57 украински бежанци тръгнаха от Бургас за Паничище

Там те ще бъдат настанени в държавни бази
29 май 2022 16:21, Нели Христова
117
57 украински бежанци тръгнаха от Бургас за Паничище
Снимка: БГНЕС

57 украински бежанци, предимно майки с малки деца, отпътуваха с влак от Бургас за София, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Към композицията на бързия влак за столицата бяха прикачени два допълнителни вагона, строго охранявани от полиция. Украинците са от хотели в Слънчев бряг. Те ще бъдат настанени в държавни бази в Паничище.

Бежанците споделиха, че са предпочитали да останат край морето, но след като са ги помолили да напуснат хотелите, са нямали избор. Бежанците благодариха на българското правителство, че все пак са им намерили подслон.

През следващите дни украинските бежанци ще бъдат превозвани с БДЖ към държавните бази във вътрешността на страната.

„Чакахме до последния момент, не знаехме къде ще ни откарат. Стоиш на куфара и се чудиш на 25-ти или на 30 ще тръгваме”, сподели Ала.

„Естествено, че искахме да останем на морето и за децата е по-добре и въздуха и водата, но не можем да избираме, а каквото предлагат! На този етап е така!", коментира Ина

Очаква се в 16 часа на брифинг на Областен кризисен щаб в Бургас министър Калина Константинова и Мариана Тошева – председател на Държавната агенция за бежанците, да дадат повече информация за разселването на украинските бежанци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами като толкова искат на морето, можеха да останат - при тоя глад за работна ръка в началото на сезона, щяха да ги вземат МОМЕНТАЛНО. Търсят се всякакви работници - камериерки, рецепционистки, сервитьорки, работа има и за такива с образование и език и за такива без. Даже щяха да им дадат легло и храна. Е, такива за персонала, а не като за 4-звездни гости. Но ако са ИСТИНСКИ бежанци, а не туристи на аванта, щяха да са ОК. Така че по-полека с претенциите, сълзите и сополите, че взе да ни писва!
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 49Хубавото нещо за българина е, че ще се научи да прави разлика между украйнец, руснак или беларус. )))))))Няма разлика всички са от едно савецко гнило общество.
41
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бежанците по принцип се оправят сами с нощувките. Или ги настаняват в бежански лагери, ако няма място, става Таборът отлита към небето. Сървайвър с две думи. Кви са тези хотели в Бургас, Паничище и други екстри??
40
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък мисля, че точно тия жени с деца, които са тръгнали да се местят, са наистина бежанци и заслужават да им се помогне. Всимчкото останало, дето не се появи на гарата, трябваше да са доста повече хора тая сутрин, заслужават да ги оставят на собствена издръжка и да се оправят кой както знае, след като освободят хотелските стаи. Човек, като бяга от война е доволен, че над главата му не летят ракети и снаряди, тия ми заизбирали точно морските курорти и хотели.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 СрамМен пък ме е срам, че има такива заблудени българи като теб.Въобще не ти вярвам, че украинските бежански центрове са по - хубави от нашите 3,4 звездни хотели по морето.А ти виждал ли си бежански центрове в Европа, където украинците са настанени във физ. културни салони с по 100 легла на 1 метър един от друг, без никаква морска и планинска гледка?
38
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Давам им една седмица. Гевезета са и ще се върнат на Слънчака.
37
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Някой си "Добре идвай и събаряй." Къде да "дойда"?
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааауу, за децата било по-добре заради въздуха и водата?! WTF!? Знаете ли колко българчета изобщо не са видяли морето, освен на видео? Да си идат при Чернобил, където е най-добре! Отровиха света с Чернобил. Сега търсят море и слънце за децата.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да опознаят другата България а именно Дивият Запад.Вече три месеца опознаваха българското Черноморие сега е време да се запознаят със провинцията.Шопите се славят със своето гостоприемство.
34
2
 
8
 
! Отговори
До 39 преди 1 година
Тези на които не им хареса на планина и се върнаха в Украйна, в разрушените си домове ли ше се върнат, а трроле?
33
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 "няма да претендираш дали да си в четиризвезден хотел или в някоя къща" Я дай си източника, че са "претендирали" заради жилището, русофилче.
32
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубавото нещо за българина е, че ще се научи да прави разлика между украйнец, руснак или беларус. Тези хора демонстрират уникална наглост. Дори е безсмислено да повтаряме за хилядите социално слаби, сираци и т.н. българи, които вживота си море не са помирисвали...
31
5
 
1
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
До АнонименДобре идвай и събаряй. Ако може само моренцето да към Гърция, а пък планината нещо към Алпите. То в нашата държава и с война и без сме си едни мизерници от край време
30
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи, срамувайте се! Има защо!!!Вие сте позор за човечеството!
29
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 42 "Щом си говориш с птичките е ясна работата" Щом се ската веднага, е ясна работата.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пфу. Държавата трябваше да ги остави при алчния хотелиер, който ги прие за 43 лева на ден. И сега пак са на наша издръжка. А зимата онзи пак ще ги прибере, но пак за наша сметка. Бойкот на хотелите. Ако сме гражданско общество, Гърция и Турция.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 31/37 "Идея си нямаш от колко много неща разбираме" О, сигурен съм. Затова сте на това положение.
26
3
 
12
 
! Отговори
питанката преди 1 година
Не са ли прекалено *** тия украинци??? 57 човека в два вагона със строга охрана, а те имали и предпочитания!! Кой реши, че трябва да плащаме лиготиите на тази ***?
25
14
 
2
 
! Отговори
СРАМ! преди 1 година
СРАМ! СРАМ! СРАМ! Доскоро бих се нарекъл "българин". Но сега ме е срам! Аз не съм такъв! Аз не съм като българите! Може би съм... поляк? Макар да не разбирам полски. В самата Украйна гледах центрове за бежанци. Явно малко българи знаят, че украинците не бягат само в чужбина? Та украинските центрове за бежанци изглеждаха много по-хубави от нашите *** черноморски курорти за пропаднали български туристи... Срам. Срам ви казвам! И украинците са по-добре от нас!!!
24
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 36 "КОй ти каза, че са им разрушени домовете" Едно птиче. Съгласен ли си на сделката?