"Кот доди, гад доди"...Карнавалът на смеха в Габрово започна

Присъства героят Володя Путин с една специална картина
21 май 2022 18:14, Анисия Иванова
10

Започва традиционният Карнавал на смеха в Габрово. И тази година габровци превръщат хумора и самоиронията в изкуство. В карнавалното шествие довечера ще се включат десетки участници, а много гости вече изпълниха града.

Ако има град, който да покаже, че с чувство за хумор и самоирония се оцелява дори по време на пандемия, това със сигурност е Габрово.

"След две години време на пандемия се връща истинското карнавално шествие, ще има много смях, много картини, политическа сатира, никого не пощадяваме и отразяваме най-важните световни политически събития! Генерирахме мотото "Кот доди, гад доди", мога да оставя нещата без коментар", сподели кметът Таня Христова.

Тази година в карнавала се включват на 600 участници

"Разбира се, новото правителство и опозицията е представена с няколко картини, не сме пропуснали никой! Присъства героят Володя Путин с една специална картина. Ще има една картина на България с много сериозни битки - битката при Ахелой и Клокотница, които са наша гордост, но преживяхме и една много мазна картина - всичко в олио", посочи сценаристът Иван Минчев.

Прословутата габровска самоирония личи и откритото световно бианале в дома на хумора и сатирата на тема "Икономия на средствата".

"Темите са доста актуални - екология, промените в климата и икономика. Задаваме си въпроса колко ни е достатъчно- затова икономия на средствата", каза директорът на музея "Дом на хумора и сатирата" Маргарита Доровска.

Празникът тази година освен карнавално шествие, включва концерт и светлинно шоу в небето над града.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.