Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.

На над 20 пункта се издават регистрационни карти за временна закрила
89
Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.
Снимка: БГНЕС

Над 100 000 украинци са влезли до момента у нас, от тях близо 50 000 са останали в България. Около 1500 вече имат временна закрила, регистрирани са около 700 души, потърсили международна закрила и още толкова са входираните в Държавната агенция за бежанците молби.

Още по темата
Над 25 000 души вече са получили подслон при условията на одобрената от правителството програма за 40 лева на ден.

В Националния туристически регистър са заявени 99 места за настаняване по програмата, капацитетът им е близо 21 000 легла.

Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават регистрационни карти за временна закрила на бягащите от войната в Украйна. Освен на двата гранични пункта при Русе и Дуранкулак, документът може да бъде получен и на жп гарата в София, както и в районните или областните представителства на МВР в Несебър, Поморие Бургас, Свиленград, Благоевград.

Картата с новите места се обновява и допълва непрекъснато на правителствения портал. Освен тези данни, на официалния сайт https://ukraine.gov.bg/bg/ може да се следят и дневните справки за броя влизащи хора от Украйна, колко от тях остават и са настанени у нас.

Всичко необходимо за медицинското обслужване на идващите в България е осигурено от Министерството на здравеопазването. Работи телефонна линия за насочване към лечебни заведения. Децата ще бъдат включени в специално изготвения имунизационен календар, съобразен с украинския, за да могат да покрият здравните изисквания за постъпване в детско заведение или училище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
0
 
! Отговори
Бай Оня преди 2 години
До До Истината Украйна винаги е била част от Русия, ВИНАГИ! ЗАПОМНИ ТОВА! Няма украинска нация и украински народи. С изключение на Лвов-Тернопол, всички остана са руснаци говорещи на разни диалекти. Историческото име на Украйна е Малорусия. Ресия показва и на нас как да решим въпрос с БЮРМ - военна окупация и демакедсонизация с пълна утилизация на крайните македонисти и сърбомани! Така се прави!
74
1
 
1
 
! Отговори
Бай Оня преди 2 години
Особено украинките които ще подбият цените на "пазара на любовта"! Известни уруспии са. Престанете с тия "смешни сълзи". това не са истински бежанци, които имат и на гли претенции за условия като централно газово отопление, искат да са настанени като все едно са дошли на почивка и пр. Не ми пука за тях изобщо!
73
1
 
3
 
! Отговори
Ванина преди 2 години
Съчувствам на хората, бягащи от войната, но ние сме най- бедната държава в ЕС и не можем да се справим с такъв наплив от бежанци. Социалната ни система няма да издържи.
72
1
 
11
 
! Отговори
еврогъзар преди 2 години
да приемаш постоянно бежанци и д аги издържаш а хиляди бедни български семейств азагиват е кощунство-депутатите си увеличиха заплатите с 700лв и не им пука ,инфлацията е двуцифрена кво правим бе либерални европейски индианци
71
0
 
0
 
! Отговори
До Истината преди 2 години
Ами като е "истина" какво парадираш тогава???Украйна от край време е била в сферата на влияние на Русия!
70
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти го настаняваш и го храниш безплатно,то има претенции защо няма басейн?Случка от вчера!
69
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 години
Скоро на повечето тук ще им се наложи да работят за .... едни жълти стотинки при цени по- високи от западноевропейските.... и чакайте да останат, да ви оправят демографската криза . Хахааа, не ми се ще да описвам украинките, че ще ме баннат за нецензурни думи....
68
9
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Колко украински деца трябва да загинат за да спре антиукраинската истерия и възхвалата на руските убийци? За 25 дни руска агресия "освободителите" на Путин са избили 115 деца. Спрете проруската пропаганда и антиукраинската истерия!
67
7
 
2
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Антиукраинската истерия обхванала русофилите изобщо не се връзва с техният култ към освободителите на България. Над 50% от състава на армията на руския император е била съставена от етнически украинци. Украинци, а не руснаци са първите стъпили на българския бряг край Свищов. Украинци са войниците от 36-ти Орловски и 35-ти Брянски пехотни полкове били се геройски заедно с българските опълченци на Шипка. Украинските фамилии на загиналите са изписани на стените на храм паметника в село Шипка и всеки може да се увери.
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На който не му е ясно, НЕ всички градове в Украйна са обстрелвани и обект на военна действия. Т.е. урките да се изнасят към мирните райони на страната си, а не да се качват на раменете и главите на съседните държави...
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори се че са нахални много скандални неблагодарни мърляви нещо като нашите роми баш.Е бягат от война пък ..
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съветските племена европейски няма да станат никога.Може би затова не са ок приемани никъде
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ще дойдат най много един милион украинци,най вече украинки.По Черноморието им харесва най много.Но трябва да се помага хората бягат от ужасите на войната.И стига с тези злобни коментари а ако вие бяхте на тяхно място?
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са все жени във фертилна възраст ще стоят сами може би хихи вервайте ще гледате скуб..не на красиви укрички гонете докле е време.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чужденец начело който дори не знае езика ни какво добро адекватно да се чака.Нищо случващо се не е чудно.
60
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е жива инвазия за нас да се спре веднага ! Някой мисли ли какво ще стане тука скоро? Ние къде да мигрираме ако пребегат милиони .Ужас не ми се мисли даже.
59
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще обслужва толкова колкото трябва бе амебо . Нали си потомък на горд народ или на мижаво и страхливо племе
58
2
 
14
 
! Отговори
без име преди 2 години
За Българите пари няма, а за украински навлеци веднага се развързват кесиите с парите така действа продажното антибългарско правителство начело с кирил петков лудия..
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо добро не чака България след тази инвазия на урки. Помнете ми думите, след месец два българите ще вием на умряло от тази ***.Защото са нагли, защото са настроени, че сме им длъжни за всичко.Трябва час по-скоро границите да бъдат затворени!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, Киро преди два часа каза 15000. Ние да разбираме, че няма пилот в самолета