Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.

На над 20 пункта се издават регистрационни карти за временна закрила
89
Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.
Снимка: БГНЕС

Над 100 000 украинци са влезли до момента у нас, от тях близо 50 000 са останали в България. Около 1500 вече имат временна закрила, регистрирани са около 700 души, потърсили международна закрила и още толкова са входираните в Държавната агенция за бежанците молби.

Още по темата
Над 25 000 души вече са получили подслон при условията на одобрената от правителството програма за 40 лева на ден.

В Националния туристически регистър са заявени 99 места за настаняване по програмата, капацитетът им е близо 21 000 легла.

Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават регистрационни карти за временна закрила на бягащите от войната в Украйна. Освен на двата гранични пункта при Русе и Дуранкулак, документът може да бъде получен и на жп гарата в София, както и в районните или областните представителства на МВР в Несебър, Поморие Бургас, Свиленград, Благоевград.

Картата с новите места се обновява и допълва непрекъснато на правителствения портал. Освен тези данни, на официалния сайт https://ukraine.gov.bg/bg/ може да се следят и дневните справки за броя влизащи хора от Украйна, колко от тях остават и са настанени у нас.

Всичко необходимо за медицинското обслужване на идващите в България е осигурено от Министерството на здравеопазването. Работи телефонна линия за насочване към лечебни заведения. Децата ще бъдат включени в специално изготвения имунизационен календар, съобразен с украинския, за да могат да покрият здравните изисквания за постъпване в детско заведение или училище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен..... Какво ще правим след месец, ако украинците продължават.................... Ще ни подкрепят в борбата ни срещу московската пета колона от национални предатели и ***!
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, питам аз, а докога ще приемаме бежанци???? Не може така безконтролно да влизат стотици хиляди чужди граждани и да чакат да им дадем и помагаме. Какво ще правим след месец, ако украинците продължават да навлизат на наша територия? Да не говорим за епидемията от детски паралич, която до преди няколко месеца е върлувала в Украйна, само това остава, да пламнем ото болести. А кой ще ги лекува тези хора? Човешко е, прегледи, операции, раждания, но колко може да поеме и обслужва безпл България??
53
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Крайно време е всички, които подкрепят войната на психопата Путин и руските убийци да бъдат депортирани в Русия! Хем ще са в страната на мечтите си, хем ще усетят прелести те на това да си бежанец!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия бацили бе да си ги взимат кой ще.Айде биологични кви ли там лаборатории Сик.р марш.Ще донесат само лоши неща.
51
4
 
2
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До Анонимен....... Децата на фашистите вън !................. Ти със сигурност нямаш деца, щом говориш по този начин. Но русофилията по принцип е синоним на неграмотност, омраза и псевдоправославие. И голям антифашист се изкарваш, но не знаеш, че един велик политик в края на ВСВ каза, че фашистите на бъдещето ще се нарекат антифашисти!
50
1
 
17
 
! Отговори
Ехааа преди 2 години
С всеки изминал ден излиза все повече истината за Украйна и тя хич не е в полза на защитниците на оказва се фашиският режим там.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже сега помагам на две руски семейства от Одеса те затова престигат тука защото знаят,че българия е добре настроена към руските грайдани.Одеса е 60 % руснаци ама Бг русофил от къде да знае.С акъл като на амеба.
48
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е повечето украинки са с руски произход.Тоест са рускини ама вие от къде да знаете.По паспорт са украинки по гени са рускини.
47
3
 
9
 
! Отговори
Ей Ганчо не трий че преди 2 години
Тука ще заприлича скоро на развъдник хахаа с тия леки дами.
46
7
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
Братята украинци са добре дошли, няма само джагали да идват я.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за какви болести се проверяват чува се че бъкат..от всичко.
44
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на тези русофилите акула им е на шимпанзе, по голямата част от тези които идват тука бягат от Одеса и са си чисти рускини даже.Ама те от къде да знаят. Акъл море глава шамандура
43
4
 
19
 
! Отговори
без име преди 2 години
до Lora, а за Българите които се чудят как да живеят мисли ли , зажалела за украинците които сами са си виновни от времето на майдана и позволиха 11 военно биологични лаборатории на територията си.Продължавай да верваш на зомби тв *** промит мозък..
42
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не случайно българското племе е най-гадното на балкана и са мy правили ганг банг всички балкански държави. Толкова злоба и умраза не съм видял никъде другаде..
41
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорих с много украинци и са учудени как топло са ги приели българите.Не очаквали такова гостоприемство,такава помощ.Освен това с българите се разбирали без превод.Многи им харесва в България.Ако дойдат и още ще оправим демографската криза.
40
3
 
10
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Анонимен43. Откъде знаете, че Полша гък не каза? От официалните информации? Сигурно там правителството мисли едно, а друго мислят хората, и тук не е по-различно. Освен това под въпрос е дали Европа ще им плати нещо. Само санкциите за липса на върховенството на закона са сигурни.
39
5
 
20
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
На границата проверява ли се багажа и историята на тези бежанци, много нацисти бягат с оръжието си и награбени цености ?!
38
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата на фашистите вън !
37
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша приюти 1,5 милиона и гък не каза. Вие оревахте орталъка за 50 хил. деца и жени.
36
6
 
33
 
! Отговори
мак преди 2 години
Скоро цяла Украйна ще се изнесе към наивни гостоприемни държави, а продънената бг здравна система ще рухне. Особено, ако се окаже,че гостите имат право на всякаква мед. помощ, а не само на спешна. За Бога братя, не боледувайте.