Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция

Негов заместник участвал в среща на военните министри в ЕС
Обновена: 28 фев 2022 21:48 | 28 фев 2022 21:47, Веселина Йорданова
282
Янев: Не мога повече да съм част от тази правителствена конструкция
Снимка: БГНЕС

Военният министър в оставка Стефан Янев благодари за подкрепата, която получи след решението на правителството да бъде освободен.

Още по темата
Обръщам се с изключителна признателност към българските граждани, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще, написа той в профила си в социалната мрежа.

Пред Министерския съвет днес се състоя протест в подкрепа на Янев. Президентът Румен Радев също предупреди, че смяната му в момента носи риск.

По-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството предлага Янев да бъде освободен, а поста министър на отбраната да заеме Тодор Тагарев. Предложението ще бъде гласувано от парламента на извънредно заседание утре.

От Министерството на отбраната съобщиха, че заместник-министър Александър Петков е представял днес страната ни на извънредната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз във връзка със ситуацията в Украйна.

Петков е изразил подкрепа за Украйна и е информирал за намеренията на правителството ни за оказване на хуманитарна и военно-логистична помощ, както и за принос по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира.

Александър Петков е призовал за по-активна роля на Евросъюза и използване на уникалния му инструментариум с цел възстановяване на мира в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усетихте ли как Кики си загуби поста? Ако БСП гласува ЗА отстраняването му - губят гласовете на социалистите, защото те са против санкции и война срещу Русия. Ако пък БСП гласуват против - коалицията започва своя разпад. Забавно е, че единствената алтернатива за ПП да остане в политиката е да играят с ГЕРБ. Край. Кики лъсна като най-бедния политик през последните 30 години. За Кики - Русия и газта са далеко, Радев отлита на високо, остана му само Козяк наблизо.
138
6
 
18
 
! Отговори
Няма преди 2 години
Шанс да симпатизирам на фигуранта на фигуранта, но му съчувствам за усилието да обясни последствията от ядрена война на просто Киро, който планира да ги бори с хапченца йод. Гротескно!
137
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 163 - Ами, то вече само балъците продължават да гласуват. Както виждаш избирателната активност вече е 30% и то половината на имигранти по Европа, САЩ и Турция. Единствения начин да свалим "демокрацията" е като сваляме по мирен път правителство след правителство и отказваме да гласуваме. 1935-1939 България е без правителство и се справя перфектно.
136
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем скоро ще има поредната партия на 5тата колона в България. След като Просто Киро излети с 200 заради инфлацията и беднотията, новия проект на Козяк- Янев ще се опита да обере гласовете на балъците на поредните извънредни избори!
135
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем скоро ще видите как ПП ще махнат и Рашков, защото политиците са вече партия с ГЕРБ. Едно от триде задържани деца за драскане по паметника е Никола Генов, който е син на Тонка Генова - финансистката на Домус-ага. Много скоро ще разберете, че ПП са сателит на ГЕРБ.
134
7
 
22
 
! Отговори
До 150 анонимен преди 2 години
Приятел генерал Янев никога не е учил в Русия защото като офицер е служил 3 години преди да станат промените през 1988 година.Янев е завършил Националния университет по отбрана на САЩ най реномираната му част Военния колеж, бил е национален представител в Брюксел, български представител в Центъра на НАТО в Турция за борба с тероризма Военен аташе в САЩ.Но новия министър на отбраната Тагарев ти пасва писал е дисертация в Академията на ВВС Жуковски в Москва.Напиши имената им и чичко Гугъл ще каже!
133
8
 
4
 
! Отговори
Чефо преди 2 години
Газ лъм московската, ше цунеш Папа Ботокс Първи по бузите...разбра ме ... и после ще ти дадат шанс да си оперативно активен...настаящий салдат копейников хаха
132
5
 
8
 
! Отговори
Кой е преди 2 години
"Александър Петков" ?!? Да не е любовникът на Кико Гриндера?
131
10
 
12
 
! Отговори
5777 преди 2 години
Видяхме днес колко те подкрепят шушумига такава и измислен паркетен руски генерал:)))
130
1
 
14
 
! Отговори
До 129 Анонимен преди 2 години
Пълна лъжа е че Тагарев е служил в системата на НАТО.Бил е 10год. в Армията като преподавател в Д.Митрополия от 1982до1992.След това става научен сътрудник в БАН и 2004-2008 е преподавател в Военна академия когато е бил в някакъв Научен панел на НАТО където 1 път на година е ходел да изнася доклади.През останалото време се е подвизавал като се е присламчвал към някоя партия за военен експерт.Приятел на Аню Ангелов министър на отбраната на ББ и негов съветник 2009/10.Плевнелиев го прави министър
129
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никога бе трябва да имаш доверие на руски или учили в Русия измислени генералчета, нато е за свободните хора и демокрации, този е срам за България:)
128
5
 
9
 
! Отговори
Б.Делчева преди 2 години
Предлагам Сидеров за военен министър!!!
127
12
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Някой 121: Така е ! Осигурил бил коридор на тези в Киев да излезнат от града ! Е и къда да идат милиони баби,деца,майки ?!?! Зима е ! И защо пък трябва изобщо да ходят някъде ? Те са си в тяхната страна. Ще си стоят колкото искат там ! Ще се бият за страната си и ще умират ако трябва ! Путин да си лъсне една сабя и да се успокои. Поредния хитлер ....
126
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До паф - Всички в България мислим така освен онзи със ник SSS, който явно още живее в каменната ера и не е разбрал смисъла от живота. Ах, колко елементарни са всички онези, които вдигат ръка срещу друг човек. До SSS - Ти си резултат на няколко милиарда години еволюция. Срамота е липсата ти на осъзнатост. Фили-фоби това е начин на мислене на 13 годишно дете с учебник по история за пети клас. Един ден когато пораснеш ще осъзнаеш, че всички сме хора. Изгледай Донбаска пролет и туко виж поумнееш.
125
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев президент!!!Кирооооо, бягай в канада, че идем с тоягите, бягай да не видиш някои традиции за такива като тебе
124
3
 
19
 
! Отговори
666 преди 2 години
Гадно ми е, че съм на мнението на Янев, който много пъти съм ...... Е този път е прав /от моя гледна точка/, ама покрай него и тъпотията на Канадеца правителството май ще си отиде по-рано от прогнозите.
123
14
 
9
 
! Отговори
Янев-комунист преди 2 години
Аман от дърти комунисти в управлението на България. Румен Радеф и Рашков са вредни за България. Трябва бързо да ги изчегъртаме.
122
10
 
7
 
! Отговори
Броене преди 2 години
Борисов се справи по-добре прокопиевете хора от Радев и Кунева.
121
3
 
28
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Хубавото на тази война е това,че ще лъснат всички антибългаристи от целия спектър на дъгата.Още по-хубаво е,че доста от тях ще се изнесат бързо на запад,когато разберат,че Русия е на броени минути полет.
120
26
 
10
 
! Отговори
SSS преди 2 години
Разстрел за теб, русофилски плъх-диверсант. Вчера каза, че няма да се махаш, след като те изритаха, реши, че не можеш да стоиш. Гадният ти род да изсъхне...