Захариева в Битоля: Българите в РСМ трудно намират работа

Правата им трябва да се спазват, заяви тя
16 апр 2022 16:32, Александър Попов
37
Захариева в Битоля: Българите в РСМ трудно намират работа
Снимка: БГНЕС

Основната задача на всички политици е спазването на правата на българите в РС Македония. Това означава всички граждани на РСМ да имат равни права пред закона, независимо с какво самосъзнание са. Това заяви бившият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева, която бе поканена от македонските българи за откриването на Българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля, предаде БГНЕС.

„Радвам се, че присъствам на откриването на този център, за който съм работила да се случи. Фактът, че сме тук е добър“, каза Захариева.

Още по темата
Тя заяви, че разполагаме с достатъчно доказателства за нарушаването на правата на нашите сънародници в РСМ.

„Имам много жалби и сигнали, включително в Комисията по дискриминация, че българите в РСМ трудно намират работа. Македонските власти създават трудности“, заяви бившият ни външен министър и даде като пример неотдавнашната история с българските номера на македонските автомобили. Пречки за автомобили с друга чуждестранна регистрация не са правени от страна на властите в Скопие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
жоро преди 2 години
До Анонимен: Е един българин е достатъчен. В хелзинкските споразумения дефиниращи правата на хората не се споменава бройка. Cheers!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 .Не а ти?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите и Македонците са един и същи народ подложен на две фалшиви пропаганди.
24
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ванче Михайлов е от Македония.Той организира убийството на Яне Сандански и убийството на Гоце Делчев.Яне Сандански го убиват директно негови хора в София,а Гоце Делчев го предават на Турците.Заедно с Черноземски и по наредба на нациста Луков избиват всички леви и либерални членове на ВМРО и ТМРО.Отнемат им имотите и парите на организацията.Сега дали трябва да се приеме за Български герой незнам,при условие че всички убити и предадени на Турците са Българи.
23
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-подвеждащо от това няма.В Македония всички хора си намират трудно работа.Там безработицата е 20% .Сега кажете колко Българи нямат работа там и колко от Българите от Македония живеят в Македония.На кой не му стана ясно,че Българите(хората с Български паспорти) ,взимат паспортите и при първа възможност напускат Македония и забравят,че са родени на Балканите.Стига с тази продажна жена.И защо отиват сега да правят такива панаири и да се изказват с провокации в Македония? Само омраза създават.
22
1
 
7
 
! Отговори
Прожектор преди 2 години
Българският премиер бе посрещнат в Битоля с лозунги и трансперанти на омразата.Нещата са от ясни по-ясни. Организатори на антибългарските провокации са антиевропейските и антиНАТОвски "Соуз на борците од Народноослободителната и Антифашистичката вона на Македониа"и нацистко-левичарската партия "Левица". Огледални образи на нашите проКремълски АБПФК и партии "Възраждане" и "Атака"!Говорит Масква !
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро не се интересува от правата на българите в РСМ. Той има по-възвишени цели, интересите на запада и своята награда.
20
1
 
0
 
! Отговори
Триете ли по..яри преди 2 години
Българи и македонци заедно в един документ, държава, град или каквото и да е не може да съществуват. Сбъднаха мечтата на Сърбия Гърция, великите сили, коминтерна, америка за българия, отворено общество омо илинден и т.н. българите да са малцинство в македония
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а вие спазвате ли правата на малчинствсата ромтите са без работни търсят ядене ковите за смет
18
0
 
0
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Виж се първо какво си написал и тогава коментирай кой, какъв е. Чак и плюсове са ти слагали.
17
1
 
0
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Така се прави за да бъдат уважавани,а не да са .....
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де защо е тая злоба към местните българи. Това да им се пречи да не работят е престъпление на РСМ. Нека се запознае ЕС с тази дискриминация.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ли бе,дето подписахте преспанското споразумение. Ти ли ще ходиш там да се правиш на интересна. Ех проста проста ама......
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОВА ПОСЕЩЕНИЕ НЕ САМО,ЧЕ НЯМА ДА РАЗЧИСТИ ПРОБЛЕМИТЕ МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ,А ЩЕ ГИ ЗАДЪЛБОЧИ!
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пък какво прави там.Не стига,че оплеска предварителните договори,та сега другите се чудят как да ги оправят,ами тръгнала и тя г.з път да и види.
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До професор пръцДА ТИ КАЖА ЛИ КАКВА Е КАУЗАТА НА КРИМИНАЛНИЯ ПРЕСТЪПНИК ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ,КОЙТО ЖИВЯ (СЕ МЪЧИ) ПОЧТИ ДО 100 ГОДИНИ И УМРЯ САМ КАТО ПСЕ В РИМ ИЗОСТАВЕН ОТ ВСИЧКИ...ТОЗИ ГЛАВОРЕЗ ПРЕКЪСНА ЖИВОТА ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН НА ДЕСЕТКИ,СТОТИЦИ МАКЕДОНСКИ ПАТРИОТИ В ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ ОТ НЕВРОКОП ПРЕЗ РАЗЛОГ,САНДАНСКИ И ПЕТРИЧ ТА ДО ГОРНА ДЖУМАЯ...А НЕГОВИТЕ ЖЕРТВИ ВИСЕХА НА СТЪЛБОВЕТЕ ИЗ ЦЯЛА ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ,ЗА ДА ПЛАШАТ НАСЕЛЕНИЕТО...
11
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До професор пръцЗНАЕМ Я КАУЗАТА НА ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ...ЗАТОВА УМРЯ В РИМ ЗАБРАВЕН ОТ ВСИЧКИ,ЗАХВЪРЛЕН КАТО НЕПОТРЕБЕН ПРЕДМЕТ...ДОРИ СОФИЙСКИТЕ ВЪРХОВИСТИ НЕ СМЕТНАХА ЗА НЕОБХОДИМО ДА ГО ПОЧЕТАТ...ВЪЗРАЖДАНЕТО НА ТАЗИ ПРОТИВОРЕЧИВА ФИГУРА НЕ Е ДОБЪР ЗНАК.ИВАН МИХАЙЛОВ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЕДИН ОБИКНОВЕН НАРКОТРАФИКАНТ И ПРЕСТЪПНИК.
10
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските Паспорти са за идат в Европа !Не е ,защото се чувствуват Бг !Спрете да им раздавате паспорти !И ,да се спасяват !
9
2
 
9
 
! Отговори
професор пръц преди 2 години
До Анонимен 8Ванче Михайлов е бил човек с кауза,а не анонимник като теб
8
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДА НАРЕЧЕШ КЛУБ В РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ НА ИМЕТО НА ГЛАВОРЕЗА НАРКОТРАФИКАНТ ВАНЧЕ МИХАЙЛОВ Е ВСЕ ЕДНО В ЦЕНТЪРА НА ЕРУСАЛИМ ИЛИ ТЕЛ АВИВ ДА ОТКРИЕШ КЛУБ С ИМЕТО НА АДОЛФ ХИТЛЕР!!!СРАМ,СРАМ!