Нинова: Трябва да се справим с цената на газа, има варианти!

Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката, каза тя
30 апр 2022 16:28, Анисия Иванова
55
Нинова: Трябва да се справим с цената на газа, има варианти!
Снимка: БСП

Трябва да се справим с цената на газа, има варианти за това, заяви министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова на среща с работници от текстилната индустрия.

"Вашето предприятие е пример за отлично българско производство, добро икономическо управление и впечатляваща социална политика. Въпреки предизвикателствата работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция. Такива фирми като вашата - малки и средни, са гръбнакът на българската икономика. Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме, и вашите усилия заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това“, каза вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при посещението си в завод "Искра“ ООД.

Там присъстваха и народният представител от БСП Веска Ненчева, Николай Митков - кмет на община Първомай, Светозар Славчев - председател на БСП-Първомай, Стойчо Шапатов - управител на завода и инж. Марин Маринов - изпълнителен директор.

Нинова благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май, Ден на труда. Тя поздрави Стойчо Шапатов и ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват.

"Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация.“

„Знам, че един от най-големите проблеми е нелоялната конкуренция и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското, на родното производство“,  допълни още тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази нямаше ли да излиза от коалицията. Василев е готов на 100% увеличение само и само да не купуваме газ от Русия. Докато съществува коалицията няма да се върнем към евтиния руска газ?
17
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера щом Германия, Австрия, Гърция и други държави са се съгласили на условията на руснаците,защо ние сме против ...всички виждате какъв е резултата и ще става още по-зле...
16
9
 
9
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Вариант единствен за справяне с газта-Корни Нинова,Радев,Костадинка Костадинова и Митрофанова на самолета с еднопосочен билет за Москва при техния идеолог и финансов благодетел.И на летището черен печат за влизане в ЕС.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички тия компенсации подхранват инфлацията още повече, ако се прави нещо то трябва да е насочено в алтернативни енергоизточници, например в Испания Италия почти няма хотел без соларни системи, а тук точно обратното почти неможеш да видиш такъв хотел, ама иначе реват че им бил скъп тока, ми вместо да харчите пари за суперлуксозни коли и да ревете на държавата за компенсации инвестирайте в такива системи, които ще ви намапят разходите
14
1
 
14
 
! Отговори
факт преди 2 години
импексова на предизборна обиколка .
13
0
 
20
 
! Отговори
Нет Рубля, Нет Газь преди 2 години
в България, винаги има Варианти за всичко, освен за Заплащането на Честно Работещите!
12
3
 
15
 
! Отговори
д преди 2 години
БКП наднича зад зурлата на Нинова Техноимпексовата
11
4
 
13
 
! Отговори
БСДП преди 2 години
Гладната кокошка Ниновица, увери работниците че грабежа в подопеченото и министерство върви в точно съотствие със плана спуснат от Москва.Тя изрично подчерта че обема на схемите и пренасочването на пари към Кумуноидни джобове е на максимално ниво.След дълги години без кокал БКП проучва нови и иновативни начини на фин грабеж на всякакви евросредства с цел обогатяване и засилване на проруските слуги на територията на България.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА!!! СЕГА!!! ЗАТВОР!!! ПОСЛЕ!!!!
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОРНЕЛИЯ НИНОВА - ТЯ Е ЧОВЕКА НИЕ СМЕ ХОРАТА
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо е спец по фалитите, няма страшно.
7
1
 
10
 
! Отговори
?!? преди 2 години
За това да целува ръка на Бойко. Щото като едно нещо не си направил ама имаш варианти
6
3
 
20
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
За над 30 години нищо не се е променило в България. Ръководни кадри от държавният апарат обикалят по фабрики и заводи. Държат безсмислени речи и ръсят неща, от които не разбират. Да живее социалистическа България!!! Да живее другарката Нинова!!! КПСС!!! БСП!!!
5
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нали щеше да излизаш от правителсвото,ама бойко тулупа май правилно каза,че има много милиони за крадене
4
1
 
18
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
като Има Варианти, как ви Пречеше Последните 30 години да ги Използвате?!
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова и Кокорчо ще измислят нещо.И двамата са специалисти в икономиката.Кокорчо е магьосник от Харвард.
2
1
 
15
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Откакто се докопа до министерското кресло почти не лае по телевизиите... Явно има много работа :)
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-жа Лъжа, нали щеше да подадеш оставка? Дали? Не вярвам, ти за това министерско място драпаш, лъжеш и мажеш от 15 години.