Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.

На над 20 пункта се издават регистрационни карти за временна закрила
89
Украинците у нас се увеличават, вече са близо 50 хил.
Снимка: БГНЕС

Над 100 000 украинци са влезли до момента у нас, от тях близо 50 000 са останали в България. Около 1500 вече имат временна закрила, регистрирани са около 700 души, потърсили международна закрила и още толкова са входираните в Държавната агенция за бежанците молби.

Още по темата
Над 25 000 души вече са получили подслон при условията на одобрената от правителството програма за 40 лева на ден.

В Националния туристически регистър са заявени 99 места за настаняване по програмата, капацитетът им е близо 21 000 легла.

Над 20 са вече пунктовете в страната, където се издават регистрационни карти за временна закрила на бягащите от войната в Украйна. Освен на двата гранични пункта при Русе и Дуранкулак, документът може да бъде получен и на жп гарата в София, както и в районните или областните представителства на МВР в Несебър, Поморие Бургас, Свиленград, Благоевград.

Картата с новите места се обновява и допълва непрекъснато на правителствения портал. Освен тези данни, на официалния сайт https://ukraine.gov.bg/bg/ може да се следят и дневните справки за броя влизащи хора от Украйна, колко от тях остават и са настанени у нас.

Всичко необходимо за медицинското обслужване на идващите в България е осигурено от Министерството на здравеопазването. Работи телефонна линия за насочване към лечебни заведения. Децата ще бъдат включени в специално изготвения имунизационен календар, съобразен с украинския, за да могат да покрият здравните изисквания за постъпване в детско заведение или училище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
16
 
! Отговори
Ерген преди 2 години
Олга , Маша и Наташа ми тропат на вратата !
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ходят в щатите, там нали уж приемаха емигранти с отворени обятия?!
13
8
 
23
 
! Отговори
Пак преди 2 години
Няма невини Украйнци,няма...
12
24
 
19
 
! Отговори
Lora преди 2 години
До без имеДомовете им са разрушени. В градовете няма ток и вода, няма храна. Най-малкото дете убито в Матиупол е на 8 месеца. Това ли са навлеци? А ако и българите ни сполети същото. Войната е на прага ни. Искаш ли в Германия да те наричат навлек и да те изгонят, когато търсиш зактила и спасение от войната. Какви хора сте? Не, не сте хора. Това не е човещина.
11
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко българи умират като кyчeта в мизерия с унизително ниски пенсии, а за украинските нацисти веднага се намериха средства за курорти и почивки.
10
5
 
39
 
! Отговори
Нема да се получи преди 2 години
Гост натрапен не е гост.Украинците са с нацистко възпитание,мислят се за "арийци",неприятни са на нормалния свят,айде на Запад!
9
6
 
27
 
! Отговори
без име преди 2 години
да ги връщат откъдето са дошли таз украинска напаст, за хората в нужда пари няма, а за тези навлеци има..
8
2
 
33
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 2 години
Защо сащ не дава пари и приема бежанци?!те правят касапницата а други да плащат..
7
4
 
38
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Парите идват от Българският бюджет,вместо за нашите деца и възрастни сега за наци Украински бежанци.
6
3
 
18
 
! Отговори
gonorrhea преди 2 години
При това положение какво да си купуваме - йод или пеницилин?
5
21
 
9
 
! Отговори
Прекрасно преди 2 години
Радвам се че са избрали българия :)
4
5
 
37
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
На чий ли гръб ще бъдат само не знам!?? На бедния български данъкоплатец ли?!! Малко рома издържаме, сега и тях!!? Е, не е ли в повече?!!!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А откъде ще се вземат пари, за да се плаща издръжката им? Предполагам от ддс-то на краставиците и всички стоки, за които плащаме ние, от спекулативните цени на олио, ток, парно... Един нов 9-ти септември ще ни дойде чудесно!!!
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да учат бързо български ако останат. Ако не искат, не ни трябват и ги гонете към ЕС след една седмица. И без това имаме проблеми с ГЕРБ и СДС които съсипаха бг та сега нови седесари.
1
6
 
36
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Лошо няма само трябва да ги натиснем да бачкат.Да не се скатават и да я карат на помощи.Децата на училище ,възрастните на полето!