Социолози: Геополитическата буря показа различия в коалицията

Радев усети, че ще трябва да следи изкъсо новата власт, смята Анастас Стефанов
10

Ще се разпадне ли коалицията, ако бъде решено да предоставим оръжие на Украйна?

"Вече трябва да бъде взето някакво решение, то да бъде отговорно и да мине през парламента, защото пред страната стоят ред други въпроси, които имат нужда от вниманието на настоящото управление. Време е да намерим този вътрешен обществен консенсус, който да ни даде възможност да направим крачката да вървим напред", заяви социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Мнението на социолога от "Тренд" Анастас Стефанов е, че Корнелия Нинова ще изведе политически дивидент като силния човек в рамките на коалицията, тъй като от самото начало е маркирала червените линии.

Според двамата социолози управляващото мнозинство е изгубило ненужно много политическо време, преди да престъпи към някакво конкретно решение.

"Този вакуум остави възможността пропутинската пропаганда на наша територия да работи с пълни темпове и да нанася вреди на нашата социална тъкан. Факт е, че за момента доминиращо в обществото е разделението изток - запад", посочи Добромир Живков.

По думите на Анастас Стефанов има политически формации, които дори да не правят нищо, ще берат електорални дивиденти всеки месец.

"Коалицията започна да се пропуква заради основата, върху която беше построена. Тази коалиция обаче имаше лошия късмет да попадне в тази огромна геополитическа буря, която всъщност направи така, че показа ценностните различия вътре в коалицията", изтъкна Живков пред Bulgaria ON AIR.

Стефанов коментира, че още от самото начало на това управление президентът е усетил, че ще трябва да следи изкъсо новата власт.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
Цъ преди 1 година
Повече от очевидно е - Източният Фашизъм Срещу Западния Фашизъм!!! И не, не ми разправяйте, че ЕС и Сащ били демокрации?! Смешно и жалко е такова твърдение. Внушението за демокрация Не е демокрация. Измамени сме и от изтока, и от запада!
7
1
 
3
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Русия защитава интересите си както може. Сащ защитават интересите си както могат. Просто ингересите / и не само икономически, но предимно те/ им се сблъскаха на територията на Украйна и ЕВРОПА. ЕВРОПА ПОТЪВА. НЯМА ТОЛКОВА ГАЗ В СВЕТА, АКО СЕ ПРЕМАХНЕ РУСКИЯ, И НА ТАКАВА ЦЕНА, ЧЕ ДА НЕ СЕ ПОВЛЕЧЕ ЕВРОПА КЪМ ДЪНОТО, ОБСЛУЖВАЙКИ АМЕРИКАНСКИТЕ ГАЗОВИ ИНТЕРЕСИ. Следват Фалити, срив на икономиката и Драстично увеличаване на Престъпността. Титаник 2.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борис като не взе участие какво последва? - Руснаците ни обявиха война, третираха ни като победена държава и ни нататрузиха нечовешкия комунизъм, от който и до ден днешен не можем да се спасим. Борис умря от страх, че болшевиките се задават от изток, а синът му стигна дъното на пропаднал комарджия като зависим индивид през 2001 г. бе доведен от КГБ и ДС в България. Той бе и първият символен успех на руската хибридна война срещу България.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заемане на страна в конфликт означава враждебни действия. С оръжия се отнемат животи. Не е като да съсипеш здравеопазването на България , тук убиваш Руснаци. Ако някой тук прощава руснака няма да ти прости никога
4
1
 
2
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 1 година
биоскопска агенция Тренд като я натракаш в папагала и ше умреш от партийни фирми вързани една за друга.
3
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
ние сме парламентарна република, тоя смятащия кой му е дал диплома?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който бута решението за оръжие, каквото и да е то, на практика бута правителството. Правилно каза човекът: ам други много по-важни проблеми за решаване отколкото да се дърлим по необединяващи ни теми.
1
0
 
15
 
! Отговори
Проклетници тъпи преди 1 година
Единственото, което ги свързва е подялбата на парите, откраднати от българите чрез инфлацията и отделно откраднатите по европроекти. Свършат ли парите, ще се самоизядат помежду си тези българоубийци и американски слуги.