Украинка, родила у нас навръх 3 март, получи жилище като подарък

40-годишната жена е майка на три деца
Обновена: 6 мар 2022 22:19 | 6 мар 2022 19:15, Веселина Йорданова
370
Украинка, родила у нас навръх 3 март, получи жилище като подарък

Украинка, бягаща от войната, получи изненадващ подарък за рождения си ден - бесарабски българин дари жилище в Приморско за нея и трите ѝ деца.

Тя беше изписана от болницата в Бургас, след като роди у нас едно от първите украински бебета.

Олена Мальована, която днес навършва 40 години, мечтае малкият Михайло никога да не преживее ужаса на войната. Олена бяга от Киев с двете си деца, бременна в деветия месец.

"Беше тежко, пътят беше дълъг. Пътувахме три дни без да спрем. Аз шофирах с двете деца в колата, мъжът ми остана вкъщи. Пресякохме шест граници", спомня си тя.

В България отсяда с децата си в Приморско, но от преживяния стрес раждането започва по-рано. Бебето се появява на бял свят на 3 март, разказва Bulgaria ON AIR.

"Много се радвам, че детето се роди здраво, че всичко е наред. От нищо сега не се нуждая, в безопасност съм. Децата ми са в безопасност и затова съм щастлива, но съм и много разстроена, че не съм вкъщи и мъжът ми не може да види своя син", каза още Олена.

Днес смелата майка беше изненадана с благороден жест от бесарабския българин Иван Кириллов, който ги е приютил в Приморско.

"Когато се роди бебето на такъв празник, взехме решение със семейството ми да му дадем апартамента, който се намира в Приморско", каза той.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: бебеВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами браво, по-добре такива бели и бих казал добре образовани хора като цяло да идват в Бг, при това със славянска кръв, а не разните му там мързеливи цръниии мюс_ли-и чифутт_ии.
190
5
 
4
 
! Отговори
Хубав жест преди 2 години
Браво, живот и здраве и на двете семейства ! А относно коментарите, подкрепям 231 - с две ръце съм За !
189
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още дълго време ще си ходим на екскурзиите със сандвичи и до Гърция с леката кола ако още си задаваме въпроса защо трябва да подарим на А, а не на Б. И не знам кой какъв мозъчен капацитет има, но налице е как народът мизерства. Вие още не сте минали първото ниво на пирамидата на Маслоу, а вече ми говорите за хуманизъм.
188
1
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Анонимен, Анонимен. Твоята работа е като онази поговорка- присмял се хърбел на щърбел. Човека който пише под няколко имена тук да казва кой бил за освидетелстване. Е това си е направо луда работа. Лошото при теб е, че не осъзнаваш реалността. Нямаш реална самопреценка. Нулева самокритичност. Затова каквото и да ти се обяснява, е ясно че няма как да го асимилираш.
187
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или другият го лайкна? Ти пишеш, а другото ти Аз лайква ;) А третото какво прави? Май нито едно няма мисловни възможности обаче.
186
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак си го лайкна сам ;)Поне себе си не можеш да излъжеш, че си за освидетелстване ;)Хайде, лека. Пий хаповете, че вече станахте много личности.
185
3
 
2
 
! Отговори
До :До предишния преди 2 години
Ти сериозно ли си толкова зле или тази вечер особено много се проявява налудността ти? Ходи си почивай вече, че преумората яко си казва думата. Несвързани са ти коментарите. Антилогика отвсякъде. На всичкото отгоре пишеш под няколко ника, но стила ти си личи от километри. Дават интересен филм по тв Гледай го и не се занимавай с глупости
184
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха,Дънинг -Крюгер, съчетан с раздвоение на личността и бинарно мислене. Човек, ти си за затваряне. Пишеш и сам си отговаряш. Айде лягай, че ще гасят лампите в отделението вече ;)Психо - *** - луд и ***, най-лошата комбинация.
183
3
 
2
 
! Отговори
До уф преди 2 години
Хахаха, и я кажи сега, какво прочете в Уикипедия за Дънинг -Крюгер? Като гледам се вписваш идеално - без аргументи, дрънкаш едно и също и все не са те раБрали.Айде, изкажи се- зададен ти бе въпрос - защо да го подари на Б, а не на А. Също така сече е очевадно, че не разбираш значението на думата Избор.
182
2
 
2
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Нещо си в грешка. Какво трето лице бълнуваш , бинарно не знам си какво ... Опитах да обясня как разбирам нещо, което по принцип в голяма степен споделям като мнение на друг коментиращ. Но явно няма смисъл.
181
6
 
2
 
! Отговори
Уфффф преди 2 години
Един Анонимен дето се е кръстил тука, та той като няма какво повече да пише, щото са го затапили многократно и накрая все диагнози поставя. Дънинг-Крюгер синдром все му се привижда. Научил една сложна дума и мине се немине и я използва. Колко пъти вече все едно и също от него. Нищо де. Не ми пречи, но е адски досадно.
180
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе някакъв руснак си дал жилището на морето на рускиня, защото не може да го продаде и какво да го прави. Никой не иска да си купува на нашето Черноморие нищо. Като не се уважаваме и хората няма да ни уважават.
179
4
 
2
 
! Отговори
До предишния преди 2 години
Ти сега в трето лице ли ще пишеш за себе си?А я ми кажи, защо да предпочете друг, а не точно тази жена? И какъв по-точно е твоят проблем с неговия избор? Че има по-малка нужда от някой друг, или че е родена на друго място?Обвиняваш мен, но твоето мислене е твърде ограничено. Бинарно - свой - несвой. Отричаш цвнностната система, възгледите, контекста. Проектираш бинарното си мислене и слагаш етикет вие не ме разбирате. Ами разбираме те. И разбираме също така, че нямаш много мисловен капацитет
178
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
231, ти нали си много хуманен, замени твоя апартамент с някакъв в Украйна. Ако искаш излез и се бий дори, ще ти направим паметник, ООН ще ти даде награда за мира, то и без това всички само ни гледат сеира.
177
4
 
4
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
До Анонимен : Много ти е смешно, но наистина не разбираш какво точно е искал да каже човека. Чудя се как да ти го обясня, защото твърде първично разсъждаваш, ще ме прощаваш. Когато с лека ръка подаряваш жилище на някой,естествено, че е личен избор на кого точно ще направиш такъв жест, но! Избирателното идва в случай като този. Защото не си го направил до момента за някой твой сънародник, а за чужд човек. Каква е разликата между тази жена, и една българска вдовица с 4 деца?
176
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както се казва" всичко се връща". Едно време в Украйна са приели стотици хиляди българи бягащи от турците. Сега ние трябва да им помогнем когато бягат от руснаците. Тъй че когато можете помагайте. Не знаете как ще се завъртят нещата в този живот.
175
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Огромен жест на тоя Човек. Здраве и дълъг живот да им дари съдбата ., .....а и тотален неуспех на руската военна машина , която окупира чужда земя и убива жени и деца
174
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До човекът от Ст. Загора: не се предавайте и не мислете за самоубийство, тази държава не ви заслужава и не си заслужава да отнемате живота си, щом ще ви вземат жилището. Вземете си еднопосочен билет за някоя цивилизована страна и се откажете от бг гражданство. Успех!
173
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бъдете хуманни и раздавайте, те хората си натовариха диамантите и златото от Индия и Гана и сега си ги раздават на техните хора и са добре, а вие се чудите как да си платите тока. И колкото сме бедни и смачкани раздаваме, на който дойде. И пак се хапем и си викаме завистливци и т.н., но налице е, че събираме пари от закуски, за да идем на екскурзия до чужда държава с автобус и сандвичи от вкъщи. Раздавайте и бъдете хуманисти. Всички ви се смеят накрая.
172
3
 
6
 
! Отговори
Виж какво 215 преди 2 години
Когато нямаш никакви смислени аргументи, разбира се, че е най - лесно да лепиш етикети, като вероятно смяташ, че си супер оригинален. Ще те разочаровам, не си. Никой не спори, че не е лично решение на кого ще подари имота си, изобщо не можеш да включиш за какво става въпрос. За протокола, аз си имам достатъчно недвижимо имущество, така че безпочвените ти предположения отново потвърждават повърхностното ти мислене и инфантилността ти. Смятам да спра до тук с теб, защото по-умният отстъпва.