"Кот доди, гад доди"...Карнавалът на смеха в Габрово започна

Присъства героят Володя Путин с една специална картина
21 май 2022 18:14, Анисия Иванова
10

Започва традиционният Карнавал на смеха в Габрово. И тази година габровци превръщат хумора и самоиронията в изкуство. В карнавалното шествие довечера ще се включат десетки участници, а много гости вече изпълниха града.

Ако има град, който да покаже, че с чувство за хумор и самоирония се оцелява дори по време на пандемия, това със сигурност е Габрово.

"След две години време на пандемия се връща истинското карнавално шествие, ще има много смях, много картини, политическа сатира, никого не пощадяваме и отразяваме най-важните световни политически събития! Генерирахме мотото "Кот доди, гад доди", мога да оставя нещата без коментар", сподели кметът Таня Христова.

Тази година в карнавала се включват на 600 участници

"Разбира се, новото правителство и опозицията е представена с няколко картини, не сме пропуснали никой! Присъства героят Володя Путин с една специална картина. Ще има една картина на България с много сериозни битки - битката при Ахелой и Клокотница, които са наша гордост, но преживяхме и една много мазна картина - всичко в олио", посочи сценаристът Иван Минчев.

Прословутата габровска самоирония личи и откритото световно бианале в дома на хумора и сатирата на тема "Икономия на средствата".

"Темите са доста актуални - екология, промените в климата и икономика. Задаваме си въпроса колко ни е достатъчно- затова икономия на средствата", каза директорът на музея "Дом на хумора и сатирата" Маргарита Доровска.

Празникът тази година освен карнавално шествие, включва концерт и светлинно шоу в небето над града.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
кво общо с макетата? преди 1 година
До Анонимен 5"Кот доди,гаТ доди" е правилното-Котката идва когато дойде! т.е. котката си прави квото си иска!"т.е. тя е неуправляема!Гат",а не "гад" -идва от "когато", а не от "гадина"!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАРИКАТУРАТА ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ ВОДИ ПАРАДА
6
1
 
5
 
! Отговори
Трябва да се смеем преди 1 година
за да не са ни толкова горчиви сълзите.Некадърно и политически корумпирано(материалната корупция ще дойде като следствие),омазано в задкулисни обещания към чужди сили правителство ни води към пропаст.Лъжите им са покъртителни.Дори председателят на НС е неадекватен-не знаел за нещо толкова набиващо се в очите като решетките.Като не знае какво става в НС,да си даде оставката,да дойде някой, който ще се интересува и ще знае,ще се справя със задълженията си,а не да си умива ръцете с други.
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В други източници пише "Кот доди, гадина доди".Бре...каквото такова.По-важното е да се смеят и забавляват.От македонски се превежда "Котката дойде,влечугото дойде".Ужас.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото дойде и когато дойде, това означава мотото. За котката знаем, но няма нищо общо в случая.
3
6
 
3
 
! Отговори
До Анисийооо! преди 1 година
Ти пък си доста интелектуално ограничен грамотник. В противен случай щеше да знаеш връзката на котката с габровския хумор, в който може би "гад" си е най-правилно написаната дума с пряко значение в израза.
2
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
габровци са специална порода хора..Не лоша!!!..Спомням си веднъж,минавайки през Габрово, спрях да си взема един "хот дог"..Бях истински развеселен когато видях,че в хлебчето имаше ..ПОЛОВИН разрязан по дължина кренвирш..Обаче явно знаят как да се бъъъзикат и със света,и със самите себе си..
1
1
 
17
 
! Отговори
Анисийооо! преди 1 година
"ГаТ доди" идва от КОГАТО, т. е. се пише с Т! Ей, нвграмотници!