Украинка, родила у нас навръх 3 март, получи жилище като подарък

40-годишната жена е майка на три деца
Обновена: 6 мар 2022 22:19 | 6 мар 2022 19:15, Веселина Йорданова
370
Украинка, родила у нас навръх 3 март, получи жилище като подарък

Украинка, бягаща от войната, получи изненадващ подарък за рождения си ден - бесарабски българин дари жилище в Приморско за нея и трите ѝ деца.

Тя беше изписана от болницата в Бургас, след като роди у нас едно от първите украински бебета.

Олена Мальована, която днес навършва 40 години, мечтае малкият Михайло никога да не преживее ужаса на войната. Олена бяга от Киев с двете си деца, бременна в деветия месец.

"Беше тежко, пътят беше дълъг. Пътувахме три дни без да спрем. Аз шофирах с двете деца в колата, мъжът ми остана вкъщи. Пресякохме шест граници", спомня си тя.

В България отсяда с децата си в Приморско, но от преживяния стрес раждането започва по-рано. Бебето се появява на бял свят на 3 март, разказва Bulgaria ON AIR.

"Много се радвам, че детето се роди здраво, че всичко е наред. От нищо сега не се нуждая, в безопасност съм. Децата ми са в безопасност и затова съм щастлива, но съм и много разстроена, че не съм вкъщи и мъжът ми не може да види своя син", каза още Олена.

Днес смелата майка беше изненадана с благороден жест от бесарабския българин Иван Кириллов, който ги е приютил в Приморско.

"Когато се роди бебето на такъв празник, взехме решение със семейството ми да му дадем апартамента, който се намира в Приморско", каза той.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: бебевойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
251
2
 
6
 
! Отговори
Т.К. преди 2 години
Айде стига сте плюли ,човекът е решил и подарил ...ама все недоволни беее.
250
4
 
10
 
! Отговори
... преди 2 години
Завистливи и злобни българи
249
9
 
16
 
! Отговори
Някойси преди 2 години
А нашите родилки умират на стъпалата пред болниците.. *** българска *** винаги се кланят на камшика. *** никога няма да прокопсате.
248
5
 
17
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Колко от вас тука , изхождащи се по форумите са направили нещо добро в живота си? И колко от вас чакат да им дойде нещо наготово? Човекът е дарил / не подарил/ жилище на нуждаещ се. Имал две - дал едното на ближния в нужда. . Обикновен християнски акт , който всеки християнин трябва да следва
247
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да можехме да сме бежанци в собствената си страна!На Бандерите плащат по 40 лева на ден.А на българските майки по 40 лева на месец 😢😢 И то само на някои.
246
5
 
4
 
! Отговори
До 281 преди 2 години
Правилно си го написал. Нито са мъже, нито са Българи тия оплаквачки. Неприятно е дори да им погледнеш коментарите. Лузъри
245
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е да се помогне на хора в беда,но това е прекалено.Колко млади български семейства се нуждаят от жилище, на колко болни български деца се помогна,колко бедстващи хора има у нас.Редно е да се помисли първо за нашия народ.Хората почнаха да се дразнят ,все едно ние сме бежанци в нашата си държава.
244
15
 
13
 
! Отговори
Ха ! преди 2 години
Що за лузъри трябва да са тези тука дето започнаха да завиждат на помощите давани на бежанци. Че ако вие- здрави, прави мъже живеещи в райска земя не може да се изхраните и да чакате да ви дава държавата пари и жилища...СРАМ.Слава богу, не познавам лично такива, и се надявам да са малцинство.
243
10
 
11
 
! Отговори
Толкова сме големи преди 2 години
Чета някои от коментарите и си мисля: Толкова сме големи колкото са мечтите ни... Хора, калта и злобата на никой не е помогнала.Няма нищо по- хубаво от да помогнеш на нуждаещ се. Затова сме хора. Съжалявам тези, които никога не са изпитали това невероятно хубаво чувство
242
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направил ли е нот.акт за дарение. Предполагам че не, а само временно им е дал жилището си да живеят в него, а дарението е измислено от мисирката
241
3
 
12
 
! Отговори
////// преди 2 години
40 годишна украинка ражда 3-то дете. Това е най-важното от статията, но никой не го видя, а всички и завидяха за апартамента. В момента в България сигурно няма и един милион млади българи под 30 г. Не включвам *** и турците. След 50 години българи почти няма да има.
240
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не.прекалено е!
239
26
 
8
 
! Отговори
Как е възможно мъже преди 2 години
Почвам да си намразвам народа още повече..... да се беше случило на вас всичко това..... ей злоби мръсни , да се задавите дано с лакомията и злобата си ..... мръсно племе , дано загинем по-бързо , че сме срам за човечеството.
238
6
 
17
 
! Отговори
Да бе преди 2 години
Ако този пич е успял това нелепо обяснение да прокара пред жена си, евала! Жена, тук една украинка родила на връх 3ти март...
237
3
 
27
 
! Отговори
Тати? преди 2 години
Яко, ама аз не познавам човек, който да "подарява" апартаменти на някой друг освен на децата си... а туй на национален празник да реши човека да дарява недвижими имоти малко предозиране ми идва. Пишете просто, че таткото на Михайло му е дал жилище и толкоз, то друго логично обяснение няма
236
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
276 не получават всички деца помощи , само на тези с ниски доходи . 40лв нищо не са , не е като в Германия , там може да си гледаш детето с парите , дето дават .
235
9
 
31
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 2 години
УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ! ФАРСА ПРОДЪЛЖАВА!!! Анти-българските комисии си вършат работата! Заличават ни!!!!!!!!!! 40лв. помощи НА ДЕН за чужденци, бежанци и др., аа за Български деца, 40лв. ЗА МЕСЕЦ!!! Подаряват апартаменти на чужденци!!!! ЩО ЗА ИЗМИШЛьОтина маакему?! Хора които са давали и дават от себе си за тая пуста държава, само страдат! Ще се моля Путин да дойде и да срине това правителство! Ще му изнамеря адресите на всиччката сганн продажници и ***! Ко ще да заравни Столицата, добре ще е
234
1
 
8
 
! Отговори
Трезвен преди 2 години
Това се казва МЕГА СИМП
233
6
 
40
 
! Отговори
Божко преди 2 години
Българина за трийсет години го смачкаха .Хляба не можеше да си купи.А на чужденци вижще апартамент и даваме.Мръсни ***.
232
10
 
49
 
! Отговори
Асзн преди 2 години
*** и наведена държава. Какво спи народа. Утре ще ни изгонят от нашите домове да настанят украинци. Само и само да се харесат на ЕС и нато.