Helpbook: Защо е застроен тротоар в столичния кв. "Лозенец"

Сигналът в платформата е придружен със снимки
4 мар 2022 14:46, Анисия Иванова
20
Helpbook: Защо е застроен тротоар в столичния кв. "Лозенец"
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме оплакване, подкрепено със снимки и няколко въпроса до кмета на столицата. 

Ето какво пише в него: "Тротоарът на ул. "Бунтовник" 15, кв. Лозенец, София е застроен след построяването на сграда.Това не позволява на преминаващите и децата да ползват тротоара, което създава висока опасност да бъдат блъснати от автомобилите. Също така са поставени антипаркинкг колчета и осветителни стълбове по собствен стил на строителя. Водата от водостока се изсипва върху тротоара и улицата, с което се обледява и създава допълнителен риск от счупване на крайник.

Подадени бяха два сигнала от мен като вторият е от 8.12.2021 г. в деловодството на район "Лозенец", при което съм получил отговор, които говори за голяма некомпетентност или корупция и ще обясня защо:

1. Защо влиза регулазионният план в сила, при положение, че нямате пари да оправите улицата и тротоара, а в същото време позволявате застрояване на тротоара?
2. Не само този парцел беше бетониран на 100%, но и позволихте още 30-40 см застрояване на тротоара без никаква зеленина и аз питам защо?
2. Какво спечели общината като променни застроената линия на сградите на улицата с 30-40 см от тротоара?
3. Защо може да се поставят антипаркинг колчета от строителя по собствен избор?
4. Защо може да се поставят осветителни тела от строителя по собствен избор?
4. По какви съвременни норми е позволено водостокът да се изсипва върху тротоара и улицата?

Не мога да разбера защо обикновенните хора трябва да си губят времето да подават сигнали при положение, че това е работа на служителите на общината и други административни органи да се грижат за доброто на гражданите и този град. Аз не съм завършил ВИАС или имам опита на архитектите, но ми се струва, че разбирам повече за това как трябва да бъде свършена една работа. Всички тротоари са в окаяно състояние след извършване на строителство, като строителя си прави каквото иска и това се допуска от всички общински контролиращи органи.

Г-жо Фъндъкова, моля да отговорите на всичките въпроси по-горе. Ако не получа отговор на всеки от тях, ще Ви пиша всеки ден“, завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Готин преди 2 години
Село Лозенец, стана квартал Лозенец през петдесетте години. Беше хубаво място за живеене до 2005 година. Тогава свършиха хубавите места за строителство. След това наплива от лекари, мекащи и аграрни труженици го направи отново село от ромски тип. И те тека! (Последното е в тон с населението в този район) Да благодарим на "главните архитекти". ( Може и с ритници и тояги)
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 Точно за развалините след тези хубави павилиончета подадох и аз сигнал - 150-ти поред - преди 2 седмици. Звънна ми някакъв безпомощно звучащ общинар, който обясни, че бюджетът на общината не бил гласуван и затова ще погледаме доста време начупените плочки и стърчащите кабели. Освен ако (забележете!) ние от квартала не успеем да убедим напъдените собственици на павилионите "на добра воля да оправят каквото е останало след тях"!!! И-дио-крацияяяя!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се, че изобщо има някакъв тротоар, на доста места в новата София такъв липсва или всеки си го преправил на паркинг.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
разширили са се! Това го има само в Лозенец и в Маалата!
13
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
За съжаление и ние сме задавали този въпрос към община Лозенец (най-богатата община в България), но отговори няма!На 30 метра преди тази сграда след всеки дъжд се образува още една забележителност - страхотен открит плаж!Цялата улица е в окаяно състояние, но когато дойде време за данъците ги взимат с усмивка!Комитата ги мести от единият в другият крачол, и нищо не прави за квартала, нищо и от предизборните обещания!Но това е, сами си ги избираме!
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някой архитект си е затворил очите срещу пачка
11
0
 
8
 
! Отговори
. преди 2 години
Лезенчани, със сигнали и оплаквания нищо няма да постифгнете! Заливайте фасадата с нафта или бензин някоя нощ и палете! Ако ви стиска!
10
2
 
13
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
В Испания като строят вземат от мястото за да може тротоара да бъде по-широк и да отговаря на новите изисквания.
9
0
 
10
 
! Отговори
Advokat преди 2 години
Защото всеки мисли за себе си. Пак там наблизо един на ул. Милин камък 42, Биротека, ъгъла с ул. Горосвет си разхвтрля на тротоара ***, стъкла, за да не минават наблизо до оградата му хора. Кой ще се събуди?
8
0
 
16
 
! Отговори
emigrant преди 2 години
защото бг е корумпирана много....все още
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можеха да го направят като във Флоренция, покрит тротоар и сградата почва от 2рия етаж. Като ЦУМ
6
0
 
43
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Защото ако имаш пари, законът няма никаква стойност!
5
2
 
19
 
! Отговори
Математика преди 2 години
Защото в Лозенец земята е най-скъпа в цяла България и гледат да оползотворят максимално терена който са закупили
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, тротоар 30 сантиметра наистина е смешно! :))) Имате си квартална забележителност, чудо на архитектурата! :) Ние пък си имахме стълб насред улицата, ама го махнаха.
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да стане по-голяма стаята на сградата.
2
2
 
30
 
! Отговори
Пипи преди 2 години
То пък като се оплачем на Фандъкова - голем праз! Тя не си мърда пръста. Когато се оплакахме от направата на еднопосочни улици в Света Тройца, никой не си мръдна пръста и не поправиха нищо. Та забравете общината да работи за жителите на София. Те си живеят в свой собствен свят.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами г-н комитата е зает да се бори като комсомолец с налкия бизнес в лицето на будките пред ВИАС. Очевидно не му се занимава с истински проблеми. Де би л.