Чакане по 3 ч. на "Кулата" за гръцкия плаж, отлив от Черноморието ни

От бранша у нас отчитат спад от 20% спрямо миналата година
2 юли 2022 21:00, Анисия Иванова
219

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове.

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите.

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра.

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
8
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Малко им е !
145
24
 
19
 
! Отговори
Комунист-русофил преди 1 година
Никакво море за тъпите българи. Огради, автомати, кучета и работа в колхоза за по 40ст/ден.
144
23
 
12
 
! Отговори
бг черноморие преди 1 година
Аааа малко е чакане по 3 часа, поне 13 часа трябва да чакат.
143
19
 
17
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
Българско черноморие - единствено Камчия. И то: тръгваме в 8:00, в 10:30 сме на плажа. Сгъваеми шезлонги и чадъри си имаме. В багажника имам още автохладилник, газов котлон, грил тиган и т.н. Аз не съм по слънцето и се мотам около тигана - било тиквички, кюфте, кебапче, беконче, ледена ракийца, че после и бирица. Моите обядват и към 17:30 аз съм опит като елф, та жената кара, в 20:00 сме в собствената си баня и собствените си легла. 80 лева общ разход с горивото за четирима. Утре ако искаме пак.
142
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
балгария е Бангладеша на Европа
141
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 158 "Да, да... Както са в момента С. Корея, Беларус и другите от "руский мир". Направо се е отепал да ходи там народа." --- седи гледай. Още преди пролетта ще има събития, които дори не можеш да си представиш! Както вече много анализатори се изказаха - нищо повече няма да бъде същото! Малко ще се местата по света, където ще се живее по старото нормално, а както е тръгнало Русия ще е едно от тези места с живот близък до познатото нормално.
140
6
 
12
 
! Отговори
до 158 преди 1 година
Да, да... Както са в момента С. Корея, Беларус и другите от "руский мир". Направо се е отепал да ходи там народа.
139
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Ужас! Веднага да идват "братушките" и да върнат бодливата тел, визите и кучетата по границите." -- а дано! Ако това стане само след година-две опашката от маляки и романескос от другата страна на границата ще е километрична! Ще се превърнем един малък остров на нормалността такава каквато я познаваме насред море от евро-атл. зелено-либерални ценности!
138
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Щ "Тия гърчетата ни се смееха, как можело човек да тръгне в тоя пек и то с колело." -- е па за смях си! 35 градуса на сянка и он с коуеуо.. не ке му се смеем, че го скинем от подигравки! А за лунния пайзаж - сбъркал си посоката! Като минеш кулата и всичко се обработва! То 30 градусов баир, маляката го копа с японското тракторче! Като минеш Кулата на север и само треволяци и *** навсякъде! Факт, че нЕмат едно нормано дрво, но всичко е нашарено като килим!
137
5
 
38
 
! Отговори
заможен преди 1 година
В Гърция е малко по-скъпо но много по-качествено.
136
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никой не му се стои в България, всеки чака уикенда за да отскочи до някоя съседна страна и да се разтовари от сивото ежедневие.
135
13
 
7
 
! Отговори
Щ преди 1 година
Аз до Гърция съм ходил с колело юли месец 2000 г. като махнаха визите. На границата нямаше почти никой. Минеш ли Кулата и почва да става постепенно лунен пейзаж - красотата на българската природа изчезва и няма почти къде да спреш на сянка-грозна работа. Тия гърчетата ни се смееха, как можело човек да тръгне в тоя пек и то с колело.
134
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас! Веднага да идват "братушките" и да върнат бодливата тел, визите и кучетата по границите. Международен паспорт само за "политбюро". Съсипаха я тая държава!
133
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ех, преди 6-7 години колко добре си беше в Гърция. границата се минаваше културно за 10-15 мин, нямаше голфове и румънеще. Но въпреки навалицата, Гърция пак си е по-добра оферта от мутроморието.
132
0
 
18
 
! Отговори
Д преди 1 година
Живея там където едно време чакахме цяла година да си вземем карта за почивка за цялото семейство и не ставаше без връзки. Сега след седем години ви казвам - не ставаме братлета.
131
2
 
12
 
! Отговори
:) преди 1 година
Аз живея на остров. Сега вярно че съм в затвора в Белене. Хахаха ама пак е остров.
130
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нема руснаци тая година и има отлив,ами като сме санкционери и евротъпанаратлантици ,докъде ли ще ни докарат киро и ококоро - до война най вероятно
129
1
 
18
 
! Отговори
Георги преди 1 година
Българина е ***.. много хора ходят в Гърция и Турция, основно за да си починат от катилите.. Оцелели сме толкова години защото сме Българи - инати мръстници, но работливи. Но за жалост не може да си подредим държавата
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе ганьовеца, знаем че знаеш. Миналата година го научи като пробва да пиеш. :)))))))
127
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 142 Тъй е. Завиждай. Стой си във варна и се плацикай със стафилококи.