Българи и украинци на шествие, приканват за военна помощ

То ще завърши на Орлов мост в София
Обновена: 28 апр 2022 19:25 | 28 апр 2022 19:04, Александър Попов
200
Българи и украинци на шествие, приканват за военна помощ
Снимка: БГНЕС

Огромно множество хора се събраха за поредното шествие за военна помощ и солидарност с Украйна, предаде БГНЕС.

В подкрепа на Украйна се събраха множество българи и чуждестранни граждани, и развявайки знамена, и плакати се отправиха на шествие, което ще завърши на Орлов мост.

Мирният протест издигна множество български и украински знамена, както и плакати, на които пише: "Радев – оставка! Нинова – оставка! Борисов – затвор!", "Митрофанова, вън", "Пълно ембарго на кървавия руски газ". Има и надписи, които носят украински граждани: "Херсонце", "Save military from Azovstal".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Организаторите на шествието заявяват, че в последните над 58 война, българското правителство така и не успя да излезе с ясно и цивилизовано решение относно войната в Украйна. С този марш те приканват да се изпрати военна помощ на Украйна и правителството да заеме достойна позиция в отношението към тази ужасна война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още по темата: УкрайнашествиеСофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
я марш обратно при великия ви вижд
72
1
 
24
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Мъже под 60 години не могат законно да напускат Украйна защото са мобилизирани в касапницата у нас ако има такива са дезертьори или нацисти.
71
3
 
28
 
! Отговори
Вики преди 2 години
Тия кой ги пусна от лудницата?
70
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** шествието .20 човека заедно с децата
69
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слугите на ащи ЕС протестират ,гадове
68
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш в ооокрайна да се борите и да си отстоявате интересите. Не ни занимавайте всички нас с вашите си проблеми. Като слушахте краварите, ходете на тях да ревете.
67
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да помогнем на украйна предлагам да изловим тия всичките мъже в боеспособна възраст, които са отишли на тая пародия на протест, и да ги пратим в украйна да се бият за свободата й.
66
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки е длъжен да спазва законите на страната, в която пребивава!!! Ако не му харесва - да хваща пътя! Хем ги тарантутим - хем протести правят - за какво - да отидат и да си пазят земята..... ама е малко май късно, а?
65
2
 
16
 
! Отговори
ергенът преди 2 години
колко мило ! ... и колко жалко... за детските играчки . Це на майка ви .... Направиха ви държавата на г р о б и щ е щот се ду пите на янките . Ся ви пускат кредити , ес ви дава подаръци , но след време ще бъдете разкъсани - не от рашките , а от благодеятелите . Це кеф , це фрийдъм , це друг път
64
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам утре някоя друга простотия да измислят. Например да доведат няколко десетки деца от детските градини, да ги омажат с кръв и да издигнат лозунги "Неутралитета убива деца". И да сложат Путин в центъра на дартс.
63
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес цял ден в Телеграм украинците обиждат България. Има качени скрийншотове с обиди и псувни от украинци на руски език написано за България. Дори за президента имат обиди. Не мога да публикувам какво точно пишат защото ще ме изтрият автоматично. Но да обиждат България след цялата помощ, която им се оказва с настанените по хотелите украинци, просто не е човешко. Хората в България живеят скромно. Има хора не са стъпили в хотел през целия си живот. Тези наглеци са в пет и шест звездни хотели.
62
1
 
42
 
! Отговори
Жестоката истина преди 2 години
8 години убийства и разруха над 14 000 убити,жени,старци,деца от Украйна в Донбас,къде бяхте тогава бе "демократи"лицемери...
61
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛИЦЕМЕРИ, как ви РАДВА да се кичете с ,,ХУМАНИЗЪМ ,, ...КЪДЕ БЯХТЕ ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ ОПЕРАЦИЯТА ?!В продължение на осем години президентите Зеленски и преди него Порошенко нагло атакуваха и убиваха собствения си народ в Донбас. Техните покровители в ръководството на Северна Америка и Европейския съюз не само им позволиха да го направят, но и предоставиха изобилие от оръжия и сложна подготовка , за да може Украйна да атакува Донбас по-ефективно
60
1
 
32
 
! Отговори
По същество преди 2 години
Украински бежанци и родоотстъпници не ни трябват да ни клатят феса. Ние можем да си решим на предсрочни или поне на референдум.
59
2
 
29
 
! Отговори
НПО преди 2 години
Кой организира това пошло наци шоу,кой?
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам ги тия снимки и се питам кой лъга тук, че украинките били красиви и колко изпаднал трябва да е? Имаше един тр.ол, дето все това пишеше. Я да се покаже и да каже на коя от снимките можем да видим някоя красива украинка. Да го видим какво нарича красота тоз човечец.
57
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли до безобразие. Искат да въвлекат Б-я във войната и НАТО да се намеси. Бежанците са за психиатър след преживяното. Защо се допуска психически нестабилни хора да се разпореждат за външната ни политика? Какви са тези чужди знамена? Къде пише в Конституцията, че всеки може да си прави протести? Те са чужди поданици. Нека идат в Англия да видим дали могат да правят протести? В Англия си има специални места за протести и без разрешително всеки протестиращ се арестува.
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са същите г.е.й.о.ве на ЛГБТ парадите.
55
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не държава , а ко чина ,където всеки може да си изкара пра сето на мегдана.Какви са тези чужди войски в София? Къде е полицията да разгони тези нацисти?
54
1
 
26
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Пълное с семейства на фашисти от нацистките отряди в Украйна.