"Не си сам" събира дарения за над 250 възрастни в Пернишко

Актрисата Луиза Григорова е един от основателите на инициативата
11 мар 2022 09:58, Александър Попов
16
"Не си сам" събира дарения за над 250 възрастни в Пернишко

Организаторите на доброволческата инициатива "Не си сам" започнаха набиране на хранителни продукти от първа необходимост, които дни преди Великден ще разпределят сред възрастни и крайнонуждаещи се хора. Доброволците си поставят амбициозната задача да зарадват с хранителни пакети и жест на внимание поне 250 домакинства от областния град и селата около него.

Великденската кампания на "Не си сам" вече е публикувана в платформата TimeHeroes.org, а профилите на инициативата в социалните мрежи ежедневно информират за хода на акцията.

Всички, които искат да се включат с дарение, биха могли да посетят и дарителските пунктове в Mall Pernik и в магазин Фантастико в града, а актуална информация за работното време на пунктовете организаторите публикуват във Facebook и Instagram.

Желаещите да дарят, могат също да се свържат за лично предаване на хранителните продукти. Препоръчителният списък включва: консерви готова храна, боб, олио, захар, ориз, леща, брашно, макарони/фиде, по-меки сладкиши и козунаци с дълга трайност. Това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се.

Всеки от дарителите би могъл да се включи с каквито и колкото пожелае от изброените продукти. Освен от хранителни продукти, за осъществяването на дарителската кампания организаторите се нуждаят и от доброволци. Корпоративни дарители също биха могли да се включат както с храни, така и с организирани от служителите им доброволчески екипи, които да съдействат при сортирането и разпределението на пакетите.

"Искаме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в крайна необходимост, най-вече възрастни хора от град Перник и селата от околността... Надяваме се много българи да се включат, много перничани да се включат", сподели Луиза Григорова-Макариев в профила си в Instagram.

Тя е и един от основателите на "Не си сам", заедно с още петима перничани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Какво дадохте вие политиците Едно нищо Само знаете да агитирате Колко се ваксинирахте истински толкова помогнахте на бежанците Парса плаща обикновените хора
9
0
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Браво, добра инициатива ! Някой да помисли най-накрая за онеправданите български пенсионери и хора в нуждаи след като правителството не го прави..отново трябва гражданите да го направят. Всички в днешно време икат да се покажат колко големи европейци са и колко са съпричастни и солидарни на украинцетие..някак си модерно стана даже. За бежанците от Сирия, Афганистан, Африка обаче някак си не сме толкова великодушни. Не си отваряме домовете и хотелите, а напротив. Това ако не е цинизъм
8
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Асан пък събира суджук и филе Елена за дарения :)))
7
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тия герои л апат консерви, боб леща и сладкиши на аванта :)))
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера, вайбър ми обясни как имало 3-4 "организации", които събирали помощи за укропите, но не е казвал за тази инициатива! Сигурно, защото е за българи!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А "държавата" (с извинение), няма ли да отпусне нещо? Все пак на всеку укрофашист отпуска по 40лв на ден (1200лв на месец) от нашите данъци! Да отпусне нещо и за нашите пенсионери! Иначе, БРАВО за на инициативата - аз се включих!
4
1
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Боб леща и картофи да копат на село с мотиките Асан нема боб :)))
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами браво всеки град трябва да се активизира за възрастни и за деца .Които може да помага .Не искам да помагам на украйнци нито на руснаци искам да помагам на българи .Всички които помагат на украйнци са национални предатели по всички закони (ще помагаш на същества които са ти разкъсали знамето и спрели със закон езика ти )
2
2
 
10
 
! Отговори
негласуващ преди 2 години
А защо Кирчо и Кокорчо не им плащат по 40 лева дневно както на украинците?Защо бедните българи просят и ровят в контейнерите а на украинците и афроазиатските им плащаме по 40 лева дневно?
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За украинци ли са даренията? Понеже вече не ми се вярва, че някой се сеща за българите...

Спонсорирани публикации