След думите, породили обществена реакция: Цвета Караянчева за "Ходи пеша"

Тя превръща една от прочутите си реплики първо в хаштаг, а после в инициатива
2 юни 2022 08:42, Анисия Иванова
85
След думите, породили обществена реакция: Цвета Караянчева за "Ходи пеша"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кога дефектът се превръща в ефект? И как едно изказване, породило бурна обществена реакция и се превърна в хаштаг, а след това и в инициатива?

От понеделник до петък можем да я видим в костюм и на токчета, или на партийно събитие. Но през уикенда официалното облекло отива в гардероба, а елегантните обувки дават път на маратонките.

"Добре дошли в Източните Родопи. Един от най-красивите краища на България", каза бившият председател на Народното събрание Цвета Караянчева.

Председателят на 44-то Народно събрание и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали превръща една от прочутите си реплики първо в хаштаг, а после в инициатива.

Още по темата

"Тази инициатива дойде от една моя реплика "ходи пеша" и заедно със съпруга ми решихме, че негатива можем да го превърнем в позитив. Толкова обичаме да ходим сред природата. Особено след като катастрофирах, трябваше много да ходя, за да ми укрепнат мускулите", посочи Цвета Караянчева.

Покрай пандемията партийните срещи сред природата зачестяват, а разходките сред природата се превръщат в запазена марка на предизборната кампания на Караянчева в Кърджали. Бившият шеф на Народното събрание говори за природата с любов и с желание да популяризира непознатите кътчета в България.

"Аз съм много емоционален човек. Истински говоря пред хората и партийната организация. Злобата за тази моя реплика "ходи пеша" беше много голяма, но когато до себе си имаш стабилно семейство, преодоляваш всичко това", каза Караянчева.

Откакто не е депутат, животът ѝ е различен, напрежението намалява. Остава ѝ време за внуците, книги и разбира се, любимата музика - хардрок и метал. Споделя, че въпреки натовареното ежедневие не ѝ е било проблем да се справи със задълженията на председател на Народното събрание.

Днес тя има свободата да се движи спокойно по софийските улици. А идеята за новата инициатива, свързана с красотата на природата, идва съвсем естествено.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова и оператора Йордан Илиев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
10
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Нали си е Кърджали, какво прави у София, крепи на Бойко куру ли,а нали Бойко я охаректеризира на кратко като СКК, какво повече, а имала и мъж, мъжът и знае ли че,, честната "му жена му има конкурент в името на Бошош,помощникът на Фандъкова, именно тя го държеше като шеф на НДК и оправда за изчезналите 6 милиона лева
59
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
погледнете, каква глуповата физиономия излъчва тази снимка и каква още по-голяма глупост е изръсила за прикрие простотията си. А какво ще каже за БРЕКЗИ"Д"? Не можеш да оправдаеш простотията си с повишената си емоционалност.
58
2
 
16
 
! Отговори
Не вярвам преди 1 година
Не съм я виждал по софийските улици, нещо ни будалка.
57
5
 
13
 
! Отговори
За какво преди 1 година
Е тази злоба, Българи?! Сами си вредим и после търсим вината у политиците си, които са огледало на народа ни. Всеки по малко да започне да си контролира словото и ще видите, че чудеса ще сътворим. Само плюем и плюем и като че ли някой друг ги е избрал. Ами те са част от нас колкото и да им търсим кусури и да ги обиждаме. Един от друг се учат и те и нищо хубаво не научават. Четете Ботев поне днес и ще разберете, че нищо не се е променило от време оно. Големи сме "патриоти" на приказки.
56
11
 
17
 
! Отговори
Цветан преди 1 година
За жалост на жената ,която си мисли че с разходката ще омаловажи думите си казани пред целия български народ, словото твори реалност...и когато това слово се казва от подиум на НС то тази реалност касае всички хора които имат нужда в конкретния случай от гладки транспорт / метрото/ в частност най - засегнатите от липсата му, а не тези които имат избор да ходят с колата си..та какъв е извода, когато твоите думи са вид подигравка с хората, бягане от отговорност и водят до нараняване..карма!
55
6
 
26
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Това не беше ли Тъпата Кърджалийска Пу....? Аз ако съм на нея , ще ме е срам да се покажа пред хора.
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
cvete, cvete, chudno cvete, rasnesh gore v planinata...
53
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кофите
52
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
cara yancheva ma zavedi go toz cara mustak na lifta v pravdolub, na metroto v tihomir, na kobara emona otzad mahlata, na paraglider gerberal geshevo, na cometta enchec, na raketa 22 vek da gleda olovnoto kulilo s jaltite konski koli i camilite ot ada tepe s zlatnite disagi
51
45
 
15
 
! Отговори
Браво, Цвета..!! преди 1 година
С класи сте над неграмотните харвард-шарлатани....
50
9
 
51
 
! Отговори
хайде бе преди 1 година
Какво допринесе тая за благото на България? Ако отговорите ще бъда много благодарна. Според мен изяде много народно пара и продължава да яде' като заслуга' че мълча' когато Бойко я направи за смях. Защо ни я пробутвате тая проста женица не мога да разбера ще речеш' че е " велика" личност на България
49
7
 
33
 
! Отговори
Днес Бг.. преди 1 година
От кога ***-ъ, е обидна дума за да я цензуриране. Сега разбирам че твърденията за вас, че сте ГЕРБ-рска медия, са абсолютно вярни.
48
8
 
37
 
! Отговори
Жал ми е за нея преди 1 година
Тази жена вече е заклеймена, като *** от Винету. А тя продължава да го защитава, което доказва, че наистина е ***. Кръговрата на нещата, просто наистина ми е жал за нея!
47
10
 
53
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Както и да я представяте тази посредствена женица беше най-големия срам за НС
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ходенето пеша е полезно и по-добре е да се ходи пеша отколкото да ти изтива кръста от климатика във фитнеса като се изпотиш.
45
12
 
55
 
! Отговори
БоБи преди 1 година
Като катастрофира си нарани ръката ***, не краката. И ти като ония толуп с патеризите после футбол играе!!!!!!!Пу че си к..ва заспала!!!!!!!
44
9
 
53
 
! Отговори
интересно преди 1 година
A какъв позитив ще извлече от думите, с които я нарече вожда и учителя, другаря Борисов?
43
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само че репликата и не беше "ходИ пеша", а "хОди пеш". Разбирам, че много хора претърпяват катарзис след като им спрат кранчето и се "принизят" до обкновения човек, но тази малка и в същото време доста съществена разлика показва, що за човек е. #***
42
3
 
48
 
! Отговори
Саки преди 1 година
Ходи пеша е доста културно. Оригиналната и реплика беше - оди пеш
41
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на цветчета и балани ще го превърнат, само да дойдат да крадат пак.