България затваря пристанищата си за руски кораби

Транспортният министър поиска оставката на шефа на НСО
Обновена: 5 мар 2022 22:42 | 5 мар 2022 22:40, Анисия Иванова
509
България затваря пристанищата си за руски кораби
Снимка: БГНЕС

България ще затвори пристанищата си за руски кораби, обяви транспортният министър Николай Събев. Това ще се случи след съгласуване с Европейската комисия.

"Министерството на транспорта потвърди възможността да бъдат затворени българските пристанища за руски флаг, защото ние имаме национален интерес войната да спре. ЕС успя да изгради достатъчно ефективна икономическа блокада и ние считаме, че това е възможгно най-ефективното в момента"

В петък Събев поиска оставката на директора на Националната служба за охрана заради напрежението на паметника Шипка на 3 март, когато премиерът Кирил Петков бе замерян със снежни топки от недоволни граждани. От предния ден НСО е била информирана за програмата на премиера и на председателя на НС, но не я е изпълнила според изискванията, категоричен е министърът.

"Хората, които искаха да протестират, бяха поставени така, че всъщност по пътя на стъпалата към Шипка имаше само 50 сантиметра. Тоест, ние трябваше да вървим почти в индийска нишка нагоре и премиерът и председателят на парламента бяха напълно уязвими", заяви той пред БНТ.

Според Събев НСО са опитали да попречат на премиера да стигне до върха на Шипка с аргумент, че това било опасно за него.

"Сценарият е следният: идват премиерът и председателят на НС, опитват се да кажат нещо, хората ги заглушават, след това те си тръгват и не стигат до върха. Това беше сценарият на "Възраждане" и сценарият, който НСО опосредства. Благодарение на това, че Кирил Петков не спря, ние се качихме заедно и поднесохме венци и отдадохме почит. В един момент си зададох въпроса - възможно ли е НСО да бъде използвана като политически инструмент, коалиционен партньор на партия "Възраждане", каза той.

Именно заради това транспортният министър е изпратил писмо до президента, с което настоява за предсрочно прекратяване на пълномощията на началника на НСО. Заяви, че в България се води кибервойна.

Въпреки коментарите на депутати, че са били подведени от службите за сигурност за развитието на руската инвазия в Украйна, Събев заяви, че информацията на службите е била абсолютно коректна. Няма данни за останали български шофьори или граждани, които са искали да бъдат евакуирани от Украйна.

Събев подчерта, че хуманитарният полет, който прибра руски граждани от София е бил разрешен, защото не воюваме с руското население. От 180 заявили, на самолета са се качили само 70, допълни той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последният оцелял в България да загаси лампите!
35
7
 
37
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
България затваря пристанищата си по нараждане на САЩ !Ние народа нямаме думата за нищо никой не ни чува и не го интересуваправят каквото си искат ако само гледаме и не се обединим срещу нашето правителство нищо добро не ни чака !
34
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всеки 100 години руснаците трябва да смачкат някои самозабравили се вманиачени типове да им държи влага 100 години. Путин ще е освободи света от много илюзии.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БАЧКАТОР. И бачкаторите ли вече знаете как да оправите държавата. Нали вашия Баш Бачкатор я оправя повече от 10 години.
32
7
 
31
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
В хотелите ще настаняват бежанци. На всеки бежанец по 40 лв на ден дават. А на бг пенсионери по 10 лв на ден се пада от 300 лв пенсия. Хотелите са на техни баджанаци, балдъзи, кумове и любовници. Започва голямото крадене.
31
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само така! Стамо така можем да се борил срещу ядрения шизофреник-. Като сме солидарни. Това, което се случва, е все едно през 39та Хитлер да е имал ядрени бомби и да е държал све
30
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ЕКОНТ-ски дядо колко ли е платил за да го назначат за министър?
29
43
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Супер новина. Бой по руските кратуни и по малобройните им приятели в България. Все по-малко ставате,защото руснаците масово напущат,а на тяхно място идват украинци,които мразят руснаци и русофили.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продавам празни варели от масло !
27
8
 
33
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Шефът на Еконт. Само му чуйте диалекта! Дрънка на кухо, но е милиардер. Купи си министерско кресло и сега се прави на интересен. Продал се е на дявола
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземи хероин от израел и от дофи пак ми говори
25
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сталинград: "Русия велика голяма страна, има си всичко, горива, руди, риба, зърно" - точно така - и в същото време народът и живее по-бедно от повечето Африкански държави. Ей заради това украинците в момента се бият! За това и българите като чуят Путин и ги побиват едни студени тръпки. Русия е богата държава с богат елит и един изстрадал и изключително беден народ. Никой не иска натам!
24
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На началника на Бензиностанцията с ракети ще му писне и ще затвори бензиноколонката дето е на наша територия. Е те тогава съвсем ще я втасаме. Защо продължават да го дразнят. По добре си мълчете бе. По умно ще изглеждате. Целия народ ще плаща накрая.
23
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези нашите политици съвсем полудяха.
22
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите станах по католици от папата.. много взеха да се престарават. Кефи че как говорят За Нефтохим все едно е на тяхно разпореждане. Щял да работи с не знам какъв си петрол. Алоо Нефтохим е частно дружество. Ако решат може и да не работят за колкото времв си поискат. Това си е тяхно право. Не правете сметки без кръчмар-не сте особено интелигентни. Язък за хвалбите- младите,умните, красивите и т.н.
21
6
 
3
 
! Отговори
До нсо преди 2 години
Май много завиждаш, посредствено държавно служителче?
20
7
 
57
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Пак ли се бутаме там, където нямаме работа? Историята се повтаря. Едно време пак така взехме неправилна страна и после ядохме бой. Този път трябваше просто да кротуваме, ама ей го на! Айде да видим до къде точно ще ни докара това гъ зо лизство и поклонничество..
19
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запасявайте се с гориво че работата отива на затваряне на нефтохим лукоил
18
9
 
47
 
! Отговори
Сталинград преди 2 години
Русия велика голяма страна, има си всичко, горива, руди, риба, зърно, ние да му мислим.,,
17
4
 
3
 
! Отговори
про преди 2 години
До 89 нещо можеше сега на американско китайско европейско си е безплатно