Заплата за Украйна? Криворазбран ли беше Кирил Петков?

Любомир Аламанов: Премиерът не е обикновен гражданин, за да прави дарителски кампании
26 апр 2022 19:29, Красимир Ангелов
136

Призивът на премиера Кирил Петков за събирането на средства за Украйна предизвика разнопосочни коментари.

"Г-н Петков успя да обедини цялата нация срещу себе си - русофили, русофоби. Това е поредната глупост от неговия пърформанс. Защо не даряваме капачки, защо заплата?", попита бившият евродепутат Николай Бареков.

"В тази крехка коалиция саботажът е от БСП. Това е призив хората, които критикуват яростно, те да направят нещо, да действат. Когато това правителство падне, ще се върнем 2020 г.", коментира журналистът и актриса Искра Ангелова.

Още по темата
Темата провокира коментар и от страна на коалиционните партньори. Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов реагира остро.

"Идеята на Кирил Петков, който е министър-председател, българите да даряват пари за оръжие за Украйна, е най-чудовищната глупост, която съм чувал. Трябва да се даряват пари за спасяване на човешки животи, а не за закупуване на оръжия. Това с оръжието е работа на държавата, а не на обикновените хора", написа Трифонов в профила си във Facebook.

А гражданите на най-бедната държава в Европейския съюз са категорични, че не могат да си позволят да дарят по една заплата на Украйна за закупуване на боеприпаси.

Според експерта по комуникация Любомир Аламанов премиерът има други функции, които не включват откриването на дарителски сметки.

"Кампаниите за дарителски сметки трябва да се правят не от хора, които са във властта, те имат друг богат арсенал от средства, с който разполагат. Нашите данъци, парите отиват в държавната хазна. Премиерът не разбира, че бидейки начело на държавата, неговата позиция е по-различна, той не е обикновен гражданин, случаен човек", коментира Аламанов.

Вижте повече в репортажа Даниела Владимирова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
2
 
! Отговори
моята заплата преди 2 години
ще даря на Палестина за оръжия срещу Израелските окупатори Също ще даря заплата и на Ирак и Сирия и Афганистан И Йемен за да се въоръжат срещу САЩ които избиват невинни в тези държави под предтекста на военни операции А вие се правите на слепи Лично аз ще ви убия всички Кълна се в Бог Ще ви избия
107
2
 
18
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Кириле, ако наистина работиш за българския народ, докажи го!! Не си избран, за да се занимаваш с чужди проблеми!! Ние българите си имаме наши, които спешно трябва да се решат!!! Ако ли не, махай се!!
106
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей така най-много обичам: Някой изтърси колосална глупост, пък после ми обяснява, че не е разбран правилно!
105
1
 
16
 
! Отговори
джо преди 2 години
Политиката явно не е лъжица за Кировата уста, но момчето явно не го е разбрало. Тук не стои въпроса само с едно образование.
104
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите сме народ без капка достойнство щом още го търпим тоя.
103
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От полунощ Газпром спира доставките на газ за България .Тая куха лейка ще досъсипе българската икономика.То бива простотия,но тоя бие всички рекорди
102
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четвърти километър да се самосезира и да прибира киро за освидетелстване!
101
1
 
31
 
! Отговори
Остап Бендер преди 2 години
Не, не беше криво разбран, защото простотията, която струи от всяко изказване, предложение, идея или коментар на този човек е огромна. Когато го слушам, се питам с кой акъл този бос (във всякакъв смисъл) човек, без елементарни познания, обща култура и житейски опит, се е съгласил да поеме бремето на такъв пост?!? Толкова ли е бил заслепен от алчността си, и толкова ли не му пука за страната, в която се е родил?
100
6
 
44
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Събираме пари за един билет. До Канада. Еднопосочен.
99
2
 
35
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тоя слаботоковият, още ли не си е подал оставката след тия изцепки... Куха арвардска кратуна...)))
98
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дарявам пари за оръжие ли? Да дарявам пари за да се убиват хора? По - голяма глупост от премиер на държава не съм чувал. Къде е държавния интерес на България да дарява пари за оръжие? Очевидно от многот анкети излиза че над 90% от българите не искат и 1 лев да дарят. Освен това, за да си солидарен с народа, Кириле, вземи дари целия оборот на всичките си фирми за 1 месец на Украйна, а не само 1/1000 от дохода ти (премиерската заплата)
97
42
 
9
 
! Отговори
Предложение преди 2 години
Предлагам руското посолство в София да бъде редуцирано до 5 (пет) човека, а консулствата изцяло да бъдат премахнати поради факта, че всички тези служители работят срещу икономическите и политическите интереси на България. Элеонара МутраФанова незабавно да бъде обявена за персона нон грата и да поема със символичен куфар пътя към Русия. Русия е една класическа агресивна страна, а неините граждани да нямат право да посещават страните от Европа за срок от 99 години. Да живее Украйна! Мир за Украйна
96
45
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
После защо ни наричат троянския кон в НАТО и ЕС. Полша, Словакия, Чехия и т.н. могат да изпращат оръжие на Украйна, обаче 16-тата сесерска република не може. После се чудим, защо горе изброените страни се развиват, а ние боксуваме - с това посредствено мислене толкова. Чакайте си кремълския гном да ви освобождава и после да дойде се възцари евразийския рай.
95
26
 
6
 
! Отговори
До 100 преди 2 години
Откога пък пРезидента на Българиа не е съгласен с руската агресия? Много си е съгласен, двамата с Корнелия мечтаят Путин да ги направи вечни губернатори на васална на Русия българска територия.
94
5
 
38
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Хипермаркетите във Варна са пълни с клингонци!Торбите пълнят яко и то не с продукти от първа необходимист (ананас,авокадо,кокосов орех),паркинга като шоурум!Та тия 'пичове' защо не пратят някой лев от джоба си,а идва някакъв съветски Чикатило да нарежда да даваме!Та тъмните ми сънародници не са толкова нагли,понеже като имат мангизи си плащат масрафа до стотинка,че и отгоре,а тия белите инагиц са супер нагли и нахални същества
93
2
 
5
 
! Отговори
g.venov преди 2 години
До Невероятно, но ... ф и къде са фактите бе даскач,аман от п ....
92
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като втора стъпка Кирчо да дари на бюджета на БГ всичките си заплати докато е бил министър в нарушение на Конституцията.
91
31
 
6
 
! Отговори
Невероятно, но ... ф преди 2 години
невероятно, но факт! В този сайт денонощно драскач хора които получават пари от руското посолство в София за да подкрепят политиката на Путин. Заплащане? 50 лв на ден. Ако драскачите в сайта имаха задължителната (регистрация!), то процента на подобни писанки бяха драстично намалели. Всичко става под строгия контрол на Элеонора МУТРАфанова, да се пишат простотии срещу българското Правителство, Президента на България, срещу всеки един от нас който не е съгласен с руската агресия в Украйна.
90
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков посегна на най милото Заплатата.
89
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ако не подаде оставка след тая глупава кампания, няма кога. Това е шансът за полет към Канада.