Очаква се задържане на цените на горивата, но всичко зависи от Путин

Живодар Терзиев: При затруднения в доставките на руски горива може да се стигне до много тежка ситуация
9 юли 2022 09:45, Елка Василева
144
Очаква се задържане на цените на горивата, но всичко зависи от Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Очакваме задържане на цените на горивата. За летния сезон цените спряха да се покачват, може в някои обекти да видим и понижение. Това заяви пред bTVпредседателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев.

Още по темата
По думите му обаче всичко зависи от президента на Русия Владимир Путин.

"Ако той ограничи доставки на нефт и на готови продукти или продължи затягането на крана на природния газ, цените пак  ще тръгнат във възходяща тенденция. Но добрата новина от началото на месец юли е, че цените за летния сезон спряха да се покачват. Считам, че на някои обекти следващите седмици е възможно дори да видим и промяна в понижение, така че летните месеци се надявам или със сигурност юли да сме на тези нива“, каза той.

Терзиев обясни, че ако имаме затруднения в доставки на руски горива и то не само на петрол, дизелово гориво, пропан бутан, може да  изпаднем в много тежка ситуация.

„Тогава цените наистина ще бъдат неконтролируеми“, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Биткойн преди 1 година
Значи не купувате Руски нефт и газ.Слагата санкции на всичко възможно за русия,а искате той да се съобрази и да не намаля добива на нефт?Защо да добива щом не го купувате и не го искате?ЗА да ви държи цените ниски ли?това е най-голяма наглост за което съм чувал!!!
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин ще пуска евтин петрол контрабанда. Ислямска държава пускаше контрабанда и цената беше паднала на 20 долара.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живодер Терзиев. Дере кожа и шие костюми.
115
2
 
12
 
! Отговори
Боби преди 1 година
Какво ви е виновен Путин? Блокираха 300 милиарда евро за доставен газ. Той каза ще се плаща в рубли, който не плаща гори. Просто като гъбена чорба, но явно има и по-просто. Свалете санкциите и всичко ще има. Колкото повече санкции толкова повече глад и студ в ЕС. САЩ са на климатици...
114
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарете на киро вампиро от утре 4,50 за литър. При 80 долара за барел. Честито.
113
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният русофил в държавата, който прави реклама на кремълския пcиxoпат. Цената на горивата тръгна нагоре още преди войната.......
112
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ЖиводЕр ще му кажа, че и ако жена му е грозна , пак ще му е виновен Путин.Виновни сте вие, слагачи и марионетки алчни!
111
0
 
15
 
! Отговори
Шофьор преди 1 година
Петрола падна на 100$ барел/брент а горивата? Сегашните цени са калкулирани при 125$ за барел ,при което Русия нямо вина. Спикула в която и държавите участват, пълнят си бюджетите с ДДС и хич не ги интересува инфлацията.
110
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аа да ви ги пусне за без пари вие да се гаврите с Русия, къв си ти че Русия да ти дава евтино гориво.
109
4
 
15
 
! Отговори
Ахмед преди 1 година
Аз ако бях на мястото на Путин, щях да ви натискам всички в миша дупка.Много е либерален Путин.
108
1
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Колкото повече се намаляват цените на Газ и Петрол от Путин , толкова повече ПП вдигат Цените на Горивата за Българите - има Зависимост на Петков - явно САЩ са го заплашили със Семейството му - за първи път виждам Баща да организира *Протест в Подкрепа* на Сина си Премиер на Държава ?
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 116 "откъде дойдоха тогава тия цени на горивата?" Що питаш такива въпроси, като знаеш, че Лукойл е доставчика на горивата?
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Хаха Ако знаеше нещо за шахмата, щеше да си наясно, че това е една много дълга игра. :))))))
105
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За що месите пак Путин,цената на петрола сорт Урал който преработва Лукойл се движи около 80 долара за барел,ДДС и акцизи не са променяни откъде дойдоха тогава тия цени на горивата?
104
4
 
19
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Като дойдат нови избори, гласувайте само за правителство, което ще продължи договор за евтин газ с Русия! Няма евтина енергия, няма правителство. Другите европейски държави продължават да купуват евтин газ в рубли! Това си беше еднолично решение на Киро Канадеца!
103
3
 
14
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Шахматиста Владимир пак надигра целия свят. Тия наистина ли мислиха, че на руснаците им пука за Макдоналдс и Старбъкс?
102
2
 
16
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Даа и увеличаването цените на храната се дължи на Путин! Той лично стои на остров Змийни и не пуска тоя 1% от световното жито! Това е причината за световния глад..
101
2
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Жа ва питам вазе ората с възможности от градо Ко жа прайте га изгасне електриката зимъска? От се голем *** вадите и съ подигравате!
100
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родните мискини отказват дългосрочните договори с Русия под лозунга за борба с руската зависимост, налагат санкции на Русия, гонят по два самолета руски дипломати наведнъж и накрая имат наглостта да ни заявяват, че високите цени не са заради тяхното калпаво управление, а всичко било зависело от Путин. Какъв експерт трябва да си та едва сега да разбереш, че в енергийната сфера всичко зависи от Президента Путин? И какъв кух мискинин трябва даси, че първо да го ядосваш, а след това да чакаш милост?
99
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли Путин ви е виновен? Той ви е виновен, че купуваме 2 пъти по-скъп газ, 2 пъти по-скъп нефт, 2 пъти по скъпа електроенергия, домати, краставици, хляб, месо.... Той, лично, забрани доставката им в България, нали? Абе, дребни грантоеди....