Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда

Областният управител: Има нормални условия за живот за хора, бягащи от война
Обновена: 31 май 2022 12:39 | 31 май 2022 12:39, Анисия Иванова
332
Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда
Снимка: YouTube

Създадена е организация за настаняването на украински граждани във временния център в Елхово, каза областният управител на Ямбол Васил Александров.

Осигурено е изхранването и медицински грижи за първите няколко дни.

Още по темата

„Все още няма яснота кога и колко бежанци ще бъдат настанени в Елхово, но има готовност за посрещането им“, подчерта  Александров, цитиран от БНР.

„Държа да отбележа, че бежанският център в град Елхово не е хотел, а е временен център за настаняване, така че не може да бъде за постоянен начин на живот да останат. Има създадени нормални условия за живот за хора, бягащи от войната“, посочи той.

Центърът в Елхово е от фургонен тип и е разположен в района на Гранична полиция, капацитетът му е 1750 места. По принцип режимът в него е затворен, но как ще се процедира с украинските граждани все още не е ясно.

Цялата организация е създадена от Гранична полиция и военните в Елхово. Очаква се първите автобуси с бежанци да пристигнат в Елхово в късния следобед.

Ето как изглежда центърът в Елхово:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 217, значи има още половина на руснаци, пак 150 хиляди са достатъчно
193
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега нема да имат басейнчета и ол инклузив, добре дошли в Елхово урки :)))) Направо вече официално сте индианци в резерват, честито :)))
192
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко или много са 300-400 лв пенсия за милиони пенсионери? Малко или много са под 20 лв дневна издръжка за милиони работещи българи? Малко или много са 40 лв дневна издръжка за един бежанец? При четиричленно семейство това са 160 лв на ден или 4800 лв месечно. Мечтан доход за по-голямата част от работещите българи плащащи данъци.
191
3
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До До 217 --- Разходи се до с. Влас и до Поморие и тогава пиши.
190
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес минавах и аз по моста на Русе. За около 40 мин минах. Направи ми впечатление огромния брой украински нови и луксозни джипове и автомобили. С 40лв на ден трудно ще живеят в България
189
4
 
1
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
До Анонимен --- Нападали... Не пиши глупости и НЕ лъжи, а чети Свещената Библия, за да се просветиш.
188
1
 
10
 
! Отговори
До 217 преди 2 години
Половината от тези апартаменти по Черноморието са на украинци, ама вие пак си мислете че са на руснаци.
187
0
 
17
 
! Отговори
До 166 преди 2 години
"Не знам защо се прокарва мантра,че щом е украинец,трябва да кара Запорожец или Лада!?" --------------- Може да кара каквото си иска, но когато колата му струва десетки хиляди евро, не може да виси безплатно в хотел на морето, да обикаля по моловете и да не си плаща разходите, а да чака българите да го издържат.
186
3
 
4
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Трябва да подкрепим братска Русия, в подпомагането и неутрализирането на фашизма в Европа! До няколко години фашистка Европа, трябва да падне и да бъде прочистена и анексирана от Русия! Тогава ще има траен мир в континента и безспорно развитие на европейските народи в състава на Руската Федераци!
185
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздрави от Варна. Тук вече е пълно с украински кифли, ходят нагримирани, нахранени и с огромно самочувствие. Който очакваше бедни и изстрадали девици, жестоко се е излъгал. Но, щом някои толкова се д* ъpвят да им се бутат пари - всеки с желанията си....
184
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да се запорират 300-те хиляди апартаменти на руснаци и да се предоставят за временно ползване от украйнци, в края на крайщата така е и редно, агресора да плаща на жертвата, пък и нали руснаците искат СССР-2, то в сесесерето немаше частна собственост
183
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските пенсионери ще издържат украинските мутро-фашисти.Като истински евроатлантици българските пенсионери трябва да се откажат от пенсиите и да умрат, за да има за украинците. Всеки пенсионер, който до месец е още жив, е предател на идеите на евроатлантизма и враг на цивилизационния ни избор.
182
11
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Анонимен 197 казва: "ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯ НАЦИСТИ?" - >>> България НЕ подкрепя руските фашисти и нацисти, а това за укронацистите можеш да спестиш, като завъртиш копчето на съветския си телевизор.
181
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жители на Латвия пропищяха от безчинства на украински бежанциОказва се, че те често нападат жените и възрастните хора
180
3
 
7
 
! Отговори
Плащайте бе преди 2 години
бездетна, умираща, нация, това са Колонизаторите ви!
179
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ето и случай от кабинета на един личен лекар в голям български град.Тече детска консултация, в кабинета има две близначета, които са болни.Влиза нагла украинка, която е прередила пред вратата дълга опашка от майки до една с часове от супердокВлиза, побутва напред детенцето си, окуражава го да се изкашля, за да чуел доктора какво му има, и додава:Я из Украине! Здесь есть прайст лист я заплачу вам!
178
6
 
8
 
! Отговори
Ужас! преди 2 години
Абе един климатик не видях?399 лева си купих климатик от Метро и ми работи перфектно тази зима а в момента и охлажда! На фона, че един контейнер е 4-8000 лева а държавата сигурно го е платила 20 000 може ли да оставиш какъвто и да е човек по открито слънце без климатик? Има много бременни жени и хора с хронични заболявания? Срамота!
177
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бе интересно защо всички "украинци" които ги дават по телевизора, говорят руски?
176
0
 
17
 
! Отговори
до 198 преди 2 години
Как точно им помага? Във всички държави, в които има бежанци са настанени в бежански палаткови лагери около границите на въпросните държави. Никой не ги е пуснал в курортите им, нито планински, нито морски. Само ние, къде от показност, къде от глупост направихме тая грешка. И съответно сега ни яде главите. Който не иска да стои в бежански лагер - свободен е да си търси квартира, работа и т.н. да бъде пълноправен член на българското общество, като плаща сметки, данъци, такси. Ако не- самолета.
175
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румънците бяха намерили в джипа на един такъв многострадален бежанец 1.6 млн $ и 350 хил кеш. И чанта със златни накити.