Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението

Премиерът с пост за годишнината от Априлското въстание
1 май 2022 09:05, Петя Славова
310
Кирил Петков: Във времето на изпитания най-важно е обединението
Снимка: БГНЕС

Днес свеждаме глава пред подвига на хилядите българи с големи сърца и мечта за свобода, които точно преди 146 години - в славния Април на 1876 г., въстават срещу османското владичество. Това написа премиерът Кирил Петков във Facebook по повод отбелязването на годишнината от Априлското въстание.

"Героизмът им е неописуем. Напояват с кръвта си земята на Копривщица, Клисура, Панагюрище, Батак и още десетки селища. Със саможертвата си приковават погледа на цяла Европа. Априлското въстание е най-героичната проява на нашето национално освободително движение. То е и най-масовото - увлякло цялото българско общество с една цел – свобода", пише министър-председателят.

"Във времето на изпитания най-важно е обединението и стремежът сам да чертаеш съдбата си. Затова днес трябва да продължим да живеем според завета на нашите предци – заедно, в съгласие и съхранявайки българския дух", посочва Петков.

"На този свят ден от сърце пожелавам на всеки един българин да се гордее с Родината си, да бъде отговорен към себе си и обществото, за да имаме България такава, каквато я искаме!", казва още в поздрава си премиерът.

По-късно през деня премиерът ще участва в честванията на годишнината в град Копривщица. Там Петков ще положи цветя на гроба на Тодор Каблешков, ще участва в откриването на честванията на Априлската епопея и ще наблюдава спектакъла "Първа пушка", възпроизвеждащ епизоди от Априлското въстание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
15
 
! Отговори
9 преди 2 години
българия е Зона 51, Само дo декември изчезнаха 9 милиарда. Това са пари колкото да се напълни Зала 1 на НДК.монетите влизат и изчезват
121
2
 
20
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Няма ли кой да пита Кико защо посред нощ тайно са натоварени 6 тира с РПГ на украински самолет ? Тези РПГ-та са били събрани от всички поделения в страната ....по заповед на САЩ ...усилено продължаваме да оставаме без ниииищичко ! Защо скришом го направиха после казва че не е ? Това е национално предателство и в друга държава или по друго време щеше да е в най добрия случай разстрелян или обесен ! Ами дай да пратим всичко налично ...ние с камъните ще се оправяме !?
120
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И аз искам обединение , но с хора като теб-никога.
119
1
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Забравих за Соломон Паси , извинявам се .Паси Призова САЩ да разположат Ядрени Ракети в Слънчев Бряг , Бургас и Варна и да се Изгонят Туристите , а Хотелите да се запълнят с Американски Войници на Ротационен Принцип за САЩ Наборна Служба .
118
8
 
3
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Споко, Укрейн е готова с въпросите за членството, до месеци, даже до седмици влизат.
117
15
 
0
 
! Отговори
Да сме единни преди 2 години
Аз свеждам глава и пред смъртта на Папата, убит от турчин със снайпер докато минава сред тълпата в Рим. Трябва да сме единни срещу вaрвapите полухора на полумесеца.
116
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и Кокорчо са терористи,взели за заложници бг народ,и извършват геноцид над него. Подавайте оставака терористи харвардски,и се омитайте веднага,че никой не може нито да ви гледа,нито да ви слуша лъжите. Още чакаме всички в ЕС да останат без руска газ,но уви,само вие оставихте народа без газ, с високи цени,и под геноцид. Боя със снежни топки ще ви се види галене с перце,такъв гняв предизвиквате в народа.
115
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ни направи подарък като избра русия
114
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, състари се Кирил Петков за няма и 1 година. Сън не го лови от къде да открадне. Само да декември изчезнаха 9 милиарда. Това са пари колкото да се напълни Зала 1 на НДК. Не му е лесно, да знаете!С кевларено одеяло го пазят от народната любов. Скоро ще го бият не с камъни, а с тенджери хората.НСО от къде имат нерви да го търпят не знам. Преди 1 месец в 22 часа му скимнало да кара шейна и едвам го запрели от НСО. Луда глава е. Няма да си седне на задните части като баща на 3 д-ца,с Лена тръгнал
113
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти още тука ли си бе Киро?Я час по скоро към Канада,че хората да не те линчуват.
112
6
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Русофобите като Плевнелиев , Иво Инджев са като Диви Прасета - ще изровят Картофите в градините на Хора , насадени за да не умрат от Глад .
111
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във време на изпитание,марионетки като теб водещи към пълна разруха България са абсолютно ВРЕДНИ,за целта ти и твоето отборче трябва незабавно да бъдете прогонени от власта!
110
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте най-антибългарската партия Киро. Парашутисти на Херо Мустафа, същото дребно човече си като Зеленски. За някакви долари, продавате националната кауза.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте Джоли, дайте Джоли в Укрейн, как Джоли съпортва Укрейн.
108
17
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Предлагам ние българите да се обединим около подкрепата за Укрейн! За какво ни е свят със скъпи руска газ и нефт в който ще студуваме, няма да се къпем ще миришем на пръчотина.
107
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм мислил, че някой може да ми е по-противен от Баце, но ей го на!
106
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е - обединение срещу брюкселските слуги - антибъргари и лъжци!
105
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оставка
104
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да фаща гората, докато не го е пратила там народната любов.
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам да пусна статус във Днес - "Мъже под чехъл на въстание!" Но жената не дава.