Украинка, родила у нас навръх 3 март, получи жилище като подарък

40-годишната жена е майка на три деца
Обновена: 6 мар 2022 22:19 | 6 мар 2022 19:15, Веселина Йорданова
370
Украинка, родила у нас навръх 3 март, получи жилище като подарък

Украинка, бягаща от войната, получи изненадващ подарък за рождения си ден - бесарабски българин дари жилище в Приморско за нея и трите ѝ деца.

Тя беше изписана от болницата в Бургас, след като роди у нас едно от първите украински бебета.

Олена Мальована, която днес навършва 40 години, мечтае малкият Михайло никога да не преживее ужаса на войната. Олена бяга от Киев с двете си деца, бременна в деветия месец.

"Беше тежко, пътят беше дълъг. Пътувахме три дни без да спрем. Аз шофирах с двете деца в колата, мъжът ми остана вкъщи. Пресякохме шест граници", спомня си тя.

В България отсяда с децата си в Приморско, но от преживяния стрес раждането започва по-рано. Бебето се появява на бял свят на 3 март, разказва Bulgaria ON AIR.

"Много се радвам, че детето се роди здраво, че всичко е наред. От нищо сега не се нуждая, в безопасност съм. Децата ми са в безопасност и затова съм щастлива, но съм и много разстроена, че не съм вкъщи и мъжът ми не може да види своя син", каза още Олена.

Днес смелата майка беше изненадана с благороден жест от бесарабския българин Иван Кириллов, който ги е приютил в Приморско.

"Когато се роди бебето на такъв празник, взехме решение със семейството ми да му дадем апартамента, който се намира в Приморско", каза той.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: бебевойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
10
 
31
 
! Отговори
До ББ преди 2 години
Слава на Украйна...съвременният Давид!!!А ми НЕ е!!! Я по-полека със сравненията, нищожество! Като те влече украйна, ходи там!
230
3
 
31
 
! Отговори
Жоро Игнатов преди 2 години
Ами как българките да имат второ или трето дете като си поредното псевдопатриотична ла.й.но, зарязал и предал българската си жена или приятелка с дете. Случаи много като твоя в България! ***, за украинката реве
229
9
 
33
 
! Отговори
Политкомандир преди 2 години
Нищо добро не чака този дарител ,както и всички ,които приеха тези *** .
228
9
 
24
 
! Отговори
Ку-ку бенд преди 2 години
Всички украинки които дават по телевизията имат по 2-3 деца.Браво.А нашите на второ се мръщят.
227
9
 
23
 
! Отговори
Св преди 2 години
Ех па тоя бесарабин, как подби мечтите на наемодателите. Те тъкмо се навили да припечелят от наемчетата на затворените си жилища от нещастирто на хората и сега пък тоя с подарък.
226
42
 
22
 
! Отговори
Tони преди 2 години
Да се маха оттука ! НЕ Е ДОБРЕ ДОШЛА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
225
24
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До ББжалки твари са...убийците като господаря ти...и обслужващите ги като теб...никого не можете излъжете вече...с вашитеметодисе самоуби гьобелс и излъга господаря си хитлер...същите сте...Слава на Украйна...съвременният Давид!!!
224
13
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До ББСлава на Украйна!Бог да пази България от...пУтриоте-възрожденци!!!
223
9
 
5
 
! Отговори
До 300 преди 2 години
Не ни интересува твоя скапан животец, ясно?
222
8
 
4
 
! Отговори
До До 293 преди 2 години
Изобщо не ме интересува къде си, навсякъде ще си бъдеш една нищожна завистлива мишка ! Айде, че ми писна от празнословията ти !
221
9
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимен е че ти си ялова...да дадеш живот и това според дпс-гроб-възраждане било лошо...Анатема!!!
220
6
 
10
 
! Отговори
До 295 преди 2 години
Брех, какъв възпитан благотворител..
219
11
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До ББспоко севде,дианче,анонимче...аз не съм...знаете всичко за мен...поне така си мислят приятели,гледам порно...играя хазар...обичам шльокавицата...това са недостатъци...обаче ако ограбваш и предаваш Народа си като дпс-гроб...ако служиш на дявала като тях...било ок...защото правят пари за сметка животите на вярващите...е май се свършва...приятели Света ни има по модерни и жестоки от ядрените на Путин,Света ни е презрял империи по богати и жестоки от тази на Путин..и ни има,тях не ги помним
218
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току виж народила още в Бг, докато мъжът и е в Украйна. Нема лошо.
217
11
 
7
 
! Отговори
До До 292 преди 2 години
И на България съм помогнал сигурно много повече от теб, ми зер на душичке(ако изобщо имаш такава) ! А на кого и как ще помагам, няма ти да ми казваш, аре ЧУПКА !
216
9
 
28
 
! Отговори
До 293 преди 2 години
В България съм, тъ.пако, а ти заминавай с укрите за украйна, там с тях викай "слава на Украйна", не тук!
215
9
 
4
 
! Отговори
До До 281 преди 2 години
Ти ли ще ме пращаш някъде си бес капа няк, айде заминавай в мишата си дупка !
214
7
 
17
 
! Отговори
До 290 преди 2 години
Да беше помогнал първо на българин в България, нищожество, пък после се фукай за останалото! Разгеле, добре, че си ти, нищожество, да помогнеш на украинците, едва ли щяха да се справят без теб и мизерната ти помощ
213
12
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и защо цензурирате ен.ч.ар моля? костя копейкин е такъв...нов вид предател! и руски и османскип срлуга е!!!службите спрете го...спирайте ги...вредни са за Националната ни сигурност!!!
212
6
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До 281ти мараш за Анадола или Сибир ***.ати продажна...от дома ми от земята ми от България ...нямате ракети и куршуми с които да ме изгоните...колкото изгонихте украйнците от домовете им толкова и нас...500 г ни клахте...и сме тук...квичите отчаяни осъзнали харакирито което ви принуди путин да си направите...харакирито ви остава единственият изход...отчаяни...ние не бягаме...не ни е страх...не можете ни излъжете...Сбогом...ку.ви!!!да си костя *** копейкин е нов термин...