Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша

Според тях организацията не е добра
147
Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, които са настанени във временния център в Елхово, сигнализираха, че има проблем с храната за децата и водата.

Някои се оплакаха, че са на студено и гладуват и организацията не е добра. Други заявиха, че искат да са в стаи с прозорци и не ги интересува луксът или морето.

Бежанците са категорични, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. И няма проблем и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.

550 украински бежанци бяха приети във временния лагер за 72 часа.

Мариана Тошева от Агенцията за бежанците обясни, че има вариант и БДЖ отново да се включи при разселване на бежанците.

„Тук е буферна зона и не е желателно повече от 72 часа да са хората по обективни обстоятелства. Снощи на една от възрастните жени й е прилошало и е дошла и линейка. Диабетно болни има,  семейство слепи хора, така че това. В 8 ч. ще има закуска след това Българският червен кръст ще донесе пакетът храна за деня“, каза тя пред bTV.

Предвижда се от буферния център да тръгнат бежанци към базите, но не се знае колко ще са.

Майки казаха, че някои от децата са си легнали гладни. А от закуската, която дойде към 9 часа, бежанците не бяха доволни. Те споделиха, че няма чай и вода, а само сух хляб, което не е добре за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: бежанциЕлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не харесва храната, да я даде на някой български пенсионер. Нашите пенсионерище им благодарят, защото не неблагодарни укри.
47
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още отначало трябваше да ги прекарат през лагерите, ама хотелиерите са полакомиха за 40-лева и сега нито едните доволни нито другите
46
2
 
34
 
! Отговори
Тук е така преди 2 години
Еми това е положението. При същите условия живее една трета от населението на България. Но за тях това е родината, за вас има избор. И на друго място сте си пак чужди или се връщайте у вас
45
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Схемата за 3,5милиарда отпуснати от Европа ако искаш да видиш -https://google/amp/s/btvnovinite.bg/amp/bulgaria/ot-148-mln-evro-pomosht-ot-es-balgarija-shte-nasochi-48-mln-evro-za-bezhancite-ot-ukrajna.html -пак от същата "Калинка"- дето "Тя"- решавала и -"ТЯ" пращала - ам лелке като не ти се занимава стой на село да копаш- ТВОЕ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА СИ ОРГАНИЗИРАШ И ИЗПЪЛНИШ ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ПО СЛУЖБА - НЕ ПО ЖЕЛАНИЕ..-и чорлава да се караш по фейсо
44
2
 
29
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Без претенции !!!или да си ходят !!!
43
2
 
26
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
НЕКА ВИДЯТ НА ЖИВО КАКВО ГИ ОЧАКВА В ПРЕХФАЛЕНИЯ ЕС
42
2
 
34
 
! Отговори
мак преди 2 години
От първа секунда от престоя там се оплакват. Ще са там за кратко време, така че да бъдат така любезни и да спестят претенции и изисквания. Това не им са хотели по морето, но пак е подслон и закрила.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За сега 148 милиона авансово кохезиони фондове -Това каза вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова" - Предполагам си този по-долу с "царя дава, а пъдаря не дава", ако не, извинявай. ... А колко време стояха в хотелите? Нали трябва да се плати на тези хотели. Сметни сега 100 000 човека 3 месеца в хотел. Ако на човек е 40 лева, което е малко за хотел, това са 360 млн. лева т.е. грубо 180 млн. евро т.е. дотук даже за хотелите няма достатъчно пари. Първо смятай, тогава пиши...
40
3
 
28
 
! Отговори
Трезвен преди 2 години
Кой ви е канил, че сега и претенции бе!
39
12
 
5
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Пак корупционни схеми с Агенцията за бежанците.Киреви фирми дерат порциона от 15 лева.
38
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на село 90% къщите са с тоалетна на двора няма климатик и нови чаршафи и *** всяка вечер проверяват да не е останала някоя неоткрадната кокошка в двора,моята бр.заплата е 900лв за 12 часа 31 дни.нямам олинкрузив.
37
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами курорта свърши. На безработните не им вдигнаха парите заради вас.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сега 148 милиона авансово кохезиони фондове -Това каза вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова по време на дискусия на тема: Пътят пред украинските бежанци в Европа и в България...- и го прехварли по 40лв на ден за около ...колко хиляди са по автобуси и влакове че не разбрах..
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтино и добро решение: безплатно да ги извизваме към Берлин/Париж или към Москва/Санкт Петербург. Където те си изберат. На нас не ни харесва че укритата са тук, на укритата също не им харесва че са тук - защо да си трошим нервите взаимно и да харчим пари на данъкоплатеца? Дайте да си направим добро: избират си дестинация и им плащаме билетите!
34
22
 
5
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Украйнците не трябва да се оплакват. Трябва да пуснат големи бомби в територията агресора по възможност от 1000 км, навътре. Това няма да е война, а ще се казва Специална Отбранителна Операция.
33
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска им се хотел, с изглед към морето и то безплатно! Е, свърши тая!
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""царя" -европа пари дава в милиооони евро- пъдаря каза-" - я кажи колко милиона евро сме получили от Европа и колко бежанци има в Бг. Ако има 100 000 грубо, знаеш ли колко пари на ден трябват за тези хора? Поне 3-4 милиона и то при лоши условия, а на месец това са 90-120 милиона пак при лоши условия. Ако искат добри условия за месец са нужни 200 милиона. За 3 месеца 600 и т.н. Я обясни колко пари сме получили...
31
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това може да предложи БГ. БГ народ не е глезен,и такива претенции му идват малко в повечко. След като са недовлони от възможностите на БГ да се омитат. Жалко,че истинските бежанци ,които наистина имат нужда останаха там под теророра на украинската армия и терористите от азов и дурги такива паравоенни групи.- Тези майки с деца са роднини на бандеровци,личи по всичко.
30
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам някой да ги е канил тук или да ги държи на сила... да хващат пътя вместо да мрънкат!
29
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми това е Европа! Те кво си мислеха... Да свикват. Нали за това се бореха!