Сблъсък пред Паметника на съветската армия, викове срещу Митрофанова

Двете групи граждани с взаимни обвинения във фашизъм
Обновена: 9 май 2022 12:01 | 9 май 2022 11:37, Елка Василева
596

Снимка: БГНЕС

Сблъсък между граждани възникна днес пред Паметника на съветската армия.

Пред паметника имаше група хора с плакат "Не предавайте Македония". Един от тях заяви пред БНР, че в момента, в който са дошли официални лица, хората са били избутани.

"Най-мирно застанахме, както виждате, на плаката пише "Не предавайте Македония", защото това са хората, които всъщност предадоха Македония. Дойдоха официалните лица, включително бивши общински съветници от БСП, депутати, употребиха сила срещу нас, докато ние си стояхме най-мирно с плакати… Вие виждате няколко счупени знамена, няколко скъсани плакати, всичко това беше, след като започнаха да ни удрят и да ни блъскат", каза участникът.

Между двете групи прелетяха и взаимни обвинения във фашизъм.

На паметника бе и руската посланичка Елеонора Митрофанова. В словото си тя каза, че в момента тече опит за пренаписване на историята, като се сменят местата на жертвите и агресорите.

Изказването ѝ бе съпроводено от викове срещу нея.

Митрофанова беше начело на шествиет на „Безсмъртният полк“ в София, което отбеляза 77-ата годишнина от победата. Сборният пункт беше пред Паметника на Незнайния воин, а шествието стигна до Паметника на Съветската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


596
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много вие страх от чужди IP-та
388
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците не пренаписаха ли нашата История 1878 г като манипулативно казват че са ни освободили. От какво от Извънземните ли?
387
16
 
15
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Та както се вижда с не въоръжено око, съветските паметници не са паметници а капища и са построени с цел да маркират доминация над територия и да напомнят на населението кой "командва парада". Просто трябва да се премахнат тези чучела възхваляващи окупатора на България - СССР. Във всеки областен БГ град има по едно такова капище. Просто трябва да се премахнат както и историята в училище да се изучава каквато е, а не каквато Москва казва, че е.
386
6
 
2
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
До Знаят ли ? Не само знаят, но явно и си спомнят, че "нашата партия" ни вкара в НАТО, което си беше чиста гавра на Чичо Сам с пребоядисаните членове и членки на БеКаПетата. Много тънък бъзик на локомотивните машинисти с "интелектуалните" пасажери във вагоните за ***.
385
16
 
14
 
! Отговори
cekyko преди 1 година
Колка пъти трябва да ви се казва, за да нямате проблеми с тези перверзни паметници, епа, махнете ги, като ги взривите или кажете на "братушките" да дойдат и си приберат тази смрад, заедно с поклониците й. Виждам, че доста колеги поддържат същото мнение, коет говори за правилна ориентация в новата обстановка.
384
22
 
24
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Махнете го това чудовище и няма да има проблем! До си го носат на гръб до Русия -навляци!
383
5
 
13
 
! Отговори
Знаят ли ? преди 1 година
Генералите ни и запасните ,че сме във НАТО от къде 20г ???
382
22
 
18
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
До 55: Само русороб може да разсъждава като теб. В ЕС и НАТО не се влиза зада ти даде някой нещо. Най-голямата ни печалба е, че никой не би посмял да ни нападне. И това, че сега се води война в Украйна е най яркото доказателство колко е добре, че сме в НАТО. А саботажа на превъоръжаването на БГ армията е изцяло дело на офицери бивши комунисти и завършили в академии в СССР. Те не позволиха да се случи нищо в армията вече 33 години,чакайки момента в който руската армия ще дойда да ни освободи
381
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава за Русия !
380
18
 
15
 
! Отговори
До 409 преди 1 година
Няма и да получим танкове и самолети защото веднага ще ги изпратим със цялата документация във Русия ,виж че на 9-ти май на всичките ни военни и на половината българи във главите им руски маршове !
379
21
 
20
 
! Отговори
ЛОГИЧНО Е ! преди 1 година
Народ свикнал на комунизъм ,получил от комунистите изключително извратена форма на демокрация се надява на спасение от диктатора Путин като въобще не се усеща на какво ще се натресе ,а имаше спасение още във началото трябваше да почнем като румънците и да закрием всякакви комунистически и произв--одните им партии и пълна лустрация ,а не пак те да ни правят демокрацията !
378
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Митрофанова е по новата мода Москва 2022г. , облечена , стилно и елегантно - ама само според нея. Модата в Москва 2022 = на нормалния свят 1974г. :) :) :) Само дето не дойде с лада . Кюта бабата долари под дюшека , ***, *** , *** и от време на време се появява да предаде думите на джуджето с деменция. Ехххх Горки ми руски народеце заспал .... А ви чувствам като братя наистина , жалко за това което ви чака , мизерия и изоставане от света на наука, изкуство, мода , медицина , технологии..всичко
377
17
 
24
 
! Отговори
55 преди 1 година
за 18 години в НАТО България не е получила нищо - нито един танк, нито 1 самолет, нито 1 стотинка. За 18 години Българската армия бе принизена, унищожена - днес даже нямаме стар руски самолет, който да охранява въздушното ни пространство. ТОВА Е НАТО! Който не го вижда, значе и сериозно повреден, облъчен, опропаганден или оли...френ!
376
16
 
21
 
! Отговори
Solar Power преди 1 година
До Анонимен: Какво общо има русия с това ? Ами русия остави Македония извън България.Чети си историята ! Русофилството води до предателство.
375
18
 
22
 
! Отговори
Я, па Я преди 1 година
Русия води война срещу нас а някои хора, политици са на страната на агресора. Русия ни обяви за вражеска страна, създава партии с които да разцепва обществото. Спря газа, при законно подписан договор. Обижда и тормози БГ обществото чрез посолството си в БГ. Саботира и тормози обществото с *** и хибридни атаки. Руски хакери разбиват сайтове на държавни институции, вижте как удариха пенсионерите чрез пощите и така насочват гнева на хората срещу държавата. Тези няма да ни оставят намира никога.
374
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Македония я иска САЩ . От наще се иска да се наведат пред американското посолство за да се извърши процедурата :))) Кво общо има Русия с това ?
373
12
 
23
 
! Отговори
АнтиКомуняга преди 1 година
След като толкова хора - Толкова много харесват СССР. И в частност - Руската Федерация и Беларус. 1. ЗАЩО бивши Републики от същата тази СССР - Литва и Латвия са толкова яростни противници на Русия ?!?! Нали са били част от "Великата Империя" и са "Живели Щастливо"?!?! Какво имат ПРОТИВ този свой "Щастлив живот"?!?! 2. ЗАЩО в САЩ живеят Милиони Руснаци , а НЕ Е обратното - В Руската Федерация да живеят Милиони Американци и ЗападноЕвропейци?!?! Нали е много ЯКО?!?! 3. ЗАЩО СЕ БЯГА ОТ ТАМ?!?!
372
15
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Тия с надписа за Македония защо не идат пред американското посолство и пред тяхната бyлонка Киро Петков да го питат за Македония? Какво търсят пред паметника на Съветската армия на 9 май? Елементарна провокация, но не пасем трева
371
19
 
21
 
! Отговори
seyr преди 1 година
Изгонете прасето мУтрохВанова от България!!! А *** кОце Копейката да бъде пратен с нея за мАсква!!! Да и ближе по пътя мазната задница!!! Ши.бани, руски фашаги
370
18
 
14
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
На мястото на паметника на СА, трябва да се сложи паметник на обединена Европа, като например паметник на MG 42 - едно чудесно инженерно съоръжение, защитавало Европа на всички фронтове.