"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е агресор и насажда омраза вижте какво прави с нейното население какви фашисти търси в Украйна като те са рашисти Украйна ли плаши света с ядрено оръжие всичко зло идва от РусияИ тоя проруски пропагандатор Копейкин е излязал от руското тв и цялата му шайка
348
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 404 "Украйна вече е задлъжняла към Сащ с няколко милиярда долара." По-добре жив и функциониращ и длъжник, отколкото мъртъв и изтрит от лицето на Земята като държава. Русия постави Украйна в тази ситуация, и репарациите спрямо нея ще бъдат ЖЕСТОКИ.
347
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна вече е задлъжняла към Сащ с няколко милиярда долара. Войната ще свърши .И вариянтите са два или по-голяма част от Украйна ще бъде разделена на части или Украйна ще бъде вечният роб на САЩ .НИЩО ДОБРЕ НЕ ГИ ОЧАКВА. Да попаднат в ръцете на сащ , ще бъдат робска д-ва ! ОБЗАЛАГАМ СЕ СЪС ВСЕКИ ТУК ,защото има и др,вариянт след една война да ги забравят (няма да има полза от тях ) и да се оправят с дълговете ...лицемерието на съвременият свят е голямо .Ние сме в ЕС , а те все още не са били
346
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 400 "Стига с тая пропаганда бил съм в Одеса и познавам Българи не само разказвали такива неща ако беше така щяха ли да се бият за Украйна" Опорките им текат отвсякъде. "Измъчваните" украинци в Мариупол странно защо бягаха към по-беозпасната част на Украйна на запад, вместо към тези, които ги "освобождаваха" от уж "мъчителите". Руснаците отведоха НАСИЛСТВЕНО хора в Русия, защото самите хора не искаха да имат нищо общо с "освободителите". Руската пропаганда е гола вода - елементарна.
345
1
 
4
 
! Отговори
До 399 преди 1 година
Прав си. Трябва да дадем шанс на хората да се упражняват в смисъл да ни управляват.
344
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 397 "Фактите ,че е избрала нацизма пред демокрацията е достатъчен факт да не ги подкрепям !" Единствената държава в този конфликт, която е избрала Нацизма, и то като ДЪЖАВНО УРАВЛЕНИЕ, е Русия. ФАКТ.
343
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
397 Стига с тая пропаганда бил съм в Одеса и познавам Българи не само разказвали такива неща ако беше така щяха ли да се бият за Украйна
342
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 393 Винаги ме е забавлявало как такива като теб се изказват от последна инстанция, че такива, които правт нешо различно от теб "не мислели". Ако познаваше нормални грамотни хора, щеше да знаеш, че те мислят и мислят доста, но не с тролски аргументи като някои, а с РЕАЛНИ факти. За записите даже няма да коментирам -троленето не е нещо, което си струва коментара. Европа заема страната на жертвата на чудовищната руска агресия и това е ясно като бял ден.
341
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Одеса имаше избивани българи ,българското знаем е горено от украйнци.Тези факти ако сте българи няма ли да ги коментирате или само съпричастност към чужд народ ще пропагандирате.Украйна не е била и не ще бъде приятел на Европа ,Фактите ,че е избрала нацизма пред демокрацията е достатъчен факт да не ги подкрепям !
340
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започна с Ковида и свърши като рашист Копейкин тоя път не му провървя потъна при руския кораб загуби войната сега е клоун и за това не става Върви си Копейка не ставаш за нищо
339
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам кой какво помага, но в има украински магазини, от рода на АТБ, продават яко хуманитарните помощи и не им пука :)
338
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 389Значи спрямо разбиранията на всеки ,Едни помагат ,други не .Въпроса е друг ,човек да мисли ,а не да вярва сляпо.Днес ,когато навсякъде има фейк. Имам и съм гледал достатъчно записи на украинци в Мариопол ,който казват ,че украинците са ги били ,изтезавали преди руснаците да дойдат .Документирано. Няма как да заема Европа едностранна страна след като има война ,която е подготвена от събитя преди 8 години.
337
3
 
12
 
! Отговори
Абе я преди 1 година
Ти ялумпе ни да се пръждосват в Москва да правят тема нета на Путин !
336
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука няколко тр ола си пишат едни и същи глупости дори и руската пропаганда вече не върви много примитивна и пропаднала като руската армия пълен провал а Копейкин е позор вече изгърмян бушон добре че си показа всичките номера и лудите вече няма да му повярват че не рашист изчерпа се
335
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 385 Нещо си се объркал. Европейците мсивно помагат на украинците и то на индивидуално ниво, без никаква специална организация. Сами се самоорганизират, за да изпращат помощ на украинците или ги приемат в домовете си. Не ви минават жалките опити за "интерпретации" на това какво се случва. За ваше съжаление, ние имаме цялата информация за това какво се случва в Европа. Будите съжаление и присмех у европейците и нормалните българи.
334
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Буди смях как една партия, която служи на друг държавен субект, да обяснява, как имала против издигането на "чужди" символи на българска институция. Самото съществуване на Възраждане прави действията им пълен цинизъм и пародия.
333
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 370Доста грешиш момко. В Германия знаем официалната версия .Но в Европа останаха и малко свободни медии ,който отразяват обективно и честно събитията. В момента навсякъде в Европа тече масово промиване на мозъци ! Украински пропаганди има дори по страниците ,който лансират дори украинският език .Но всичко това е само защото ТАЗИ ВОЙНА Е М/У САЩ И РУСИЯ. А Европа се превърна във сателит на американските интереси. НИЩО ПОВЕЧЕ ! И това е предателство на КУЛТУРНА ЕВРОПА спрямо ценостит
332
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никаква работа не свършиха Възраждане. Пускайте Волен и Каракачанов.
331
8
 
8
 
! Отговори
До 363 преди 1 година
Украинската държавност си отиде след курабийките на Виктория Нюланд.
330
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
371 Явно те преследва мания все едно слушам руския посланик

Спонсорирани публикации