Нов протест пред парламента в защита на Никола Минчев

Полицейското присъствие в района е засилено
Обновена: 16 юни 2022 19:45 | 16 юни 2022 19:10, Анисия Иванова
270
Нов протест пред парламента в защита на Никола Минчев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, архив

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Граждани се събраха на протестна демонстрация в центъра на София, за да изразят подкрепата за Никола Минчев от „Продължаваме Промяната“, чиито правомощия като председател на парламента бяха предсрочно прекратени днес. Протестиращите изпълниха част от пространството на площад „Народно събрание“ пред емблематичната сграда на законодателния орган, позната с надписа „Съединението прави силата“ и блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.
Още по темата

Протестът протича мирно, а полицейското присъствие в района е засилено.

Акцията е организирана в социалните мрежи и е заявена под мотото „Мафията отстрани Минчев: Да защитим европейска България без мафия“.

След дълги дебати днес Никола Минчев бе отстранен от поста на председател на Народното събрание със 125 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. От „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, „БСП за България“ и нечленуваащите в парламентарни групи депутати 113 гласуваха „против“, а самият Никола Минчев се въздържа.

Сред мотивите за неговото отстраняване бяха посочени нарушение на Конституцията и правилника на парламента, както и възпрепятстване на нормалната законодателна дейност и провеждането на ефективен парламентарен контрол.

Николай Минчев заяви, че ще остане депутат в 47-то Народно събрание. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
5
 
! Отговори
НАИСТИНА преди 1 година
МИНЧЕВ Е И УМЕН И КРАСИВ. ТЪКЪВ КОРЕКТЕН УВАЖИТЕЛЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ СМЕ НЯМАЛИ. И МЛАД.
34
5
 
6
 
! Отговори
Народа гласува преди 1 година
... против статуквото и сам си натресе тия недоразумения. От зле при ГЕРБ, сега сме на умиране при кокоряците. Ех Коце, наесен ще им покажеш кво заслужава всеки майцепродавник !
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В ПП има някои стойностни хора.Жалко,че заради такива лъжци като Кирчо и Кокорчо народа вече няма доверие на тях.Лъгаха ни най-нагло.Не сме толкова глупави,за колкото ни мислеха.Нито с робско мислене както ни обидиха няколко пъти,за да ги търпим.
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи за свръх инфлацията, която по данни вече е подминала инфлацията от 1997г.няма протести? Протести няма за скъпата храна, скъпите ток, горива, изкуствено подхранена, за да ограбят народа, но протест се свиква да подкрепят една мишkа, където подписа инсталацията за 6 железни решетки на входа на НС? Вчера Минчев погази Закона за НС. Напълно заслужено си замина.Всички са доволни от инфлацията. Кефят се на свръх цените и не протестират. Народ, който хвърляше храна по сгради сега ще гладува.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Умните и красивите" в действие
30
1
 
19
 
! Отговори
Тъп По тъп Най тъп преди 1 година
След като я няма Мая Общата с бетонобъркачките това не е протест.
29
6
 
4
 
! Отговори
Ти преди 1 година
Следващата коалиция ще е Кирил Петков и новия проект на Стефан Янев. Осрахте се тотално всички ***, но народът ще ви го вкара още по дълбоко. Големия цирк продължава и скоро няма да свърши, всякакви платени политически *** и зависими партии и, ще си останете изненадани след новите избори.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега вземете се пребройте колко сте там и си отговорете как и кой курдиса тия малки продажници?Машините"нямат"никакво участие в това дело разбира се,да не вземе да си го помисли някой!
27
2
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
На снимката има 6 човека. Явно неговата компания :)))
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неадекватността на канадския парапет изяде главата на Колчо!
25
0
 
21
 
! Отговори
Никола Минчев преди 1 година
Само за малко инфо - тоя е личния адвокат на Кирчо. Може лесно да се провери. Пълен *** е иначе, но хората на Кирчо са до девето коляно в властта.Чакам някой да ме обори с факти !
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Четете за "октопода на промяната" и как се разиграват милиарди.Ще ви станат ясни доста неща.Участват не само българи.Зад гърба на октопода има и български милионери,които са извън граница,но тук имат присъди.В случая ПП са крадеца,който вика "Дръжте крадеца".След хилядите им лъжи вече за нищо не им вярвам.
23
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Мафията спечели битка, номер е спечелила войната.
22
2
 
8
 
! Отговори
Даааа преди 1 година
Младежите на отровното трио. Когато и да ги размажеш тези ***, винаги е късно. През живота си работа не са хвашали, не желаят и да пипат никога. За това протестират тези гн.***. Професия протестираши търтеи
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Броя, гледам, пак броя. Излизат 12 души, с онези, които са на заден план и не ги знам дали са от "протеста". И си мисля - редно ли е 12 души, па макар и отбран умнокрасавци, да определят съдбата на 6,5 млн българи. Не е редно, според мен и ако това мероприятие се разиграваше някъде другаде, а не в "европейска" София, досега щеше да е разтуряно. Но софиянци са си европейци - всеки гледа мене си, общото - кучета го яли.
20
1
 
10
 
! Отговори
12000 за кореняк преди 1 година
Де ги тия надници?
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега се прибирам. Минах покрай протеста. Какво да ви кажа. Доста сериозна работа
18
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли са 10 човека, викнете поне укрите за бройка.
17
4
 
18
 
! Отговори
Пишман Промянов преди 1 година
Лелеее милиони граждани в подкрепа. Направо как ги събра площада
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз да си призная, за първи път чувам за този образ.