Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.

На над 20 пункта се издават регистрационни карти за временна закрила
89
Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.
Снимка: БГНЕС

Над 100 000 украинци са влезли до момента у нас, от тях близо 50 000 са останали в България. Около 1500 вече имат временна закрила, регистрирани са около 700 души, потърсили международна закрила и още толкова са входираните в Държавната агенция за бежанците молби.

Още по темата
Над 25 000 души вече са получили подслон при условията на одобрената от правителството програма за 40 лева на ден.

В Националния туристически регистър са заявени 99 места за настаняване по програмата, капацитетът им е близо 21 000 легла.

Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават регистрационни карти за временна закрила на бягащите от войната в Украйна. Освен на двата гранични пункта при Русе и Дуранкулак, документът може да бъде получен и на жп гарата в София, както и в районните или областните представителства на МВР в Несебър, Поморие Бургас, Свиленград, Благоевград.

Картата с новите места се обновява и допълва непрекъснато на правителствения портал. Освен тези данни, на официалния сайт https://ukraine.gov.bg/bg/ може да се следят и дневните справки за броя влизащи хора от Украйна, колко от тях остават и са настанени у нас.

Всичко необходимо за медицинското обслужване на идващите в България е осигурено от Министерството на здравеопазването. Работи телефонна линия за насочване към лечебни заведения. Децата ще бъдат включени в специално изготвения имунизационен календар, съобразен с украинския, за да могат да покрият здравните изисквания за постъпване в детско заведение или училище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, увеличават се и вече са около 2 000 000 лева на ден...
34
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са в по-голяма степен ваксинирани от вас. Така че спете спокойно. Вие сте опасни за тях, не те за вас.
33
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека идват да оправим демографската криза.Освен това украинките са красиви,повечето синеоки,високи и руси.Нека ги приемем както прабългарите приеха славяните едно време и да създадем една нова по красива България.
32
4
 
10
 
! Отговори
Кунчо Бустера преди 2 години
Тези хора имат ли трети бустер всичките или са антиваксъри? Защо умнокрасивите облоземци не цирикат сега във фейсбук че неваксинираните украинци убиват нашите пенсионери и трябва да бъдат вкарани в затвора и лишени от човешки права?
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На следващите избори само укрите ще гласуват,такаче им дайте БГ гражданство!!
30
11
 
6
 
! Отговори
до 28 преди 2 години
Че има малки душички е ясно, но масата от хората не си губят времето да плуят злоба по форумите, за това това със сигурност не е представителна извадка. По-скоро интернет показва някои елементи в обществото, които преди не сме виждали, че ги има. Иначе наистина е фрапираща бруталната злоба в някои хора. Да кажеш, че 5 годишно дете и майка му са нацисти...
29
3
 
4
 
! Отговори
Нежен Петьо преди 2 години
Оххххх,Володя,Петя,Анатолий къде сте,ще ви пускам цяла нощ да се катерите по dyпенцето ми,охххххххххххх
28
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе каква е тази скандална злоба? Това са бели хора като нас!? Вие тотално от злоба и злъч сте се поболяли! То е ясно, че 80% от хората са категорично солидарни и тук сте някои напълно изгубени като кауза злобари, ама пак дразни окото като ви чете глупостите. Утре лудото джудже като каже, че някой друг е крив ще почнете да мразите отново по команда. А това с нацизма е най-гкусната опорка някога, с две думи, който не ми харесва етноса е нацист... Що за безумна глупост!
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22Което е 90 милиона за 3 месеца. Най-вече за хотелиерите и тези в хранително-вкусовата промишленост. В този буферен период на годината се оптимизира тяхната работа, а парите остават 100% в нашата иконимика. Оставяйки добро усещане за солидарност в тези хора утре може да намерят работа и точно след 2 месеца на пазара на труда са избили всички инвестиции за тях. Това е икономически казано. По-важното бели хора, славяни, кирилица, християни, не са луднали ни по америка, ни по Русия!
26
17
 
8
 
! Отговори
.... преди 2 години
Ей уникален народ сте,дано ***.к.ин да нападне и България и тогава ще ви питам кой ще помогне на вас,вредно и завистливо племе сте.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само пишете тука а ромите ги пукнаха да ги ,,,, укреаинките вече 3-4 булки има у маалата
24
6
 
7
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
Супер! Сега очаквам да дойдат у нас "вежливите хора" на Путин с калашницит, за да защитават правата на... руснаците! Защото според неговата откачена теория, украинците са всъщност руснаци!
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ни дойдат добре, точно покрай демографската криза. Малко да оправим баланса с множащите се ромеи или събратята им от Близкия изток
22
8
 
15
 
! Отговори
Руми преди 2 години
По-добре!Братя християни , а не амужи (ибрициии) !
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво рИвете? Киро да не е българин, че да му пука за България? Сами си го избрахте, сега си сърбайте попарата!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи по милион на ден се пада издръжката .
19
3
 
21
 
! Отговори
Хора мислете . преди 2 години
Да сте чули Украйнци да са протестирали и искали наказание за фашисти те убили и запалили хора в Одеса,за това че фашисти маршируват по улиците, срещу убийствата в Донбас и тн.Не нали а сега пищят и ни се натрисат.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са винивни украйнците за схемите за кражби на Кирчо и хотелиерите
17
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре са дошли.
16
6
 
10
 
! Отговори
Да видим преди 2 години
Колко от тях ще пожелаят да останат тук? Последните данни май бяха само за 200 души!