Българи и украинци на шествие, приканват за военна помощ

То ще завърши на Орлов мост в София
Обновена: 28 апр 2022 19:25 | 28 апр 2022 19:04, Александър Попов
200
Българи и украинци на шествие, приканват за военна помощ
Снимка: БГНЕС

Огромно множество хора се събраха за поредното шествие за военна помощ и солидарност с Украйна, предаде БГНЕС.

В подкрепа на Украйна се събраха множество българи и чуждестранни граждани, и развявайки знамена, и плакати се отправиха на шествие, което ще завърши на Орлов мост.

Мирният протест издигна множество български и украински знамена, както и плакати, на които пише: "Радев – оставка! Нинова – оставка! Борисов – затвор!", "Митрофанова, вън", "Пълно ембарго на кървавия руски газ". Има и надписи, които носят украински граждани: "Херсонце", "Save military from Azovstal".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Организаторите на шествието заявяват, че в последните над 58 война, българското правителство така и не успя да излезе с ясно и цивилизовано решение относно войната в Украйна. С този марш те приканват да се изпрати военна помощ на Украйна и правителството да заеме достойна позиция в отношението към тази ужасна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: УкрайнашествиеСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
2
 
! Отговори
И още един...35 г. преди 2 години
от смъртта на проф. Александър Костов (1869 - 1987) - български учен, специалист по българска литература, съветник на цар Фердинанд Първи в периода 1995 - 1917 г. Проф. Костов завършва Българска филология в Софийския университет през 1893 г. Учител по граматика в Пловдив в периода 1893 - 1895 г. Политическата си кариера започва през 1995 г. като съветник на Цар Феррдинанд 1. През 1919 г. става член и деец на БКП и остава такъв до смъртта си през 1987 г. Доживява до 118-годишна възраст.
52
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бая труд са вложили- да окепазят детските играчки и плюшените мечета за флашмоба, да подготвят един куп безсмислени лозунги, да се нацапотят в жълто - синьо, да трролят тук, да пропагандират в ковид темата. Сякаш за тях това е на живот и смърт.
51
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре бе, пъpчовци - Про100 Киро 5ков ви даде възможност - дарихте ли по една заплата за да се купи оръжие за укpoпия? За фронта заминахте ли, гледам мъже на снимката? Така е лесно - нали - военна помощ от чуждите пари? - "Другаре, дайте да дадем" - така ли беше?Аре у лево - и без това половината там са укpoпи - дето не сме ги викали тука. Ние ще събираме капачки за кувьози и линейки, тия искат държавата оръжие да купува за един престъпен нацистки режим, щото е малко, че хрантутим 90 000 "бежанци" !!!
50
0
 
29
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Нали самия Киро изкара данни че над 80 % от българите са против да се дава оръжие. Какви са тези сега? Защо не протестират срещу инфлацията и скъпия ток, ами се загрижили за Украйна? Интернационалисти?
49
2
 
30
 
! Отговори
Нацисти преди 2 години
Украйна се бърка в вътрешните ни работи създава раздор напрежение и разделя народа...
48
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
108 милиона на месец ни струват тези бежанци. Те са нагли. Държавата им е във война не по наша вина. Не им пука какво ще стане с нашата страна. Така или иначе Украйна вече е разсипана. Но да ден тези 90 000 бежанци струват на България 3л6 милиона лева, а за 30 дни ни струват 108 милиона лева. И това само до днес. Всеки ден бежанците се увеличават. По Коледа може би ще са над 1.5 милиона. Нагли до безобразие. Искат да въвлекат Б-я във войната и НАТО да се намери. Бежанците са за психиатър.
47
8
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Тези на протеста са много назад с матряла:):):)България винаги е изпращала оръжия на Украйна:):):)Джуджи нали затова спря газа:):):)Не че нещо ни засяга де:):)Колкото по далече от Путин толкова по добре:)
46
3
 
16
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 години
На тея няаа ли кой дъ им удари адин мариз бря ? Кой даа оружие за бог дъ прости ? То на днешну време и мама нъ тате без пари не даа !
45
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Наша земля наша сила" пише на един от плакатите. Ми кво правите тука бе, отивайте си във вашата земя. Докато сте на наша територия и ви хрантутим, ще изпълнявате волята на българския народ!!! С оръжието се убива, затова няма да ви дадем. Махайте се, цапате България!!!
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БългаринНе пиши лозунги и тъпотии по форумите,а дай пари,да се купи оръжия като подкрепяш.Понеже е скъпо продай си жилището,колата,жената и т.н и покажи,че подкрепяш Украйна. От къде кинити за тазди военна помощ като вие подкрепящите не плащате?
43
2
 
13
 
! Отговори
Никой преди 2 години
чиста амерканска подметка - фашист
42
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още в началото на април е решено, че България ще изпрати всички възможни оръжия на Украйна. Русофилчетата може да се оплачат на арменския поп... Ха-ха-ха!
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе те ли интересува кой ще плати ремнота на украинската техника,частите? Кой ще плати военната помощ? БГ народ ли?!?!?!
40
1
 
0
 
! Отговори
bbb преди 2 години
До АнонименТочно си помислих същото...
39
3
 
24
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Тея всичките нещастни бежанци им дайте по една манерка и Калашников, купете им билети и да заминават за Украината. Аре марш и да ви няма, писна ми да ми казвате какво да правим. Заради вас в момента страда цяла Европа, заради вашето дупедавство и алчност.
38
3
 
32
 
! Отговори
Укро мишена преди 2 години
Давайте им оръжие. Укро-нацягите на изток са изгубили 60% от личния състав и над 70% от въоръжението си. Техниката се ликвидира или се взима като трофей и се ползва срещу укрите. Още съвсем малко и ще трябва освен техника да пращате и армия, защото един нацик няма да остане.
37
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Помощ само в натура, на някоя лека украинка" - Украинки на русофили не пускат. Само некоя разпорена рускиня за теб.
36
4
 
1
 
! Отговори
до анонимник 49 преди 2 години
на колко годинки си ?
35
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са онези кокошки от флашмоба и от женския форум. Платените ковид фашистки.
34
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опънаха ли знамето на Дас Райх (пардон на националната гвардия на Украйна)?