Петков за палежа в Битоля: Опит за провокация

Очаквам извършителите да бъдат заловени и наказани, каза той
190
Петков за палежа в Битоля: Опит за провокация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Осъждам остро палежа на Културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля, представляващ опит за провокация и дестабилизиране на отношенията ни с нашите съседи.

Българският външен министър пътува към Битоля, за да се запознае на място с щетите. Това заяви премиерът Кирил Петков във връзка с палежа на културния център в Битоля.

Още по темата


Българското правителство ще продължи да работи за защитата на правата на българската общност в Северна Македония и да подпомага дейността й, коментира Петков. Благодаря на премиера Ковачевски за бързата реакция и очаквам от компетентните служби на Република Северна Македония да издирят и накажат извършителите на този вандалски акт. Бъдещето на региона не трябва да става заложник на опитите за дестабилизация от злонамерени маргинални групи, каза още Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цитат:"Непосредствено преди деветосептемврийския преврат през 1944 г., Иван Михайлов по наредба на Адолф Хитлер пристига през София в Скопие.".А дали не е бил фашист,а?Никой демократичен българин не го знае тоя...не ни и трябва да знаем фашистите.В Италия е умрял.
89
1
 
11
 
! Отговори
Вмро преди 2 години
Ако бяха живи яне сандански , ванче михайлов в гроба щяха да се обьрнат с глупостите на киро
88
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корените на Венета Петкова (майката на Кирчо) са от дупнишкото селце Грамаде. Дядо и е бил от там. Майката на Венета е от Дупница. Те се мислят за македонци. Кирил има диалект от Дупница, тъй като много малък е напуснал България. Въпреки майка му е била учителка по литература преди да я изпратят при баща му, (който избягал с любовницата си в Канада) на Кирчо българския му куца. Като е с македонски корени е избран от САЩ не случайно.
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да наричаш Иван Михайлов, фашист ,показва каква дупка а образованието имат някой коментиращи. Четете ,гледайте репортаж .Националист ,създател на ВМРО, водач,.Наричали са го най опасения човек на Балканите. Твърд до себе отрицание и тук ,някой с меки китки ,да си позволи да го обижда?
86
0
 
8
 
! Отговори
Итн преди 2 години
Аверите му де са се скрили от тях ни вопьл ни стон - славчо ти нали беше голям патриот мьцни нещоКолко македонски песн и ни пя за яне санданаки за ванче михайловСега що млькна
85
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам колко хора познавате от Дупница?Аз съм роден там ,дядо ми беше изселник от Беломорието ,никога не е казвал за себе си друго ,освен, че сме българи .Никой ,не си е позволил да ни налага друго име .И евреите от Дупница са българи, отидоха в Израел, много вече се върнаха и казваха ,че там са им казвали ,българите .В нашия квартал ,говоря за Стара Дупница, имаше една къща само ,дето им викаха ,македонци.
84
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво благодари , че е умишлен палеж ли пак се излага
83
0
 
7
 
! Отговори
Канадеца преди 2 години
Сигурно се прави и гледа да ги вкара в - ес
82
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко трудно ще вкара Македония в ЕС след като се издъни да слага фашистки имена на културен център и да излага цяла България.Сам се е прецакал.Само че сега ще има напрежение с години между нас и македонците.Дано война няма.
81
2
 
3
 
! Отговори
Канадеца преди 2 години
Щом е от дупница сьзнанието му е вероятно като на повечето от тях смятат се за македонциЗначи е вкарал македония като нищо за сметка на бьлгария в - есБез критерии затова ли го издигнаха американците , тия не правят нищо случайно
80
2
 
4
 
! Отговори
До 91 преди 2 години
В Дупница се имат за македонци. Географски не трябва да си в Македония, за да си македонец. Има много македонски песни в България точно в онзи край, където е Дупница.
79
1
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
Според тебе Дупница в Македония ли е ? Айде малко да си оправиш географията
78
1
 
1
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Явно е с македонски корени щом е от дупница и е толкова *** както каза по майчина линияМакедонците имат доста тъмни мьже в някой райони докато жените са светли
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,руски номер ли е да кръщават културния ни дом там на фашист?Не се излагай...
76
7
 
2
 
! Отговори
Руски номер преди 2 години
Проблема с Македония е създаден от Русия както създаването на измислената държава така и сегашните провокации. Ще трябва да ги приемат в ЕС колкото и болни да са за да мирнат
75
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Десен форум", подкрепяни от ред български общественици, отправяме предложение до министъра на образованието акад. Николай Денков "Второто освобождение" да се представи на учениците от 8 до 12 клас в страната.Какъв е тоя "Десен форум"?Утре ще вземат да поискат и филмче за какаъв герой е Хитлер да пуснат на децата.Учебниците ни по история щели да пренаписват по настояване...ако са от десния форум хич да не се занимават.Не подкрепям македонците обаче и при нас има нещо гнило.
74
0
 
9
 
! Отговори
ТвойтаМама преди 2 години
Една продажна,нагла и проста харвардска Сор.0спия е по-опасна и по- вредна за народа,дърцавата и Родината от двадесет сиви кардинала.
73
0
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 2 години
На Киро майка му е от Дупница. Разбрах случайно когато чичото на Кирил Петков Отец Георги разказваше, че руски гардове са пазели Петков в родната му къща по майчина линия в Дупница. Върнал се от Брюксел внезапно преди малко повече от 3г. след като полицията са претърсвали офиса му..Кирил П.се скрил в Дупница и 6 мес.не е излизал от там, а една бригада от руснаци са го пазели. Дори в София не е отивал. Може да е македонец по майчина линия.Пазели са го руснаците докато не стана министър на Радев.
72
1
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
В македония раб заплата е по висока от бг имам приятели от щип
71
3
 
1
 
! Отговори
Кан преди 2 години
Опит за провокация е когато някой изплюющи жена та за кеф. Другото са добре планирани действия, срещу България. На което аз ще реагирам. Твоята могат и зад гърба да я работят за неин кеф и ти да мълчиш. Мен не ме интересува. Ние трябва внимателно да изклатим руския интерес провеждан провождан от Сърбите и руснаци в С. Македония