Сблъсък пред Паметника на съветската армия, викове срещу Митрофанова

Двете групи граждани с взаимни обвинения във фашизъм
Обновена: 9 май 2022 12:01 | 9 май 2022 11:37, Елка Василева
596

Снимка: БГНЕС

Сблъсък между граждани възникна днес пред Паметника на съветската армия.

Пред паметника имаше група хора с плакат "Не предавайте Македония". Един от тях заяви пред БНР, че в момента, в който са дошли официални лица, хората са били избутани.

"Най-мирно застанахме, както виждате, на плаката пише "Не предавайте Македония", защото това са хората, които всъщност предадоха Македония. Дойдоха официалните лица, включително бивши общински съветници от БСП, депутати, употребиха сила срещу нас, докато ние си стояхме най-мирно с плакати… Вие виждате няколко счупени знамена, няколко скъсани плакати, всичко това беше, след като започнаха да ни удрят и да ни блъскат", каза участникът.

Между двете групи прелетяха и взаимни обвинения във фашизъм.

На паметника бе и руската посланичка Елеонора Митрофанова. В словото си тя каза, че в момента тече опит за пренаписване на историята, като се сменят местата на жертвите и агресорите.

Изказването ѝ бе съпроводено от викове срещу нея.

Митрофанова беше начело на шествиет на „Безсмъртният полк“ в София, което отбеляза 77-ата годишнина от победата. Сборният пункт беше пред Паметника на Незнайния воин, а шествието стигна до Паметника на Съветската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
21
 
21
 
! Отговори
Глок преди 1 година
Митрофанката трябва да бъде изгонена с още 100на от руското посолство за нацизъм и военни престъпления!!!
368
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Утре когато войната свърши , Русия ще е с десетилетия под ембарго от целия свят и никой няма да иска рублите освен копейки де. Манипулира хората само и се мисли за политик. По болен мозък е от Сидеров ! След като се очаква бъдещето да е против търговските отношения с Русия , няма логическа причина да търпим техните слуги тук у нас
367
24
 
25
 
! Отговори
Анатема преди 1 година
Киро трябва незабавно да изгони Мутрофонова, иначе рискува гражданска война вече, не могат да се търпят тия гнусссни комууняги и то на всичкото отгоре са някви негодни дъртаци и бабки на помощи или някви психично болни хора.
366
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е паметника да иде на вторични суровини. От толкова матрял ще се направят купета за десетина мерджана, що да хабим ресурси загрозяващи и без това некрасивата ни столица, която след 45 години савецко робство е заприличала на москалски панелен квартал.
365
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма значение кой кого подкрепя, не може да се прилага агресия между българи ! Позор сте от възраждане , за вас демокрацията е чуждо понятие ! Няма да успеете да вкарате страната ни в руска зависимост еничари продажни ! Свобода е всеки да казва каквото мисли ! В България е нужна спешна декомунизация и забрана на подобни партии подкрепящи фашистки и комунистически идеологии като възраждане и БСП
364
19
 
19
 
! Отговори
Как Сийка преди 1 година
Ми тая още в България ли е ?! Нали щеше да си ходи у Русия-та ?! Докога ще ни мъти во дата ?!
363
14
 
12
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До Стефчо: Само русолизците са склонни да да обиждат и предават собствения си народ. Едно е да посочваш слабости друго е да обиждаш директно. Най-големите турски в Османската империя са били гърците и сърбите. Султана дава право на константинополския патриарх да властва над всички християни в империята, а такава власт той никога преди не е имал. Сърбите през целия период на завоеванието не са водили нито една битка с нашествениците и са воювали на тяхна страна. Косово поле е един мит.
362
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските еничари са готово да защищават савецкото паметник с цената на собствения си живот. Удри дядка, слава россии!
361
10
 
12
 
! Отговори
Стефчо преди 1 година
Между другото да вметна най-доверените и верни ибрикчиии на Султана са били еничари Българи. За какво иде реч?
360
29
 
21
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Докато не се изкорени русоробията в България няма да направим и крачка напред. В БГ преход не е имало. Беше организирана смяна на елита на БКП и приватизиране на икономиката от БКП и ДС агенти верни на СССР и Русия. БКП се нарои на по малки комунистически партии по руски образец. Децата в училище започват от 1 клас да изучават измислената в Русия версия за освобождението и до завършването мозъците им са шлифовани до стъкло. Всичко свързано с Русия в учебниците трябва да се пренапише, с истината.
359
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 390, по-леко с опорките, копейко. Евтината пропаганда не минава, само влез у Кауфланда и ше ти се изправят косите като видиш колко много бедни пенсионери ядащи коприва има. Нямате срам, платени ***!
358
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Засрамете се и едните и другите. Разум нямате ли. Пенсионерите ядат коприва, децата ни работят по целия свят за да си осигурят насъщния, а вие заставете един срещу друг в името на алчността към парите.Жалки сте.
357
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега гледах клип от сблъсъците. Определено провокацията и първия сблъсък беше от страна на младежите с трансперанта.
356
6
 
16
 
! Отговори
Georgiev преди 1 година
Тези хора на работа не ходят ли? Или това им е работата?
355
4
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
100% диващина, съчетана с малоумие и липса на здрав разум.
354
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е ''независима'' държава , от Марс , .. некакви си 200г. от Византия , 500 г. от Турция , от Германия , от Русия , и сега още 300г. от щатите . Коя друга държава е била толкова ''НЕЗАВИСИМА'' ?
353
22
 
24
 
! Отговори
Петко преди 1 година
Султана едно време е имал цяла сюрия от и ибрикчиииии. Двама са го държали за ръцете докато се изхожда,един го е галил по главата и успокоявал. А главния ибрикчииияяя ,след като се изходи му е миел три пъти сфинкера с топла вода 39 градуса и после е мажел с благоуханни масла. Та мисълта ми е,че ни сме чудесни за тая професия и много добре го правим към запада и САЩ!
352
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Премиерът спи ли?!.. А нещо за бай Данчо ?
351
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще ми носят разделение,безпокойство,демонстрации.....,по хубаво да си ходят! Даваме хотели,храна,явно им е малко!
350
37
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Всяка къща да приеме Окраинско семейство и да развее жълтия флаг ,и всеки Българин да отиде там да се бори за Зеления предлагам.Ибрииикка трябва да е на ниво ,и ще се харесаме на САЩ!