Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша

Според тях организацията не е добра
147
Украинците недоволни в Елхово, храната била лоша
Снимка: БГНЕС

Украинските бежанци, които са настанени във временния център в Елхово, сигнализираха, че има проблем с храната за децата и водата.

Някои се оплакаха, че са на студено и гладуват и организацията не е добра. Други заявиха, че искат да са в стаи с прозорци и не ги интересува луксът или морето.

Бежанците са категорични, че нямат нужда от лукс, но да има храна, топла вода и прозорци. И няма проблем и сами могат да измият местата, където ще ги настанят.

550 украински бежанци бяха приети във временния лагер за 72 часа.

Мариана Тошева от Агенцията за бежанците обясни, че има вариант и БДЖ отново да се включи при разселване на бежанците.

„Тук е буферна зона и не е желателно повече от 72 часа да са хората по обективни обстоятелства. Снощи на една от възрастните жени й е прилошало и е дошла и линейка. Диабетно болни има,  семейство слепи хора, така че това. В 8 ч. ще има закуска след това Българският червен кръст ще донесе пакетът храна за деня“, каза тя пред bTV.

Предвижда се от буферния център да тръгнат бежанци към базите, но не се знае колко ще са.

Майки казаха, че някои от децата са си легнали гладни. А от закуската, която дойде към 9 часа, бежанците не бяха доволни. Те споделиха, че няма чай и вода, а само сух хляб, което не е добре за децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: бежанциЕлхово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60......напълно е възможно. Най вероятно нямата договор за наем за да не плаща Андрешко данък. В резултат на което не може да докаже че някой се намира в къщата му. Полицаите наистина са безсилни защото формално такива хора няма там
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До от Варна, преди 8 години така окупираха държавните украински учреждения в Киев. Имат опит, и ще вземат връх над coпoливия канадец, който се подигра с българския народ.
66
4
 
19
 
! Отговори
истина преди 2 години
Защо не се връщат ?????? ВОЙНАТА СВЪРШИ ДА СИ ХОДЯТ ДА ГИ ХРАНИ ЗЕЛЕНСКИ!!!!!!!
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което трябва да направят е да им осигурят места в няколко детски градини за децата им , а останалите да си изработват престоя. Да работят като санитари, камериерки, сервитьорки. Стига вече релакс .
64
3
 
7
 
! Отговори
Румен преди 2 години
Слабо бият руснаците , а чакат някой да ги подслони.
63
1
 
20
 
! Отговори
Ми преди 2 години
аз не знам дали полицията вдига рамене, ама ми разказаха как отказали с паяка да вдигнат автомобил с украинска регистрация блокирал гараж.
62
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като 3 месеца ги глезиха в луксозни хотели на плажа, няма как да им харесва друго.Интересното е как над 50 човека били си взели таксита и се върнали били обратно в Бургас.Тоест имат по 100 евро за таксита, ама ако още 3 месеца има кой да ги издържа, за какво да си харчат парите.
61
2
 
26
 
! Отговори
Един преди 2 години
Защо нe си стояха при Зеленчука и да го бият а избягаха от него на почивка?
60
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се изненадам, ако укропите си учредят "десен сектор" и направят майдан на Про100Кире.
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще са там за кратко време, така че да бъдат така любезни и да спестят претенции и изисквания------->>> Да, ама те са в стил Злеенски: видите ли, оплаквахме се и те ни послушаха и ни дадоха по-добри условия. Щото на тях какво им струва да се оплакват? Хабят един кислород, дето е безплатен. Репортерите сами ходят да ги търсят и да ги питат. И ако от оплакването излезе нещо - добре, а ако нищо не излезе - нищо не губят. Затова ще реват до последно.
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-наглите *** ....
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скара ли искат , хахаха
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мои познати пуснали в апартамент под наем 2 украинки с 5 деца--------->>> Ако са подписали договор за наем, могат хубаво да ги обуят. Полицията няма как да вдигне рамене при подадена жалба. После още една жалба към българския съд и нещата полека-полека ще почнат да се напасват!
55
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До от Варна - Честно казано силно се съмнявам в това, което разказваш. Изобщо не ги оправдавам украинците, но полицията да вдига рамене в такава ситуация ми се струва малко в повече. По-скоро твоите познати изобщо не са се обърнали към полицията или са били доста плахи, когато са го направили. С ден думи - подвили опашки. Няма как полицията да не ти обърне внимание в такава ситуация, особено ако се оплачеш както трябва и където трябва.
54
2
 
22
 
! Отговори
gety преди 2 години
Ние ядем същата храна години наред!
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Схемата за 3,5милиарда отпуснати от Европа ако искаш да видиш -" - И още нещо по повод долния ми коментар. Съгласен ли си аз да ти дам 1000 лева на месец и да ме пратиш на хотел за 30 дни? Ама с всичко - храна, спане... и да са хубави условията...
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Схемата за 3,5милиарда отпуснати от Европа ако искаш да видиш -" - Това е за цяла Европа, ние получаваме 148 млн. евро. това са няма и 300 млн. лева. Хайде да сметнем по колко се пада на човек ако приемем, че има 100 000 бежанци в Бг. Това са 3000 лева на човек грубо (ако всички 148 се използват за тях). За 3 месеца са под 1000 на човек. Как да им предложиш добри условия с тези пари?
51
1
 
35
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ДРУГО СИ Е НА СЛЪНЧАКА ПОД ЧАДЪРА ИЗПЪНАТИ КАТО СКУМРИИ НА СКАРА И СЪС КОКТЕЙЛ В РЪКА
50
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе в Елхово не трябваше да карат майки с деца... Няма ли кой да взима адекватни решения? В Сарафово- майките, в Елхово млади мъже и по- възрастни. И трябваше вече да са направили интервюта и да са ги записали да работят и да излизат под наем и децата в училище! Какво сложно има- който откаже си събира багажа и се оправя сам. Но трябва да се налага воля и да има разумен план!
49
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Вие защо спряхте да ни събирате пари ?? :(