г. скришом е подменил данните за конкурса при избора на изтребители...
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като изядем xypkaтa, со росоидите дето сега хамериканстват във властта, първи ще избягат при фондациите си... ...вие му мислете!
33
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо е здраво на каишка , като тръгнеш от ваксините и стигнеш до вражда с Русия
32
6
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗАМЕНЯТ ИСТИНСКИ ПАТРИОТ ЯНЕВ С ФАЛШИВИЯ НАТОВСКИ ЯСТРЕБ ТАГАРЕВ !!! АМЕРИКАНСКА СХЕМА СРЕЩУ НАРОДА НИ !!!
31
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано и Курванелия да се издъни. Няма място за БСП в Правителството. Те всъщност загубиха изборите. Нямат право да управляват. Вижте ги, моля ви, се какво правят. Това промяна ли е. Пришиват ни към Путин.
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и Кокорчо - ВИЕ! ги избрахте тези не=щастници!