"Възраждане" се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината

Протестът блокира движението в центъра на София
Обновена: 11 май 2022 20:48 | 11 май 2022 20:11, Анисия Иванова
633

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Протест на партия „Възраждане” блокира движението в центъра на София. Митингът започна в 18 .00 ч., като по-късно множеството блокира бул. „Цар Освободител” пред сградата на НС.
Още по темата

Малко преди 20.00 ч. недоволните тръгнаха на шествие до Столичната община, където се стигна и до напрежение. Има сблъсъци. Представители на „Възраждане” се опитаха да свалят знамето на Украйна от сградата на общината със стълба. 

Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова тв, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Според протестиращите правителството на Кирил Петков се е провалило в управлението на страната и през последните месеци е отделило повече време на войната в Украйна, отколкото на вътрешните проблеми в България.

От партията на Костадинов изразиха позиция, че Петков трябва да подаде оставка, да има нови избори и след това "Възраждане" да започне да управлява съгласно националните интереси на страната.

"Ако някой си мисли, че тези – сегашните управляващи, като отидат на избори и казват всички тези неща,... жестоко се лъжат. Българският народ ще ги нокаутира, а след това, след това ние ще ги вкараме в затвора, където им е мястото", заяви Костадинов в речта си пред протестиращите пред НС.

Преди това на паметника пред Народното събрание беше окачен голям транспарант с надпис "Те погребаха България", както и друг с призив за оставка на Петков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


633
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОСТАДИНОВ, ПОБЕДАТА Е ПРЕД,ТЕБ!!!
368
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЪЗРАЖДАНЕ!!!ПОБЕДА!!!
367
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Палячовци, и в същото време пазят Митрофанова.Руските режими избиха стотици хиляди българи и отнеха поне енда трета територия и население с българи, а наша история е присвоена на чужди държави.Ако говря като Копейкин бих казал, че Възраждане са майкопродавци и отцеругатели
366
11
 
9
 
! Отговори
Ама на Украинското преди 1 година
знаме пречупен кръст имаше ли нарисуван или го бяха изтрили с коректор запред западните медии?
365
7
 
7
 
! Отговори
мЕтайте АТОМА преди 1 година
най-после!! Да идват атомните слънца да прочистят цялата тая мъка.
364
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не искат да слагат руското? Само се правят на патриоти!
363
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами някой да каже нещо за сирийските бежанци(над 3 милиона) на границата ни с Турция,съвсем скоро ще ги пусне Ердоган.
362
8
 
21
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 1 година
Байдън днес във видео обръщание заяви, че по програмата Ленд Лизинг, САЩ са сколнни да дадат на Украйна Оръжия в замяна на нейния зърнен резерв в размер на 20 милиона тона зърно, въпреки че ВСИЧКИ са напълно наясно,че това е цялото зърно на Украйна а реколта 2022г е напълно провалена !! За САЩ е по важна войната с Русия отколкото ГЛАДОМОР в Украйна !!!! Сами си правете изводите!
361
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО ВЪЗРАЖДАНЕОСТАВАКА НА ВСИЧКИ ДРУГИ ,ГЕРБ1,ГЕРБ2-ПП ,ДПС С БСП И ПСЕВДОПАТРИОТИ С ДЕБЕЛИ КОРЕМИ,КАКТО И ДБ - ДЕ Б УЛИТЕ (с и)
360
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега се сещате и защо комунисти -шумкари избивага 44 г Гешевци -фашисти ,който бяха довели България до национална криза в участието си във войната на страната на Хитлер.фашистите бяха нацисти .
359
20
 
6
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 1 година
Сега ясно ли е защо през 1941-1944г. трепехме русофилите по горите.
358
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен418Хаха днес ми пратиха Мета проверка на един клип от април месец . Колите в Буча обърнати не били фалшифицирани преди руснаците да влезнат в града.Само ,че на клипа се оказва от автора ,че Стъклата на къщите не са счупени от взрива ! За това от проверяващите факти във фейса нито дума ! Ето така се проверяват фактите -ИЗБИРАТЕЛНО .КОЕТО Е УГОДНО НА УКРАИНЦИ- комисията проверила моят факт се състои от поляци ,украинци ,французи ,не от африканци и индиици .свободно слово е мит
357
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://youtube/watch?v=y52InDYT8foславяните осъзнаем ли си силата никой не може да ни разделя и да ги праща един срещу друг за Зелен хайвер
356
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 418 "Е няма толкова заблудени.Този клип с азовци беше умишлено с променен превод ,а накрая пуснаха истинския диалог." Ти допускаш, че те наистина мислят, че такъв диалог е имало. Русофилите не функционират така: те работят с руските лъжи, включително с фалшификати и полуистини.
355
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 407.Е няма толкова заблудени.Този клип с азовци беше умишлено с променен превод ,а накрая пуснаха истинския диалог.И изрично казаха накрая,че е фалшива новина,за да пробрат аудиторията колко се връзва.Съвсем логично е президента да се срещне с азовци,те са част от Националната гвардия и истински бойци за защита на суверенитета.
354
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 413 "Не е вярно" Вярно е, и има множество доказателства, че руснаците са отвлекли десетки хиляди в Русия, за което ще трябва да отговаря.
353
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 408Не е вярно . Много рускоговорящи отиват в Русия .Имаше и украинскоговорящи към Русия.Ако се опитвате да сте официална медия на централно евро страна ви се отдава да лъже свидетелствувате. Европа лъжата в момента е по-голяма и от тоталитарно време.Забраняват се медии .Беше Ковид ,сега е война. Рекламата е една и съща- в посока античовечество .
352
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има бедни украинци ,който не са виновни за нищо.Но главната причина са техните предателски правителтва ,заради тях страдат обикновените хора.
351
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 407 "Украинци бягат и към Русия дори." Никой от Украйна не "бяга към Русия". Руснаците отвеждат насилствено население на Украйна в съвременно робство. За това СЪЩО ще отговарят. За останалите руски пропагандни изпълнения няма смисъл да се коментира.
350
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен403Бил си и аз съм бил и какво от това. Украинци бягат и към Русия дори. Но факта ,че дори в украински парламент се извиват ръце го има.Факта,че Зеленски е пил и ял на една маса с Азовци и вика 'Слава Бандера ' също го има. Няма смисъл да ми защитаване един режим ,който е толкова далеко от демократични цености ,да не говорим за културни такива.След като повече от 10 годин там се подготвят нацисти за да въздворят старата система ...

Спонсорирани публикации